Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, apel la vaccinare: Să nu ne lăsăm induși în eroare de vocile iresponsabile ale ignoranților

Publicat

În mesajul de Crăciun, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului a făcut apel către credincioșii care nu s-au vaccinat anti-Covid, să o facă. 

”Să nu ne lăsăm induși în eroare de vocile iresponsabile ale ignoranților și autoproclamați reprezentanți ai lui Dumnezeu și sfătuitori duhovnicești ai credinței autentice, care, totuși, se invalidează lamentabil prin absența iubirii față de frații lor, a căror vieți pe care le expun unui pericol grav”, a transmis acesta credincioșilor.

Este una dintre cele mai importante autorități religioase, alături de Papă, care transmit un asemenea mesaj direct.  

El adresează totodată îndemnul ”de a fi urmate măsurile de protecție propuse de autoritățile sanitare” pentru că ”știința atunci când lucrează ca slujitor al omului este un dar prețios de la Dumnezeu”.

”Și în ultimul an, pandemia de coronavirus Covid-19 a tulburat omenirea. Îi dăm slavă milei lui Dumnezeu, care a întărit specialiștii și oamenii de știință să dezvolte vaccinuri eficiente și alte medicamente pentru a face față acestei crize și îi încurajăm pe toți credincioșii care nu au fost încă vaccinați să facă acest lucru și pe toți să adere la măsurile de protecție. masuri ale autoritatilor sanitare.

Știința, în măsura în care funcționează ca un slujitor al omului, este un dar neprețuit al lui Dumnezeu.

Trebuie să acceptăm cu recunoștință acest dar și să nu ne lăsăm induși în eroare de vocile iresponsabile ale ignoranților și autoproclamați reprezentanți ai lui Dumnezeu și sfătuitori duhovnicești ai credinței autentice, care, totuși, se invalidează lamentabil prin absența iubirii față de frații lor, a căror vieți pe care le expun unui pericol grav”.

Sursă: Biserica Ortodoxă din SUA

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax