Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PAŞTELE ortodox 2016: REGULI pentru preoţi şi credincioşi, de Înviere. Biserici din Alba în care sunt interzise slujbele

Publicat

slujba de inviere alba iulia Mai sunt doar două săptămâni până când credincioşii ortodocşi sărbătoresc Paştele, astfel că lăcaşurile de cult sunt verificate de ISU, pentru a se asigura că aceştia vor fi în siguranţă în timpul ceremoniilor religioase. Mai mult, preoţii au primit reguli de la Patriarhie prin care, în cazul anumitor tipuri de biserici, se recomandă ca slujbele să se desfăşoare afară.

Este vorba despre bisericile din lemn sau cele acoperite cu schele. În aceste locaţii, preoţii trebuie să ţină slujbele afară.

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, în judeţul Alba nu sunt cazuri de biserici în care să nu se poată oficia slujbele de Înviere în acest an, din cauza neîndeplinirii condiţiilor de prevenire a incendiilor. Însă se va respecta recomandarea de la Patriarhie privind lăcaşurile de cult din lemn şi cele aflate în renovare.

În plus, preoţii au primit instrucţiuni speciale pentru a şti cum să procedeze în caz de incendiu.

Bisericile trebuie să aibă stingătoare, plan de evacuare, covoarele să fie îndepărtate, uşile să fie deschise şi lumânările să fie stinse în lăcaşul de cult, după terminarea Slujbei de Înviere.

Vezi și Când pică Paştele ortodox 2021

Preotii îi roagă pe credincioşi ca, în caz de incendiu, să păstreze rânduiala din biserică, astfel încât doar bărbaţii să iasă prin altar, iar femeile să folosească uşa principală.

De asemenea, să nu parcheze parcheze lângă biserici şi să nu blocheze porţile, pentru a permite, în caz de nevoie, intervenţia pompierilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax