Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patriarhul Daniel cere creșterea salariului personalului neclerical, la nivelul venitului minim pe economie

Publicat

Patriarhul-daniel-la-alba-iulia-117.x71918

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a solicitat miercuri, în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor cultelor cu reprezentanţi ai statului, creşterea salariului personalului neclerical al cultelor recunoscute la nivelul salariului minim pe economie.

„Aşteptăm cu speranţă concretizarea creşterii sprijinului salarial pentru personalul neclerical al cultelor recunoscute la nivelul salariului minim pe economie, prin aplicarea urgentă a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 16/2024 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, întrucât unităţile de cult cu venituri reduse întâmpină dificultăţi crescute în asigurarea fondurilor proprii necesare funcţionării”, a transmis PF Daniel, în cuvântul rostit la întâlnirea care a avut loc la Muzeul Naţional de Artă al României.

Liderul BOR a mai cerut Guvernului completarea cadrului legislativ pentru majorarea de la 30% la 40% a ponderii posturilor clericale pentru care se alocă sprijin la salarizare de la bugetul de stat în cuantum de 80%, transmite Agerpres.

„Folosim această ocazie pentru a cere Guvernului României să completeze Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Capitolul III – Culte, lit. E, art.2 alin.4, astfel încât să se majoreze de la 30% la 40% procentul posturilor clericale pentru care se alocă sprijin la salarizare de la bugetul de stat în cuantum de 80%, deoarece numărul unităţilor de cult aflate în această situaţie de insuficienţă a fondurilor necesare funcţionării este foarte mare, mai ales în mediul rural”, a spus Patriarhul.

El a subliniat că atât Legea bugetului de stat pentru anul 2024, cât şi o serie de acte normative cu impact bugetar pozitiv asigură premisele dezvoltării activităţilor cultelor recunoscute şi în acest an.

Înaltul ierarh a calificat drept „foarte potrivită” şi „actuală” propunerea declarării zilei de 16 mai ca Ziua libertăţii religioase în România.

„Întrucât unul dintre momentele cele mai importante ale cooperării din ultimii 30 de ani între stat şi culte a fost consensul unanim pentru semnarea în ziua de 16 mai 2000, la Snagov, a Declaraţiei cultelor religioase pentru integrarea României în Uniunea Europeană”.

La întâlnire au luat parte ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Teodora Preoteasa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Codru

    marți, 16.04.2024 at 14:25

    Facultati de toate felurile pentru diverse sectele baftisti, penticostali, adventisti, romi de toate felurile…, in lume vreo 3000 de secte. Hristos a lasat o singura credinta propovaduita de apostoli, preoti, diaconi.., avertizand ca in vremurile din urma vor veni multi prooroci mincinosi si sa fugim de ei Dujul Sfant sa pogorat peste apostoli, apostoli l-au transmis preotilor, preotii in continuare preotilor. Cum explică sectarii acest lucru ca ei provin de vreo 200 de ani Punem de un cult, ne inregistram si ne da statu roman falimentar salar la pastor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax