Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patriarhia, despre ridicarea restricțiilor în noaptea de Înviere: Creștinii se pot întoarce acasă fără să fie vânați și amendați

paste

Publicat

Slujba de Înviere începe și se termină la ore diferite în bisericile ortodoxe și în cele catolice, motiv pentru care Patriarhia anunță că participanții se vor putea întoarce acasă „fără să fie vânați și amendați pe străzi”, iar slujba va fi oficiată conform rânduielii.

Patriarhia Română transmite, joi seara, că, în legătură cu neînțelegerea legată de intervalul orar al ridicării restricțiilor de circulație din noaptea de Înviere au fost speculate unele neînțelegeri, pe care le clarifică.

Vezi și DOCUMENT: Noi RESTRICȚII în România: Interdicții de circulație, program redus la magazine și prelungirea carantinei de noapte

„Slujba Învierii începe și se termină la ore diferite în bisericile catolice și ortodoxe. În cele din urmă ea se desfășoară între orele 0.00 și cel târziu 4.00”, spun reprezentanții Patriarhiei.

Astfel, creștinii se vor putea întoarce acasă la finalul slujbei, „fără să fie vânați sau amendați pe străzi”.

„Ține de elementara evidență că, în contextul oficial explicat deja de autorități și cultele religioase care au avut azi un dialog onest și fertil, participanții la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creștini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale firești”, anunță Patriarhia.

Astfel, conform sursei citate, ora 2.00 este unul dintre reperele orare ale ridicării temporare a restricțiilor în noaptea de Paști a creștinilor catolici, a căror slujbă de Înviere începe și se termină mai devreme decât cea ortodoxă.

Reperele orare referitoare la slujba de Înviere a credincioșilor ortodocși vor fi comunicate la timp, mai arată sursa citată.

Premierul s-a întâlnit cu reprezentanții cultelor din România

Premierul Florin Cîțu a avut miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte, iar Patriarhia a transmis la finalul acesteia că „deschiderea tuturor oficialităților pentru buna și fireasca desfășurare a slujbei de Înviere indică faptul ca slujbele se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor regulilor”.

Una dintre propunerile discutate în ședința CSNU este ca „circulația persoanelor în afara locuinței să fie permise în perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05 – 02.05.2021 în intervalul orar 20.00-02.00, pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui Catolic, respectiv a Paștelui Ortodox”

În acest an, Paștele catolic este în 4 aprilie, iar Paștele ortodox, în 2 mai.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate