Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pasaj subteran pentru mașini, în zona OMV-Kaufland din Alba Iulia, soluția primarului Gabriel Pleșa la traficul infernal

Publicat

Un pasaj auto subteran care să treacă pe sub intersecția dintre Calea Moților și bulevardele Revoluției și Republicii, în zona stadion, benzinăria OMV, este pe lista de priorități a primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa. 

Este vorba despre o soluție prin care se dorește fluidizarea traficului rutier în zona respectivă.

Ideea unui pasaj subteran în zona respectivă a fost discutată în interiorul primăriei încă de la jumătatea anului 2022.

Din câte se pare, ideea a fost oferită primăriei Alba Iulia de un expert de la Cluj Napoca, iar între timp a început să se materializeze.

Primarul Gabriel Pleșa a declarat pentru alba24.ro, că a avut o ședință alături de cei de la compartimentul de investiții, și că un pasaj în zona respectivă a fost pus pe lista de priorități.

Acesta a spus că fondurile pentru construcție ar putea fi luate prin POR.

De asemenea, primăria trebuie să găsească o soluție în ceea ce privește modalitatea de săpare. Există două variante, potrivit lui Gabriel Pleșa: fie săparea aprin excavare, fie cu ajutorul unui utilaj similar cu cele utilizate la construcția galeriilor de metrou.

Între timp, traficul ar urma să fie deviat pe rute alternative.

Rămâne de văzut și cum va fi rezolvată problema săpăturilor arheologice de prevenție, având în vedere că întreaga zonă este una extrem de bogată în vestigii din perioada romană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. vasi

    vineri, 02.06.2023 at 13:10

    SI CAND VIN PLOILE SA TE TII BINE, CAND IL PUTEA FACE LA SUPRAFATA MULT MAI IEFTIN SI MAI IUTE

  2. Raducu

    vineri, 02.06.2023 at 13:47

    Avem cel mai slab si incompetent primar din istoria acestui oras.Aceste lucrari incepute la drumurile din oras probabil nu or sa fie finalizate in acest an sau anul viitor.Rusine.

  3. pilu

    vineri, 02.06.2023 at 14:32

    Oare şi pasajul de intrare în Piteşti se umple de apă ? Dar pasajul de lângă Primărie ? Toată lumea are idei şi bine face.Numai la alegeri n-au idei.

  4. Raul

    vineri, 02.06.2023 at 15:02

    NU ESTE CANALIZARE SA DUCĂ APA DE PLOAIE PENTU ACEL TUNEL SUBTERAN.

    TREBUIE O CANALIZARE ADÂNCĂ DE LA GIRATORIU DE LANGA BENZINĂRIA FLOREA PÂNĂ LA KAUFLAND, CONDUCTA DE DN300 MINIM.

    IN ROMÂNIA NU SE POATE CONSTRUI UN TUNEL SUBTERAN DEOARECE NU SE MAI FACE DE CALITATE, PENTU CA FIECARE VA FURA CÂTE PUȚIN ȘI VA FI DE PROASTĂ CALITATE, ȘI NU VA SUSȚINE SUTELE DE TONE CE VOR CIRCULA DEASUPRA…

    TREBUIE RENUNȚAT LA PARCĂRILE DE PE ȘOSELE ȘI ÎNCURAJAT CIRCULAȚIA CU AUTOBUZE NOI

  5. cosmin

    vineri, 02.06.2023 at 16:18

    un sens giratoriu langa bazinul olimpic cu acces la parcarea lidl Kauffland si multe masini nu ar mai utiliza intersectia de la OMV
    ce ziceti ??

  6. Ioana

    vineri, 02.06.2023 at 16:27

    si metroul? pe cand metroul? :)) zic…daca sapam pai sa sapam. astia promit de ceva anisori parcarea aceea vis a vis de spital si nu sunt in stare. se apropie cumva alegerile?

  7. popa marcel

    vineri, 02.06.2023 at 22:50

    In campanie visa tramvaie ,acum pasaje.Alba a ajuns inghesuita rau de tot.Este un oras sufocat ,trafic din greu si drumuri foarte proaste.Acel pasaj costa foarte multi bani.Om trai si om vedea.Deocamdata este doar o promisiune desarta.

  8. dolfi

    duminică, 04.06.2023 at 08:23

    Hahaha… Acum ca „m-am râs” va dau io consiliere in loc la tot consiliu ala care sta degeaba:

    1.Grabiti lucrarile la centura de NORD
    2.DEZVOLTATI un PROGRAM de transport public de ELEVI pentru cartierele marginase noi. Autobuzele/microbuzele sa aiba prioritate in ‌interval 07:00-8:10 respectiv 12:00-13:00
    3.NU MAI dati autorizatii de construire case pe terenuri sub 1000mp, blocuri intre case respectiv blocuri sub 2000mp. Sunt si 3 case construite pe 1000mp (astia sunt nostalgicii blocurilor comuniste sau n-au gandit.)
    4.Construiti o AUTOGARA pe care s-o inchiriati OBLIGATORIU transportatorilor de „pe sate”. De ce intra toate rablele de autobuze de pe sate in centru orasului (electrica)?
    5.Puneti o vignieta la intrare in oras din cartierele noi marginase. Sunt multi care pot veni 2 intr-o singura masina (cuplurile, colegi de serviciu). Dar sunt comozi.

  9. Liviu

    joi, 08.02.2024 at 13:27

    renunțarea la sensurile giratorii în favoarea semafoarelor o greșeală..
    renunțarea la 2 benzi pe sens alta greșeală
    renunțarea la parcări alta greșeală..
    expertul ala de la Cluj sa fi făcut la cluj

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax