Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pasajul rutier peste calea ferată din Partoş intră în reparaţii capitale

Publicat

Primăria municipiului Alba Iulia anunţă începerea lucrărilor de reparaţii capitale la pasajul rutier peste calea ferată, de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş. Firma contractată este SC „Concefa” SA Sibiu, iar, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, astăzi se va preda amplasamentul.

„Deocamdată, nu se ştie exact când se va închide circulaţia. Firma contractată mai trebuie să primească avizele de la poliţie pentru rutele ocolitoare, iar, mai apoi, vom comunica exact cum se va realiza circulaţia alternativă pe bretelele lărgite de constructori”, a explicat Mihai Coşer.

Durata de execuţie a lucrărilor a fost stabilită la 10 luni, iar lungimea totală a pasajului este de 200 metri liniari. Administraţia locală a informat că întreaga suprafaţă a pasajului va fi înlocuită, deoarece expertiza tehnică a arătat că prezintă degradări substanţiale, care pot pune în pericol circulaţia. Potrivit informaţiilor furnizate de cei de la Direcţia Tehnică a Primăriei, se va încerca amânarea pe cât posibil a închiderii pasajului, în următoarea perioadă urmând să se realizeze amenajări colaterale. Traficul greu va fi deviat cel mai probabil pe şoseaua de centură, iar intrarea în oraş se va face dinspre Teiuş. În ceea ce priveşte deplasarea pitonilor, aceasta nu a fost încă stabilită, dar se ia în calcul varianta din Partoş, pe dig şi mai apoi pe strada Viilor.

Finanţarea lucrărilor este realizată din bani europeni, iar reprezentanţii administraţiei locale au anunţat că aceste reparaţii vor dura mai mult decât cele de la podul de peste râul Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax