Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patrimoniul Consiliului Judeţean Alba s-a îmbogăţit cu mai multe picturi şi sculpturi donate de artişti din toată ţara

Publicat

În holul Consiliului Judeţean Alba a avut loc, marţi, vernisajul expoziţiei de pictură şi sculptură cu opere realizate în cadrul taberei naţionale de arte plastice, desfăşurată în perioada 8-20 august a.c.

Prima ediţie a taberei s-a desfăşurat în localitatea Sântimbru şi a vizat promovarea judeţului Alba, a frumuseţii peisajului său natural şi antropic, valorizarea şi promovarea artiştilor plastici din toată ţara, în special a tinerelor talente din judeţul Alba, precum şi constituirea unui fond de lucrări de artă plastică, din realizările artiştilor participanţi la tabără.

Lucrările expuse marţi de artişti rămân în patrimoniul Consiliului Judeţean Alba şi vor fi expuse permanent pe holul instituţiei.

Activităţile desfăşurate în tabără au cuprins, pe lângă realizarea de lucrări de pictură şi sculptură, şi o serie de excursii documentare în judeţul Alba, precum şi o seară de poezie la realizarea căreia au participat membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba – Hunedoara.

Manifestarea a fost organizată de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu filiala Alba a Uniunii Naţionale a Artiştilor Plastici.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, prezent la vernisajul expoziţiei, a dat asigurări artiştilor că această tabără va ajunge şi la a doua ediţie şi la multe alte ediţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax