Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru ani de închisoare pentru executorul bancar acuzat de luare de mită

Publicat

Tribunalul Alba l-a condamnat, vineri, la patru ani de închisoare pe executorul bancar Marius Valentin Zăpan, prins în flagrant în data de 10 mai 2009, în timp ce primea bani de la un denunţător. Acesta a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în luna iulie a anului trecut.

Marius Valentin Zăpan a încercat să tergiverseze, în cadrul unei proceduri de executare silită, în schimbul unor sume de bani, vânzarea la licitaţie a imobilului din proprietatea denunţătorului, ce constituia garanţia unui credit nerambursat. La data când a fost prins în flagrant, inculpatul se afla într-o cameră de hotel din Alba Iulia, cu persoana care a luat creditul şi a fost surprins de poliţişti, în toaletă, în timp ce încerca  să înghită o bancnotă în valoare de 50 de lei.

„La solicitarea organelor de anchetă, a scos din gură bancnota deteriorată, predând, totodată, şi suma de 550 RON pe care o avea ascunsă în hanorac. În apărarea sa, inculpatul s-a folosit de explicaţia clasică a împrumutului, arătând că, în luna septembrie 2008, cu ocazia unei întâlniri cu denunţătorul, i-a împrumutat acestuia suma de 2.200 lei, spre a-şi putea să-şi achite o parte din debitul restant către unitatea bancară“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Diferenţa de bani de până la 2.200 de lei a fost găsită de poliţişti într-o cutie, în camera de hotel. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, executorul bancar a primit şi interdicţia de a mai profesa, după ispăşirea pedepsei, timp de doi ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gerald

    duminică, 02.10.2011 at 00:38

    sa se stie ca executorul lucra la volksbank si ca a fost deplin acoperit de managementul de atunci,care ulterior , dupa alte scandaluri, au fost dati afara si acum incearca sa revina in romania in mbi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax