Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pasarele din sticlă la Liceul de Arte din Alba Iulia și spații modernizate pentru elevi și profesori. Planurile primăriei

Publicat


Elevii și profesorii Liceului de Arte Alba Iulia vor beneficia de spații modernizate. Primăria a lansat procedura de achiziție faza DALI pentru refuncționalizarea a două clădiri și conectarea acestora prin pasarele din sticlă.

De aceste lucrări ar urma să beneficieze peste 600 de elevi, profesori și personal administrativ de la această unitate de învățământ.

Planurile sunt realizate în contextul în care Primăria a cumpărat, în urmă cu doi ani, o clădire de la Școala de Afaceri (situată pe colțul străzilor Călărași și Avram Iancu). Aici vor fi mutate birourile administrative ale liceului, va fi sala de festivități și unele clase. Acest imobil și clădirea veche a unității de învățământ, de pe strada Călărași vor fi conectate prin două pasarele.

Firmele interesate să asigure serviciile de elaborare a documentației tehnice, faza documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru refuncționalizare spații de învățământ Liceul de Arte ”Regina Maria”, str. Avram Iancu nr. 7A și Călărași nr. 2 pot depune oferte până în 30 septembrie, iar acestea vor fi selectate pe criteriul prețul cel mai scăzut.

Clădirea veche are 656 mp la sol, cu subsol, parter, un etaj și mansardă (2065 mp suprafață desfășurată), iar cea cumpărată de primărie 266 mp la sol, cu subsol, parter, două etaje, pod și centrală termică proprie pe gaz (suprafața desfășurată 1.207 mp).

Vor fi construite două pasarele ce vor lega aceste clădiri, una la parter, cealaltă la etajul I. Fiecare va avea o suprafață construită de circa 23 mp.

Lucrările vizate la clădirea veche presupun și desființarea unor pereți de compartimentare și realizarea unor săli care să respecte suprafețele minim necesare și cubajul de aer/elev. Se vor deschide capetele de hol către clădirea nouă, pasarelele urmând să fie construite pe structură ușoară și închise cu sticlă. Și la mansardă vor fi făcute compertimentări, pentru relocarea cabinetelor muzicale.

În clădirea nouă, la subsol va fi finalizat adăpostul de apărare civilă și se va evalua posibilitatea amenajării a două ateliere de lucru (sculptură și ceramică). Acestea trebuie relocate din clădirea de pe strada Teilor, imobil ce a fost revendicat. La etajul I va fi sală festivă tip amfiteatru, iar la etajul al doilea vor fi reamenajate două săli de clasă și două cabinete. Va fi finalizat podul și realizată protecția la foc a structurii de lemn și termoizolației peste planșeul etajului II.

Curtea clădirii noi va fi amenajată cu alei de acces, spații verzi, mobilier urban.

Cele două clădiri vor fi dotate cu instalații de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

Certificatul de urbanism a fost eliberat în august 2019.

După etapa DALI, vor trebui trecute celelalte etape până la concretizarea investiției, inclusiv identificarea surselor de finanțare.

Concomitent, Primăria are în vedere și procedura de adaptare la cerințele de autorizare ISU pentru cealaltă clădire a Liceului de Arte, de pe strada Avram Iancu.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

Studenții Universității din Alba Iulia, ies la vot pentru a-și alege reprezentanții în Consilii și Senat. Cine candidează

Publicat

universitate

Studenții Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își aleg în această săptămână reprezentanții în Consiliile și în Senatul insituției superioare de învățământ din inima Cetății Alba Carolina.  Alegerile academice parțiale în care vor fi votați studenții care își vor reprezenta colegii și implicit facultățile în Consiliul și în Senatul Universității vor avea loc joi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Cine va fi noul viceprimar al municipiului Alba Iulia. Liderii PNL au găsit înlocuitor pentru Gabriel Pleșa

Publicat

lupea

Liberalul Gabriel Lupea va fi noul viceprimar al municipiului Alba Iulia, potrivit unor surse politice Alba24.ro.  Sursele Alba24 au mai declarat că actualul consilier local așteaptă validarea din partea Biroului Local PNL, însă aceasta este doar o formalitate, în condițiile în care liderii partidului au cazut deja de acord cu numirea acestuia în funcție.  După […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Galda de Jos lovește din nou. Potrivit siteului propriu, adresa de contact este în New York

Publicat

Primăria Galda de Jos, lovește din nou pe siteul propriu. După scandalul în care copiase textul secțiunii ”Bun venit”, de pe site-ul Primăriei Ciugud, administrația locală are acum un nou site, de data aceasta ”acustic”. O voce feminină recită fără discernământ toate secțiunile, inclusiv partea de contact. Și dacă tot am ajuns aici, aflăm că […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Au fost montate indicatoare. Când ar putea intra în vigoare TARIFELE, ce trebuie să știe șoferii

Publicat

În mai multe zone din Alba Iulia au fost amplasate, în ultima perioadă, indicatoare speciale de marcare a zonelor în care se vor percepe tarifele de parcare cu plată și panouri cu informații despre valoarea acestora pe intervale de timp (în lei și euro), precum și modalitatea de achitare a acestora. Reprezentanții Primăriei spun însă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate