Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PAŞTELE CATOLIC: Programul liturgic și ”Ritualul Spălării Picioarelor” la Catedrala „Sf. Mihail” Alba Iulia

Publicat

O serie de ceremonii religioase speciale se desfăşoară în această săptămână La Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, cu ocazia Sărbătorilor Pascale 2018.

În Joia Mare, este reprodus unul dintre momentele de la Cina Cea de Taină, când Mântuitorul Iisus Hristos le-a spălat picioarele apostolilor. Potrivit obiceiului, cel mai mare va spăla picioarele celor mai mici, aşa cum a făcut Mântuitorul. Această rânduială, deşi este prezenta în cărţile de slujbă, nu este obligatorie. În acest an ritualul va avea loc la ora 20.00, în cadrul Liturghiei Cinei cea de Taină.

Spălatul picioarelor este o lecţie de smerenie, care simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie.

La Catedrala Romano – Catolică „Sf. Mihail” acest ritual se păstrează anual, în Joia Mare, când se prăznuieşte, pe lângă „spălarea picioarelor”, şi Cina cea de Taină. Atunci Mântuitorul le-a spălat picioarele ucenicilor şi le-a dat poruncă: “Să vă iubiţi unul pe altul, precum Eu v-am iubit pe voi. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii”.

Vineri, vor fi două ceremonii speciale: Calea Crucii, de la ora 14.30 şi slujba care prăznuieşte Răstignirea Mântuitorului, de la ora 15.00.

Sâmbătă seara, credincioşii vor putea lua Lumina Învierii, la Catedrala Romano – Catolică „Sf. Mihail” din Alba Iulia începând cu ora 21.00.

VEZI: URĂRI DE PAŞTE 2018 Mesaje și felicitări de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax