Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Passaris, condamnat pe viață în România, a câștigat la CEDO despăgubiri de la stat. Acum le refuză: ”E prea puțin”

Publicat

p

Konstantinos Passaris, grecul condamnat pe viață pentru o dublă crimă în România, este nemulţumit de despăgubirile oferite de stat. El a câştigat la CEDO dreptul de a primi despăgubiri, deoarece ar fi stat în condiţii inumane în închisoare. Spune însă că suma oferită, de aproape 14.000 de euro, este prea mică.

În închisoare, se pare că grecul regretă faptele și a anunțat că vrea să se călugărească.

Vezi și VIDEO Bancomat greu de furat, într-o comună. Hoțul a încercat să arunce ATM-ul în aer, dar a distrus clădirea

 Avocatul lui Konstantinos Passaris a anunțat că acesta nu poate accepta oferta statului roman, ținând cont de condițiile din Penitenciarele Jilava şi Craiova unde a stat până de curând.Apărătorul susține că Passaris a fost legat de pat timp de doi ani, a avut lumină zi şi noapte în celulă si nu a avut intimitate.

Refuzul vine și din cauza faptului că trebuia să se ţină cont de faptul că Passaris este cetăţean grec, iar sumele trebuie raportate la nivelul de trai din Grecia.

Konstantinos Passaris a fost condamnat în anul 2003 la închisoare pe viaţă, fiind acuzat de comiterea unui dublu asasinat şi a unui jaf armat în noiembrie 2001 la o casă de schimb din Bucureşti. Acesta fusese condamnat şi în Grecia pentru cinci crime.

Vezi și VIDEO UPDATE: Medic ginecolog agresat într-o clinică din Galaţi. Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei

În acest moment, Passaris îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Gherla.

În ultimii ani, acesta a anunțat că dorește să se călugărească.

”Când l-am văzut pentru prima dată, acest copil era chinuit de remușcări și s-a spovedit timp de o jumătăte de oră. I-am dăruit o icoană minunată a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și i-am spus: “Kosta, asta este o icoană care pe mine mă mișca profund.” Iar el mi-a răspuns: “Părinte, dă-mi-o să o sarut, dar iartă-mă, n-am s-o păstrez deoarece îmi amintește de mama mea”.

Acest copil n-a avut niciodată o mamă. Cred că acum se află pe drumul pocăinței și îi iubește foarte multe pe părinții atoniți. Toate cărțile pe care le citește au în centru pocăința. El este fiul meu duhovnicesc.

Regretă trecutul său păcătos și, ca orice oaie neagră, îngenunchează în celula sa îngustă și se roagă pentru iertarea păcatelor sale, nădăjduind ca într-o bună zi să poată îmbrăca haina călugarească și să-și dedice în întregime viața Dumnezeului și Creatorului său”, a spus Arhimandritul grec Gervasios John Raptopoulos, duhovnicul criminalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax