Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pat de spital pus pe autostradă și anunțuri false pe OLX: Campanie de descurajare a vitezomanilor lansată de Poliția Rutieră

Publicat

YouTube video

Un pat de spital pus într-o benzinărie și anunțuri false pe facebook. Poliția Română a lansat marți ”Vedere din spital”, o campanie de conștientizare a riscurilor pe care le aduce viteza excesivă, în condițiile în care cele mai multe accidente grave provocate de viteza mare au loc în sezoanele de concedii.

Pe lângă un clip video, un spot difuzat la radio și flyere, campania va recurge și la anunțuri false de cazări online postate pe siteuri de anunțuri, care duc la site-ul campaniei, ”vedere din spital”.

Poliţiştii au amplasat un pat de spital la o benzinărie de lângă Autostrada Soarelui, acolo unde a fost lansată campania „Vedere din spital”, pentru a atrage atenţia şoferilor asupra riscurilor la care se expun atunci când „calcă prea tare pedala de accelerație” pentru a ajunge mai repede la mare.

Vezi și Momentul în care două mașini se izbesc frontal pe Valea Oltului, surprins de o cameră de bord. Trei persoane rănite în accident

Campania „Vedere din spital” se desfăşoară la nivel naţional în perioada 10 august – 30 septembrie 2021.

În cadrul acesteia, Poliţia Rutieră va realiza acţiuni punctuale, astfel încât participanţii la trafic să conştientizeze care sunt riscurile la care se expun atunci când nu păstrează distanţa, nu adaptează viteza de deplasare la condiţiile de drum şi mai ales nu respectă limita de viteză.

„Anual, viteza neadaptată la condiţiile de drum este motivul pentru care se produc, în lunile de vară, îngrijorător de multe accidente rutiere grave.

Prin această campanie, încercăm să facem conducătorii auto mai conştienţi de riscul la care se expun dacă depăşesc limita de viteză impusă, dacă ignoră regulile şi dacă au atitudini agresive sau teribiliste în conducerea autovehiculului.

Aşadar, Poliţia Română le recomandă şoferilor, pentru a preveni accidentele de circulaţie şi în vederea reducerii gradului de victimizare, să adopte o conduită preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi să circule cu o viteză adaptată în permanenţă la condiţiile de drum”, notează Poliţia Română.

Printre acţiuni se numără distribuirea de flyere, difuzarea la nivel naţional a unui spot radio, postări pe reţele de socializare şi plasări de anunţuri „false” pe site-uri de cazare, respectiv oferte foarte bune, care, după accesare, fac trimitere către site-ul www.vederedinspital.ro.

Scopul celor din urmă este de a le comunica șoferilor mesajul campaniei chiar înainte să plece la drum, atunci când își caută cazare.

„Dorim să devină conștienți de faptul că, dacă accelerează spre vacanță, vederea spectaculoasă la mare sau la munte, către care se grăbesc, se va transforma în vederea din spital”, a mai transmis Poliţia Română.

„Marea este acolo, nu pleacă nicăieri! Nu accelera spre vacanță, altfel riști să rămâi doar cu o vedere din spital”

”Printre acțiuni se numără distribuirea de flyere, difuzarea la nivel național a unui spot radio, postări pe rețele de socializare și plasări de anunțuri „false” pe site-uri de cazare, respectiv oferte foarte bune care, după accesare, fac trimitere către site-ul www.vederedinspital.ro.

Scopul celor din urmă este de a le comunica șoferilor mesajul campaniei chiar înainte să plece la drum, atunci când își caută cazare.

Dorim să devină conștienți de faptul că, dacă accelerează spre vacanță, vederea spectaculoasă la mare sau la munte, către care se grăbesc, se va transforma în vederea din spital”, transmite sursa citată.

Cum arata un anunț fals de cazare care, de fapt, e parte a campaniei Poliției:

Alte exemple de anunțuri false postate pe OLX sunt cu cazare la Mamaia sau în stațiunea montană Sinaia

 

Pentru această campanie a fost realizat și un clip video.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax