Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patriarhia Română, îndemn la rugăciune pentru ferirea de furtuni şi inundaţii. Clopotele „vor bate pentru dispersarea norilor”

Publicat

Patriarhia Română, îndemn la rugăciune pentru ferirea de furtuni şi inundaţii. Patriarhia Română îndeamnă clericii şi credincioşii din toate eparhiile la rugăciune şi solidaritate, în contextul avertizărilor meteorologice referitoare la furtuni şi ploi abundente. Potrivit reprezentanților Patriarhiei, în localitățile aflate sub avertizările de vreme rea, clopotele bisericilor vor bate „pentru dispersarea norilor”.

„Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă clericii și credincioșii din toate eparhiile la rugăciune și solidaritate.

Astfel, duminică, 29 septembrie 2024, la ectenia mare și ectenia întreită din timpul Sfintei Liturghii vor fi incluse cererile speciale „la vreme de necontenire a ploilor” (revărsarea apelor), iar după ectenia întreită va fi citită „Rugăciunea la toată primejdia de obște”.

Totodată, în localitățile care se află sub avertizarea unor furtuni şi ploi puternice, vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor”, a transmis sâmbătă Patriarhia Română, într-un comunicat de presă.

sursa: basilica.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate