Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patriarhia Română a investit în 535 de instituții sociale destinate copiilor. Servicii caritabile pentru 30.000 copii

Publicat

patriarhia ro 535 de instituții ale Patriarhiei Române oferă servicii sociale în țara noastră, aproximativ 30.000 copii beneficiind în anul 2016 de asistență caritabilă în aceste centre, informează un articol postat pe site-ul basilica.ro.

„Cele 535 de instituții care oferă servicii sociale copiilor stau mărturie faptului că Biserica Ortodoxă Română are ca lumină călăuzitoare iubirea milostivă a lui Hristos și nu rămâne indiferentă față de cei mai tineri membri ai ei. Dintre aceste instituții, 230 sunt destinate exclusiv copiilor, iar 305 oferă servicii și altor categorii de vârstă”, precizează sursa citată.

Potrivit articolului, la nivelul Bisericii Ortodoxe Române funcționează următoarele instituții sociale care oferă asistență copiilor: 93 centre de zi; 36 centre de tip familial; 40 de grădinițe sociale și after school-uri; 14 campusuri de tabără; 47 centre educaționale; 159 cantine sociale și brutării; 38 instituții ce oferă servicii medicale și farmacii.

Totodată, Patriarhia Română dispune de 22 de birouri de asistență socială și centre comunitare, 65 de centre de informare, de consiliere și centre de resurse și 21 de centre de urgență pentru victime ale violenței domestice, mai precizează basilica.ro.

sursa: basilica.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax