Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pasarele din sticlă la Liceul de Arte din Alba Iulia și spații modernizate pentru elevi și profesori. Planurile primăriei

Publicat

Elevii și profesorii Liceului de Arte Alba Iulia vor beneficia de spații modernizate. Primăria a lansat procedura de achiziție faza DALI pentru refuncționalizarea a două clădiri și conectarea acestora prin pasarele din sticlă.

De aceste lucrări ar urma să beneficieze peste 600 de elevi, profesori și personal administrativ de la această unitate de învățământ.

Planurile sunt realizate în contextul în care Primăria a cumpărat, în urmă cu doi ani, o clădire de la Școala de Afaceri (situată pe colțul străzilor Călărași și Avram Iancu). Aici vor fi mutate birourile administrative ale liceului, va fi sala de festivități și unele clase. Acest imobil și clădirea veche a unității de învățământ, de pe strada Călărași vor fi conectate prin două pasarele.

Firmele interesate să asigure serviciile de elaborare a documentației tehnice, faza documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru refuncționalizare spații de învățământ Liceul de Arte ”Regina Maria”, str. Avram Iancu nr. 7A și Călărași nr. 2 pot depune oferte până în 30 septembrie, iar acestea vor fi selectate pe criteriul prețul cel mai scăzut.

Clădirea veche are 656 mp la sol, cu subsol, parter, un etaj și mansardă (2065 mp suprafață desfășurată), iar cea cumpărată de primărie 266 mp la sol, cu subsol, parter, două etaje, pod și centrală termică proprie pe gaz (suprafața desfășurată 1.207 mp).

Vor fi construite două pasarele ce vor lega aceste clădiri, una la parter, cealaltă la etajul I. Fiecare va avea o suprafață construită de circa 23 mp.

Lucrările vizate la clădirea veche presupun și desființarea unor pereți de compartimentare și realizarea unor săli care să respecte suprafețele minim necesare și cubajul de aer/elev. Se vor deschide capetele de hol către clădirea nouă, pasarelele urmând să fie construite pe structură ușoară și închise cu sticlă. Și la mansardă vor fi făcute compertimentări, pentru relocarea cabinetelor muzicale.

În clădirea nouă, la subsol va fi finalizat adăpostul de apărare civilă și se va evalua posibilitatea amenajării a două ateliere de lucru (sculptură și ceramică). Acestea trebuie relocate din clădirea de pe strada Teilor, imobil ce a fost revendicat. La etajul I va fi sală festivă tip amfiteatru, iar la etajul al doilea vor fi reamenajate două săli de clasă și două cabinete. Va fi finalizat podul și realizată protecția la foc a structurii de lemn și termoizolației peste planșeul etajului II.

Curtea clădirii noi va fi amenajată cu alei de acces, spații verzi, mobilier urban.

Cele două clădiri vor fi dotate cu instalații de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

Certificatul de urbanism a fost eliberat în august 2019.

După etapa DALI, vor trebui trecute celelalte etape până la concretizarea investiției, inclusiv identificarea surselor de finanțare.

Concomitent, Primăria are în vedere și procedura de adaptare la cerințele de autorizare ISU pentru cealaltă clădire a Liceului de Arte, de pe strada Avram Iancu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax