Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patinoar artificial cu acces GRATUIT la Sebeș. Care sunt costurile de funcționare și serviciile oferite

Publicat

Locuitorii municipiului Sebeș se vor putea bucura, în perioada 30 noiembrie – 31 ianuarie, de un patinoar artificial amplasat în Parcul Tineretului. Cu o lungime de 25 de metri și o lățime de 12 metri, patinoarul le permite, celor mai pricepuți, fie ei copii sau adulți, să se bucure, din plin, de experiența pe gheață. Accesul este liber, fără a se percepe vreo taxă. Potrivit reprezentanților administrației locale, închirierea patinoarului, cu toate serviciile colaterale, a costat 112.500 lei, fără TVA.

Așa cum reprezentanții Primăriei Sebeș anunțau cu puțin timp în urmă, în perioada 30 noiembrie-31 ianuarie, la Sebeș va funcționa un pationar artificial care, cu siguranță, va fi pe placul amatorilor acestui sport. De la mic la mare, sunteți așteptați să vă bucurați de iarnă și de momente de relaxare în aer liber.

Municipiul Sebeș a optat pentru un pationar care va fi închiriat pe durata unei perioade generoase, de 60 de zile, cu posibilitate de prelungire gratuită, pentru încă 14 zile. De asemenea, accesul tuturor locuitorilor Sebeșului, fie ei copii sau adulți, dar și a celor care sosesc din alte localități este liber, fără a se percepe vreo taxă.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sebeș, compania cu care s-a semnat contractul de închiriere are obligații ferme și se va ocupa, zilnic, de toate serviciile de operare ale patinoarului. Menționăm aici, printre altele: întreținerea gheții, păstrarea curățeniei în zonă, asigurarea iluminatului după lăsarea serii ori a fundalului muzical, recomandat unei locații de acest tip.

Achiziționate din altă parte, toate aceste servicii colaterale ar fi însemnat costuri, poate chiar mai mari, având în vedere resursa umană și tehnică ce ar fi trebuit disponibilizată. În plus, un astfel de demers ar fi presupus angrenarea mai multor furnizori, spre deosebire de o companie autorizată, cu un portofoliu generos de clienți, care oferă un pachet integrat. De asemenea, întreținerea profesionistă a suprafeței destinată patinatorilor exclude, din start, producerea unor incidente nedorite.

Dimensiunea patinoarului este mai mult decât generoasă. Vorbim de un amplasament de 25 de metri lungime și 12 metri lățime care, pe lângă faptul că poate găzdui un număr mare de persoane, le permite, celor mai pricepuți, să se bucure, din plin, de experiența pe gheață.

S-a avut în vedere și problema persoanelor care nu au, acasă, o pereche de patine dar care ar vrea să se bucure de acest sport de iarnă. Pentru ei a fost amplasat un punct special unde, pentru o sumă modică, vor putea să închirieze echipamentul necesar.

În municipiul Sebeș sunt 5157 de elevi și preșcolari înscriși în structurile învățământului de stat

Închirierea patinoarului, cu toate serviciile colaterale (valoarea achiziției, 112.500 lei fără TVA), a fost făcută cu respectarea legilor în vigoare, cu respect pentru nevoile comunității, în condiții de transparență, la fel cum se întâmplă cu administrarea resurselor financiare ale Sebeșului, au tranmis reprezentanții administrației locale, într-un comunicat.

„Având în vedere posibilitățile financiare ale unui oraș bine dezvoltat economic, locuitorii municipiului nostru, dar și oaspeții noștri, merită să se bucure, o dată pe an, de un amplasament de calitate, care respectă toate standardele de siguranță. În municipiul Sebeș sunt 5157 de elevi și preșcolari înscriși în structurile învățământului de stat, din care 742 preșcolari, 1509 elevi la nivel primar, 1185 elevi înscriși în învățământul gimnazial și 1721 de liceeni. Pentru ei, municipalitatea a achiziționat și cadouri constând în dulciuri, care vor fi oferite în perioada sărbătorilor de iarnă”, au transmis reprezentanții Primăriei Sebeș.

Parcul Tineretului este locația care va găzdui manifestările din cadrul Târgului de Crăciun 2017, pe care dorim să îl oferim comunității pentru a marca, în spiritul tradițiilor, sărbătorile de iarnă. În urmă cu un an, aproape 500 de persoane au fost prezente, alături de primarul Dorin Nistor, în seara de Sfântul Nicolae, în parcul din fața Primăriei Municipiului Sebeș, pentru a asista la aprinderea iluminatului de sărbători și la deschiderea Târgului de Crăciun.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Roco

    miercuri, 01.01.2020 at 18:47

    Program prost gindit! Cpii sunt in vacanta si pot patina doar cind se afla la masa de prinz !?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax