Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patroană de pensiune din Poiana Ampoiului, condamnată definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de minori

Publicat

Patroana unei pensiuni din localitatea Poiana Ampoiului, comuna Meteş, judecată pentru trafic de minori, a fost condamnată definitiv la 5 ani de închisoare de Curtea de Apel Alba Iulia. Femeia de 33 de ani a beneficiat de legea penală mai favorabilă, astfel că pedeapsa iniţială dată de Tribunalul Alba a fost micşorată cu doi ani. Simona Todorescu a fost acuzată că a obligat două minore, angajate la pensiune, să întreţină relaţii sexuale cu clienţii.

UPDATE: IPJ Alba transmite că joi, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii din Zlatna, au identificat şi reţinut, pe raza municipiului Alba Iulia, pe Simona Todorescu, posesoarea unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Alba. Condamnata a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Alba, urmând să fie transferată în penitenciar, pentru executarea pedepsei.

Sentinţa iniţială, a Tribunalului Alba, ce a fost contestată,  a fost pronunţată în 5 februarie 2013, prin care Todorescu a fost condamnată iniţial la 7 ani de închisoare cu executare. Judecătorii au mai acordat părţilor vătămate daune civile în valoare de 12.000 de lei. Simona Todorescu, cu domiciliul în satul Feneş – Zlata, deţine Pensiunea “Gura Ursului”, situată lângă drumul naţional 74, în localitatea Poiana Ampoiului. Aici au descoperit procurorii DIICOT, în urmă cu aproape trei ani, două fete în vârstă de 14 şi 15 ani, pe care patroana le folosea la tot felul de munci gospodăreşti, dar pe care le trimitea şi să întreţină relaţii sexuale cu clienţii.

Fetele, provenite din familii cu condiţii materiale precare, nu primeau niciun ban în urma serviciilor prestate, care erau cotabilizate de patrona localului în contul unor datorii pe care părinţii lor le-ar fi avut faţă de ea. Simona Todorescu a stat în arest preventiv în acest dosar timp de trei luni, din aprilie până la începutul lunii august 2011.

Pensiunea a fost închisă, iar prin sentinţa din 23 aprilie 2014, a fost emis mandat de executare a pedepsei.

Curtea de Apel a condamnat inculpata la 3 ani, respectiv 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii pe timp de 2 ani a exercitării unor drepturi şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de comercializare de produse alterate. Va executa în final, pedeapsa cea mai grea, de 5 ani de închisoare.

Femeia este judecată şi în dosarul “pensiilor ilegale” pentru instigare la fals în înscrisuri oficiale. Pentru aceeaşi infracţiune este judecat şi soţul femeii, Marius Todorescu. Cei doi sunt acuzaţi că au oferit bani unuia dintre cei doi lideri ai grupării spcializată în falsificarea de dosare de pensie şi acte de studiu, în scopul obţinerii unor diplome de bacalaureat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax