Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pasarele din sticlă la Liceul de Arte din Alba Iulia și spații modernizate pentru elevi și profesori. Planurile primăriei

Publicat


Elevii și profesorii Liceului de Arte Alba Iulia vor beneficia de spații modernizate. Primăria a lansat procedura de achiziție faza DALI pentru refuncționalizarea a două clădiri și conectarea acestora prin pasarele din sticlă.

De aceste lucrări ar urma să beneficieze peste 600 de elevi, profesori și personal administrativ de la această unitate de învățământ.

Planurile sunt realizate în contextul în care Primăria a cumpărat, în urmă cu doi ani, o clădire de la Școala de Afaceri (situată pe colțul străzilor Călărași și Avram Iancu). Aici vor fi mutate birourile administrative ale liceului, va fi sala de festivități și unele clase. Acest imobil și clădirea veche a unității de învățământ, de pe strada Călărași vor fi conectate prin două pasarele.

Firmele interesate să asigure serviciile de elaborare a documentației tehnice, faza documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru refuncționalizare spații de învățământ Liceul de Arte ”Regina Maria”, str. Avram Iancu nr. 7A și Călărași nr. 2 pot depune oferte până în 30 septembrie, iar acestea vor fi selectate pe criteriul prețul cel mai scăzut.

Clădirea veche are 656 mp la sol, cu subsol, parter, un etaj și mansardă (2065 mp suprafață desfășurată), iar cea cumpărată de primărie 266 mp la sol, cu subsol, parter, două etaje, pod și centrală termică proprie pe gaz (suprafața desfășurată 1.207 mp).

Vor fi construite două pasarele ce vor lega aceste clădiri, una la parter, cealaltă la etajul I. Fiecare va avea o suprafață construită de circa 23 mp.

Lucrările vizate la clădirea veche presupun și desființarea unor pereți de compartimentare și realizarea unor săli care să respecte suprafețele minim necesare și cubajul de aer/elev. Se vor deschide capetele de hol către clădirea nouă, pasarelele urmând să fie construite pe structură ușoară și închise cu sticlă. Și la mansardă vor fi făcute compertimentări, pentru relocarea cabinetelor muzicale.

În clădirea nouă, la subsol va fi finalizat adăpostul de apărare civilă și se va evalua posibilitatea amenajării a două ateliere de lucru (sculptură și ceramică). Acestea trebuie relocate din clădirea de pe strada Teilor, imobil ce a fost revendicat. La etajul I va fi sală festivă tip amfiteatru, iar la etajul al doilea vor fi reamenajate două săli de clasă și două cabinete. Va fi finalizat podul și realizată protecția la foc a structurii de lemn și termoizolației peste planșeul etajului II.

Curtea clădirii noi va fi amenajată cu alei de acces, spații verzi, mobilier urban.

Cele două clădiri vor fi dotate cu instalații de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

Certificatul de urbanism a fost eliberat în august 2019.

După etapa DALI, vor trebui trecute celelalte etape până la concretizarea investiției, inclusiv identificarea surselor de finanțare.

Concomitent, Primăria are în vedere și procedura de adaptare la cerințele de autorizare ISU pentru cealaltă clădire a Liceului de Arte, de pe strada Avram Iancu.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doliu la ISU Alba. Salvatorii și-au condus, pe ultimul drum, un coleg care a fost în slujba semenilor timp de 23 de ani

Publicat

Momente triste și grele, luni, pentru salvatorii de la ISU Alba. Și-au condus, pe ultimul drum, un coleg care a purtat 23 de ani uniforma de militar, cu cinste și onoare. ”Astăzi ne-am despărțit cu durere în suflet de colegul nostru, plutonier adjutant Nicu Alexandru Oltean. Acesta a fost în slujba semenilor timp de 23 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ritmul lent de mers poate indica risc de îmbătrânire prematură. Studiu

Publicat

Gradul de îmbătrânire ar putea fi stabilit printr-un simplu test. Oamenii de știință au identificat noi conexiuni între ritmul lent al mersului pentru persoanele peste 40 de ani și gradul de îmbătrânire a creierului și chiar a întregului organism. De obicei, medicii folosesc banda de mers pentru a măsura starea generală de sănătate în cazul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii ar putea avea mai multe zile libere. Ce prevede o Directivă europeană

Publicat

Românii vor putea avea zile libere din motive familiale sau în cazuri de forță majoră. O Directivă europeană intrată recent în vigoare se referă la asigurarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată și va trebui transpus și în legislația din România. Prin acest act normativ, se urmărește creșterea gradului de participare pe piața muncii […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Se schimbă regulile pentru utilizarea voucherelor de vacanță. Care va fi valoarea și perioadele în care pot fi folosite

Publicat

Modul de acordare și utilizare a voucherelor de vacanță se schimbă radical. Vor fi introduse vouchere doar pentru perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie, cu o valoare mai mare față de cele din sezon. Bugetarii vor putea alege doar o singură variantă de vouchere, iar firmele care vor accepta vouchere extra-sezon în alte perioade decât cele prevăzute […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate