Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patronii din Alba merg la risc. Munca la negru este un fenomen greu de combătut

Publicat

Mulţi patroni continuă să se sustragă de la plata unor impozite către stat şi preferă să meargă la risc, angajând la firme muncitori fără forme legale, în ciuda amenzilor usturătoare prevăzute de Noul Cod al Muncii. Nu îi sperie nici pedeapsa cu închisoarea, pentru că se strecoară printre legi şi se îngrijesc să nu atingă numărul de angajaţi la negru pentru care se aplica această pedeapsă.

Inspectorii ITM Alba găsesc lună de lună societăţi comerciale care au angajaţi la negru. În ultimă săptămână, au aplicat amenzi în valoare de 70.000 de lei pentru munca nedeclarată. Este vorba despre SC „Due Forest” SRL ,unde au fost găsite patru persoane muncind la negru, amenda aplicată patronului fiind de 40.000 lei, iar la  SC „Nido Forest” SRL, SC „Lorencz Games” SRL şi SC „Mary T” SRL au fost găsite câte o persoană, amenda fiind de câte 10.000 lei pentru fiecare angajat nedeclarat.

Munca nedeclarată, lipsa fişei postului de muncă, a planului anual de formare profesională a salariaţilor, primirea la muncă a persoanelor realizată în absenţa certificatului medical, neacordarea salariilor pentru concedii şi lipsa dovezii achitării drepturilor salariale către salariaţi sunt printre puţinele nereguli găsite, săptămânal, de inspectorii muncii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax