Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pasajul Cetate va fi răscumpărat sau expropriat de Primăria Alba Iulia. Trecere subterană spre Axul Unirii

Publicat

Pasajul din Cetate va fi răscumpărat sau expropriat de către Primăria Alba Iulia, în funcție de succesul sau eșecul negocierilor cu actual proprietar al spațiului. Primarul Mircea Hava a anunțat că există un proiect aproape finalizat, în acest sens. Acolo va fi reamenajată trecerea subterană dinspre Bulevardul Transilvaniei și Parcul Unirii, din fața catedralelor, dar și niște toalete publice.

”Proiectul este 90% gata, pentru că știam ce se întamplă. O să răscumpărăm pasajul, dacă nu ne înțelegem, îl vom expropria, ca să deschidem această circulație pe acolo. Există și un preț cu care s-a vândut acum aproximativ 20 de ani. Trebuie să reușim, este aproape gata proiectul, nu vom face altceva decât o cale de acces… Acolo erau niște grupuri sociale pe care le vom repara și le vom reface” a spus primarul Mircea Hava.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că lucrurile se vor face repede, respectiv în acest an, cu prilejul Centenarului. Argumentele sale sunt urbanistice: pasajul este situat pe viitorul ”Ax al Unirii” și trecerea dinspre bulevard se va face subteran.

În prezent, în pasajul subteran funcționează un club de biliard.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax