Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patroana unui magazin din Alba Iulia, condamnată pentru că vindea jucării contrafăcute. Erau cumpărate din Dragonul Roșu

Publicat

Patroana unui magazin din Alba Iulia a fost condamnată de magistrați pentru că a vândut jucării contrafăcute. Dacă în primă instanță, la Judecătoria Alba Iulia s-a renunțat la aplicarea unei pedepse, procurorii au insistat. 

Mai exact aceștia au făcut apel la decizia Judecătoriei, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. În data de 16 ianuarie 2024, magistrații instanței superioare au dat o decizie definitivă. 

Motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul CSM.

Fapta pentru care femeia a fost condamnată în 2024 s-a petrecut în 2019. În linii mari, într-un magazin situat pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, erau scoase la vânzare peste 340 de produse contrafăcute care purtau însemnele mărcii LOL SUPRISE!.

Însă jucăriile pentru fete nu erau originale, fiind produse contrafăcute. Din cercetări a reieșit faptul că acestea erau cumpărate din Dragonul Roșu.

Potrivit documentelor emise de instanță, magistrații au reținut că în timpul urmării femeia a declarat că nu știa că jucăriile sunt contrafăcute.

Însă magistrații au precizat că este de notorietate faptul că la depozitul din București mare parte dintre produse sunt contrafăcute.

Pericolul jucăriilor false

De asemenea judecătorii au pus accent și pe pericolul pe care îl reprezintă jucăriile false.

”Este bine cunoscut faptul că produsele contrafăcute nu respectă niciun fel de normă de siguranţă, fiind neconforme şi putând provoca de la răni minore, până la alergii periculoase.

Astfel, au fost situaţii concrete în care copii au înghiţit diferite părţi ale jucăriilor nefixate corespunzător sau au fost cazuri mult mai grave, cum ar fi spre exemplu situaţia din 2018 când în urma unor controale, ANPC a emis mai multe avertizări în cuprinsul cărora s-a semnalat faptul că jucării fabricate sau contrafăcute în China conţineau ftalaţi, compuşi chimici care au efect perturbator asupra sistemului endocrin”, au notat magistrații.

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

În primă instanță, la Judecătoria Alba Iulia, magistrații au renunțat la aplicarea unei pedepse. Însă, procurorii au făcut apel, iar magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis cererea acestora.

Aceștia au decis o pedeapsă de 3 luni de închisoare cu amânare pentru patroană. De asemenea firma, persoana jurudică a fost condamnată la plata a 12.000 de lei amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Decizia a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax