Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Paște 2024 la Alba Iulia: figurine gigant, noi atracții pentru albaiulieni și turiști. Cum vor arăta și unde vor fi amplasate

Publicat

Paște 2024 la Alba Iulia: figurine gigant, noi atracții pentru albaiulieni și turiști. Primăria municipiului Alba Iulia a închiriat mai multe decorațiuni și ornamente tematice pentru perioada Sărbătorilor Pascale 2024. Acestea urmează să fie amplasate în zona Cetății Alba Carolina, pe B-dul Transilvaniei și în centrul municipiului, în zona Mercur City Center și parcul I. L. Caragiale. 

Primăria Alba Iulia a închiriat ornamente pentru domeniul public, pentru perioada Sărbătorilor Pascale 2024. Achiziția a fost făcută pe 3 aprilie, prin cumpărare directă pe platforma SEAP, valoarea acesteia fiind de 100.000 de lei, fără TVA.

Paște 2024 la Alba Iulia: figurine gigant

„Pentru perioada Sărbătorilor Pascale 2024 este necesară închirierea unor ornamente tematice care vor fi amplasate în zone centrale ale municipiului Alba lulia. Acestea vor fi utilizate pentru creşterea atractivităţii zonelor respective, atât pentru cetăţenii din municipiu cât şi pentru turişti”, se precizează în caietul de sarcini.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului.

Figurinele urmează să fie amplasate pe domeniul public al municipiului Alba Iulia după cum urmează: parcul I. L. Caragiale, esplanada din proximitatea Centrului Comercial Mercur City Center, Piaţa Cetăţii, bulevardul Transilvaniei, strada Mihai Viteazul.

Acestea vor rămâne în zonele respective în perioada 22 aprilie – 13 mai.

Lista decorațiunilor și ornamentelor ce vor fi amplasate în Alba Iulia

  • Sceneta „Casuța Ou” cu înălțimea de 2,5 m – 1 buc.

Elementele de decor sunt realizate din polistiren, îmbrăcate în rășină poliuretanică și vopsite în culori acrilice. Sceneta reprezintă o grădină în care se regăsește un copac, o căsuță în forma de ou și câteva ciuperci pentru decor.

  • Ou spart cu flori, cu o înălțime de 2,2 m – 2 buc.

Realizat din polistiren, îmbrăcat în rășină poliuretanică și vopsite în culori acrilice. În crăpătura acestuia este decorat cu flori artificiale. 

  • Sceneta „Iepure auriu cu scaun”, cu dimensiune de 2,5 x 3 x 3 m – 1 buc.

Realizat din polistiren, îmbrăcat în rașină poliuretanică și vopsite în culori acrilice. Sceneta reprezintă un iepure și un scaun auriu destinat pentru poze.

  • Figurină „Iepure vesel” – 2,8 m – 1 buc.

Realizat din polistiren, îmbrăcat în rașina poliuretanică și vopsite în culori acrilice.

  • Figurină „Iepure îmbrăcat elegant” – 1 buc.

Realizat din polistiren, îmbrăcat în rășină poliuretanică și vopsite în culori acrilice. Aceasta reprezintă un iepure bătrân cu pălărie într-o mână și baston în cealaltă.

  • Figurină „Iepure cu baston și pălărie pe bancă” – 1 buc.

Realizat din polistiren, îmbrăcat în rășină poliuretanică și vopsite în culori acrilice. Acesta reprezintă un iepure îmbrăcat stând pe o bancă.

  • Figurină „Iepure cu bagaj” – 1 buc.

Realizat din polistiren, îmbrăcat în rășină poliuretanică și vopsite în culori acrilice. Acesta reprezintă un iepure îmbrăcat, cu ochelari așezat lângă o valiză. 

Paște 2024 la Alba Iulia: figurine gigant

  • Arcada tematică Paște – 1 buc.

Realizată din polistiren, îmbracată în rășină poliuretanică și vopsită în culori acrilice. Aceasta reprezintă un mâner, coș nuiele cu două insulițe mici în lateralul acestuia, decorate cu ouă și ciupercuțe de diferite culori și dimeniuni.

  • Sceneta „Casuța morcov”, dimensiune 1,8 x 2,5 x 2,5 m – 1 buc.

Realizate din polistiren, îmbrăcate în rășină poliuretanică și vopsite în culori acrilice. Sceneta este compusă din: casuță morcov, ciupercuțe decor și 5 animăluțe îmbrăcate în pijamale iepure.

  • Figurină „Iepure cu ou auriu” , înălțime 3,5 m – 1 buc.

Realizat din polistiren, îmbrăcat în rășină poliuretanica și vopsite în culori acrilice. Figurina reprezintă un iepure mare în poziție șezut cu un ou auriu între lăbuțe.

  • Sceneta „Iepure cară ou” – 1 buc.

Realizat din polistiren, îmbrăcat în rășina poliuretanică și vopsite în culori acrilice. Sceneta este compusă din: iepure care cară un ou, alte ouă decorative în jur.

  • Figurină „Iepure cu coș cu ouă în spate”, înălțime 2,5 m – 1 buc.

Realizat din polistiren, îmbrăcat în rășină poliuretanică și vopsite în culori acrilice. Figurina reprezintă un iepure cu un coș cu ouă colorate în spate.

  • Figurină „Iepure cu doi pui”, înălțime 2 m – 1 buc.

Realizat din polistiren, îmbrăcat în rășină poliuretanică și vopsite în culori acrilice. Figurina reprezintă o iepuroaică ce ține de mână doi pui: un iepuraș și o rățușcă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Florin

    vineri, 05.04.2024 at 08:46

    Aș prefera „Paști” si nu „Paste”!
    Am putea conserva mai mult limba română!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax