Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patriarhia Română despre certificatul verde: Să nu fie obligatoriu. Participarea la slujbe răspunde nevoii de hrană spirituală

Publicat

Participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet, arată Patriarhia Română. Precizarea este în contextul discuțiilor referitoare la certificatul digital UE privind COVID-19.

Punctul de vedere a fost exprimat şi la întâlnirea cultelor religioase cu reprezentanţii Guvernului.

„După cum în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaţilor să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind COVID-19 pentru clerici sau credincioşi ca o condiţie pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi, Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeaşi solicitare, din următoarele motive:

aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel, participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet. Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”, subliniază Patriarhia Română, potrivit basilica.ro.

Un alt argument este acela că, prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea şi depresia.

Patriarhia Română: luăm permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie

„Participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării.

Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie când organizează evenimente religioase”, potrivit punctului de vedere dat publicităţii de Cancelaria Sfântului Sinod.

sursă: Agerpres

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    sâmbătă, 04.12.2021 at 11:10

    StimatA PatriarhiE OrtodoxA RomanA Nu Specifica CUM PoatE ” hrana spirituala ” din bisericI InlocuI SectiilE ATI cu Bolnavi de Covid-19 in StarE GravA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Sile7bile

    sâmbătă, 04.12.2021 at 16:38

    Hrana pt pești? E foame de bani baieti

  3. Profanii

    sâmbătă, 04.12.2021 at 18:11

    Hraniti voi si copii prostilor nebaccinati dar decedati pt ca v-au urmat prostiile spirituale cum ca ii apara de boala, dar nu si de prostie, ozeneurile de pe un asteroid neidentificat ? Inchidem magazine virtuale,fara masca, lasam la liber insa, vanzatorii de iluzii !

  4. Rusinea

    sâmbătă, 04.12.2021 at 19:43

    Visuri desarte ! E mai smèrit asa?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax