Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patronii unei agenţii de turism din Alba Iulia, trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. Zeci de persoane păgubite

Publicat

judecart

tribunal albaPatronii unei agenții de turism din Alba Iulia, soț și soție, au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba, fiind acuzaţi de înșelăciune şi evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, aceştia au vândut pachete turistice în valoare de 160.000 de lei, dar nu au oferit serviciile respective.

Elena Mihaela Iancu și Radu Iancu, patronii Everest Travel SRL din Alba Iulia, sunt acuzaţi că au înșelat zeci de persoane, cărora le-ar fi vândut pachete turistice în valoare de aproximativ 160.000 lei, de care clienții nu ar fi beneficiat, iar banii și i-ar fi însușit cei doi, care au fugit ulterior din ţară.

În această cauză s-au constituit părţi civile 31 de persoane, iar alte patru au calitate de părţi vătămate.

Cei doi patroni sunt acuzaţi şi că au folosit creditul firmei în alte scopuri. Aceştia au primit mandate de arestare în lipsă, pe baza deciziei instanţei in aprilie 2014 şi sunt daţi în urmărire internaţională.

Procurorii au stabilit că în perioada 2011 – 2012 au vândut pachete turistice în valoare de aproximativ 5.000 de lei fiecare, dar au încasat banii şi nu au mai oferit serviciile contractate de clienţi.

De asemenea, aceștia sunt acuzaţi şi de evaziune fiscală, după ce nu aru fi plătit impozite pe profit către stat, în valoare de aproximativ 70.000 lei, iar prin reținerea contribuțiilor salariale ar fi produs prejudicii de 4.000 lei.

Firma Everest Travel SRL a fost declarată inactivă din 2012.

Radu Iancu a fost şef la Serviciul Public de Paşapoarte Alba timp de trei ani şi ulterior angajat IGPR. În această perioadă, a reuşit să convingă poliţişti şi magistraţi să cumpere vacanţe cu destinaţii exotice, soţia sa încasa banii, iar clienţii rămâneau doar cu sumele plătite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax