Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patriarhia Română a oficializat slujba pentru sfințirea autovehiculelor și rugăciunea la încheierea anului școlar

Publicat

foto: libertatea.ro

foto: libertatea.ro Patriarhia Română a introdus oficial, marți, slujba pentru sfințirea mașinii într-o carte bisericească, urmând ca toți posesorii de vehicule să poată beneficia de acest serviciu, potrivit Basilica.

Ediția 2013 a cărții Molitfelnic cuprinde și slujba „Sfeştaniei pentru binecuvântarea unui vehicul”, dedicată tuturor celor care vor să se asigure că nu vor fi în pericol la volan.

Deși slujba este oficială abia din acest an, fenomenul există de foarte mult timp.

În “Cuvântul înainte”,  Patriarhul Daniel a scris: „cartea numită Molitfelnic cuprinde în principal rânduiala săvârşirii Sfintelor Taine, a ierurgiilor, a altor slujbe şi rugăciuni de sfinţire a vieţii omului credincios şi a lucrărilor sale, de binecuvântare şi sfinţire a firii înconjurătoare, a lăcaşurilor şi obiectelor de cult, a unor momente deosebite din viaţa comunităţilor creştine, de izbăvire a omului şi a naturii de puterea şi lucrarea duhurilor rele”.

Prezenta ediţie a Molitfenicului, care se vrea a fi “de un real ajutor slujitorilor Bisericii şi tinerilor care studiază teologia”, are la bază textul şi structura ediţiei din anul 2006.

Lucrarea de 819 pagini cuprinde “unele rânduieli şi rugăciuni cerute de nevoile pastorale contemporane”, care au fost adăugate din surse mai vechi, sau traduse direct din limba greacă.

Între rânduielile şi rugăciunile apărute ca urmare a nevoilor contemporane se numără pe lângă Sfeştania pentru binecuvântarea unui vehicul, Sfeştania la începerea unei lucrări de folos obştesc, Sfeştania la începerea unei lucrări particulare,  Rugăciunea la binecuvântarea unui monument sau Rugăciunea la încheierea anului şcolar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DEXTER C(O) LABORATORUL

    miercuri, 24.07.2013 at 11:15

    Pe cand si o slujba de sfintire a unui elicopter, a unui iaht sau de ce nu a unei vile din acelea cu 30 de camere si cu multe, multe turnulete ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax