Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pasarele din sticlă la Liceul de Arte din Alba Iulia și spații modernizate pentru elevi și profesori. Planurile primăriei

Publicat


Elevii și profesorii Liceului de Arte Alba Iulia vor beneficia de spații modernizate. Primăria a lansat procedura de achiziție faza DALI pentru refuncționalizarea a două clădiri și conectarea acestora prin pasarele din sticlă.

De aceste lucrări ar urma să beneficieze peste 600 de elevi, profesori și personal administrativ de la această unitate de învățământ.

Planurile sunt realizate în contextul în care Primăria a cumpărat, în urmă cu doi ani, o clădire de la Școala de Afaceri (situată pe colțul străzilor Călărași și Avram Iancu). Aici vor fi mutate birourile administrative ale liceului, va fi sala de festivități și unele clase. Acest imobil și clădirea veche a unității de învățământ, de pe strada Călărași vor fi conectate prin două pasarele.

Firmele interesate să asigure serviciile de elaborare a documentației tehnice, faza documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru refuncționalizare spații de învățământ Liceul de Arte ”Regina Maria”, str. Avram Iancu nr. 7A și Călărași nr. 2 pot depune oferte până în 30 septembrie, iar acestea vor fi selectate pe criteriul prețul cel mai scăzut.

Clădirea veche are 656 mp la sol, cu subsol, parter, un etaj și mansardă (2065 mp suprafață desfășurată), iar cea cumpărată de primărie 266 mp la sol, cu subsol, parter, două etaje, pod și centrală termică proprie pe gaz (suprafața desfășurată 1.207 mp).

Vor fi construite două pasarele ce vor lega aceste clădiri, una la parter, cealaltă la etajul I. Fiecare va avea o suprafață construită de circa 23 mp.

Lucrările vizate la clădirea veche presupun și desființarea unor pereți de compartimentare și realizarea unor săli care să respecte suprafețele minim necesare și cubajul de aer/elev. Se vor deschide capetele de hol către clădirea nouă, pasarelele urmând să fie construite pe structură ușoară și închise cu sticlă. Și la mansardă vor fi făcute compertimentări, pentru relocarea cabinetelor muzicale.

În clădirea nouă, la subsol va fi finalizat adăpostul de apărare civilă și se va evalua posibilitatea amenajării a două ateliere de lucru (sculptură și ceramică). Acestea trebuie relocate din clădirea de pe strada Teilor, imobil ce a fost revendicat. La etajul I va fi sală festivă tip amfiteatru, iar la etajul al doilea vor fi reamenajate două săli de clasă și două cabinete. Va fi finalizat podul și realizată protecția la foc a structurii de lemn și termoizolației peste planșeul etajului II.

Curtea clădirii noi va fi amenajată cu alei de acces, spații verzi, mobilier urban.

Cele două clădiri vor fi dotate cu instalații de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

Certificatul de urbanism a fost eliberat în august 2019.

După etapa DALI, vor trebui trecute celelalte etape până la concretizarea investiției, inclusiv identificarea surselor de finanțare.

Concomitent, Primăria are în vedere și procedura de adaptare la cerințele de autorizare ISU pentru cealaltă clădire a Liceului de Arte, de pe strada Avram Iancu.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 2.109 cazuri de coronavirus în România. Măsurile luate de autorități. Ordonanțele militare 5 și 6, integral

Publicat

coronavirus

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni seara, că în România s-au înregistrat 2.109 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 (până la ora 20.00), din care 593 în municipiul Suceava. „Referitor la situația generală în țară, raportul Centrului național de conducere și coordonare a intervenției, de la ora 20.00, arată că la acest moment sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Suceava și alte 8 comune intră în CARANTINĂ. Au aproape 600 de cazuri de COVID-19. A fost adoptată Ordonanța Militară nr. 6

Publicat

Ministrul Marcel Vela a anunțat, luni seara, că municipiul Suceava și zona limitrofă intră în carantină. A fost adoptată Ordonanța Militară nr. 6. Potrivit secretarului de stat Raed Rafat, în România au fost înregistrate 2.109 cazuri de COVID-19, iar 593 dintre acestea sunt în Suceava. ”Este o situație complexă si trebuie analizată punctual și național. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Peste 2000 de cazuri COVID-19 în România. Ordonanțele Militare 5 și 6. Declarații Marcel Vela, Raed Arafat

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut declarații de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, luni seara. Raed Arafat a precizat că au fost confirmate 2.109 cazuri confirmate de COVID-19, din care 593 la Suceava. UPDATE: A fost adoptată și Ordonanța Militară nr. 6. Municipiul Suceava […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Încă 13 DECESE, din cauza coronavirus în România. Numărul total urcă la 65

Publicat

Au fost înregistrate alte 13 decese din cauza noului coronavirus în România. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, toate cazurile sunt pacienți de la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Numărul total al deceselor la nivel național ajunge la 65. ”Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus. Toate cele 13 persoane […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate