Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Patronii marilor companii din județul Alba au lipsit de la gala „Topul Firmelor 2010”, organizată de Camera de Comerț și Industrie

Publicat

Patronii celor mai mari companii din județul Alba au lipsit de la gala decernării premiilor pentru „Topul Firmelor 2010”, organizat de Camera de Comerț industrie și Agricultură Alba. La evenimentul ce a avut loc vineri în Sala Ballroom din incinta Alba Mall au fost invitați oameni de afaceri și reprezentanți a firmelor care s-au clasat pe primele trei locuri într-un clasament realizat pe baza mai multor criterii și indicatori economico-financiari. La gală nu au fost acordate premii decât firmelor care „și-au confirmat prezența la eveniment” și au plătit o taxă de participare.

Printre marii absenţi ai evenimentului s-au numărat patronii firmelor „Elit”, „Jidvei”, „Albalact”, „Alpin57Lux”, „Supremia” şi Transavia, de altfel societăţile comerciale din judeţ a căror activitate fructuoasă a primit cele mai multe distincţii și care sunt companiile-fanion ale economiei județului Alba. Aceștia și-au trimis reprezentanți pentru ridicarea premiilor și diplomelor.

Unul dintre motivele pentru care Camera de Comerţ şi Industrie și Agricultură nu se mai bucură de interesul marilor companii este scăderea influenței pe care aceasta o are în ultimii ani, în mediul de afaceri local, naţional sau internaţional.  Cu aceeaşi problemă se confruntă, de fapt, toate Camerele de Comerţ din Romania, declinul survenind din momentul în care legislativul a luat decizia a muta Registrul  Comerţului de sub tutela CCI o sursă de bani care a dat peste cap toate proiectele de viitor ale camerelor de comerţ şi care le-a obligat să caute proprii soluţii de finaţare.

Pe de altă parte, frământările interne și conflictele dintre membri i-au făcut pe patronii marilor companii să se țină cât mai departe de acestea și de eventuale asocieri cu un grup sau altul. Ioan Popa, patronul „Transavia” s-a retras de ceva timp din Camera de Comerţ, pe motiv că „nu agreează sistemul acesta de valori”. Reputatul om de afaceri a explicat cu o altă ocazie că nu susţine toate aceste lucruri, aşa că, într-o zi, şi-a dat demisia din Consiliul de conducere şi a scos şi compania din Camera de Comerţ. „Nu le mai trimit bilanţurile, ei îmi dau premii, dar noi nu le mai ridicăm şi nici nu o să mai participăm vreodată la evenimentele organizate de ei. Îmi pare rău că e aşa, dar nu vreau să îmi lipesc etichetele pe produse expirate”, a spus atunci Ioan Popa, care pentru mulți oameni de afaceri din Alba reprezintă un exemplu de integritate în business.

Și dacă gala CCIA nu a fost onorată  cu prezența liderilor economiei județene, lipsa acestora a fost oarecum compensată de prezența numeroasă a liderilor politici și a șefilor administrațiilor locale și județene: primarul Mircea Hava  (între acesta și președintele CCIA fiind de notorietate o relație veche de prietenie), viceprimarii Paul Voicu și Ioan Bogățan, președintele Consiliului Județean – Ion Dumitrel și vicepreședinții Alin Cucui și Sorin Bumb,  prefectul Ștefan Bardan, șeful Inspectoratului Școlar – Cornel Sandu – care a stat toată seara lângă Nicu Lupean (patronul firmelor care câștigă, de câțiva ani, licitații  la școli și licee) , parlamentarii PDL Nicolae Dobra , Clement Negruț de la PDL, dar  și Teodor Atanasiu de la PNL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Gaga

    duminică, 13.11.2011 at 16:38

    Interesant!
    seful inspectoratului scolar- Cornel sandu- a stat toata seara langa Nicu Lupean,patronul firmelor care castiga de cativa ani, licitatii la scoli si licee !!!???
    De ce, mai voineo? De ce?

    • simodor impex

      marți, 27.12.2011 at 09:17

      O informatie aruncata in ziar fara a fi verificata, total eronat simodor impex nu a mai avut lucrari cu inspectoratul scolar de 5 ani. Si nu cred ca este corect sa ignori oameni pe care ii cunosti de o viata doar pt ca fac parte dintr-un partid in difernt de culoare acestuia.

  2. dansinbenedicean

    luni, 03.12.2012 at 14:37

    Asa ca sa para interesant articolul mai strecoara cate o soparla ziarisica.Asa ca draga GAGA e mai mult de gargara afirmatia.Nu iau apararea nimanui dar asa e massmedia actuala da cu presupusu ca OĂCĂROAIA PE VREMURI.
    Ciene era persoana care comenta?Sa va spuna ziaristii in urma unei investigatii serioase in SÎNBENEDIC.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax