Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Patru ani de închisoare pentru un bărbat din comuna Cergău care şi-a înjunghiat fratele cu un briceag şi i-a provocat moartea

Publicat


arestat_catuseUn bărbat din Sibiu care locuia fără forme legale în satul Lupu, comuna Cergău, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte. În februarie 2016, Vasile Isăilă şi-a înjunghiat fratele de mai multe ori, leziunile provocând moartea victimei.

Cei doi fraţi se certaseră, după ce au consumat alcool. În acest conflict, agresorul i-a aplicat câteva lovituri în brațul stâng, fratelui său (55 de ani).

Bărbatul rănit a plecat acasă şi s-a pus în pat. Din cauza rănilor deschise și a scurgerii sângelui, a decedat.

După efectuarea autopsiei, legiștii au constatat că decesul are legătură cu rănile provocate la mână.

Agresorul a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv. În cele din urmă, a fost judecat sub control judiciar.

Citește și Bărbatul din comuna Cergău, care şi-a înjunghiat fratele cu un briceag, ARESTAT preventiv. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

Iniţial, Vasile Isăilă a fost trimis în judecată pentru omor. Instanţa a schimbat apoi încadrarea juridică a faptei, în cea de lovituri cauzatoare de moarte în legătură cu violenţa în familie. Astfel, pedeapsa decisă la Tribunalul Alba a fost de patru ani de închisoare, în condiţiile în care cea minimă pentru această infracţiune ar fi de şase ani, însă se micşorează dacă victima este membru al familiei.

Decizia de la Tribunalul Alba poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Solutia pe scurt de la Tribunalul Alba: “În baza art. 386 Cpp admite cererea formulată de inculpatul Isăilă Vasile, prin apărătorul său şi dispune schimbarea încadrării juridice dată faptei prin actul de sesizare, din infracţiunea prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cp cu aplic. art. 199 Cp în infracţiunea prev. şi ped de art. 195 Cp rap. la art. 199 alin. 1 Cp. În baza art. 195 Cp rap. la art. 199 alin. 1 Cp cu aplic. art. 75 lit. a Cp condamnă pe inculpatul Isăilă Vasile, …, la o pedeapsă de:

– 4 ani închisoare cu aplic. art. 66 lit. a, b Cp şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a,b Cp. În baza art. 72 Cp deduce din durata pedepsei reţinerea din data de 21.02.2016 ora 22:25 până la 22.02.2016 ora 22:24 şi arestarea preventivă din data de 25.02.2016 până la data de 25.03.2016.

În baza art. 399 Cpp menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat, până la soluţionarea definitivă a cauzei.

(…) În baza art. 112 lit. b Cp confiscă de la inculpat un cuţit tip briceag cu plăsele din plastic de culoare portocalie cu maro, dimensiune totală 20 cm, lamă ruptă 3,5 cm şi mânerul de 11 cm, folosit la săvârşirea infracţiunii.

În baza art. 404 alin. 4 lit. f Cpp restituie aparţinătorilor victimei (…) următoarele obiecte: – unghieră, un toc pentru cuţit din piele de culoare maro, cuţit tip briceag de dimensiune de 20 cm din care 9 cm lamă şi 11 cm mânerul din plastic de culoare alb cu inserţii maro, fluier din plastic de culoare verde.

În baza art. 404 alin. 4 lit. f Cpp restituie inculpatului Isăilă Vasile un cuţit cu plăsele din plastic de culoare neagră cu motive florale având dimensiunea totală de 25 cm din care lama din metal 14 cm, respectiv mânerul 11 cm.

În baza art. 5, 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR şi încunoştinţarea inculpatului despre necesitatea prelevării de probe biologice.

În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească în favoarea statului suma de 3380 lei cu titlu cheltuieli judiciare, din care suma de 2180 lei ocazionată în cursul urmăririi penale şi suma de 1200 lei ocazionată în cursul judecăţii. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare . Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20.06.2017”.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Accident în apropiere de Mihoiești, în Apuseni. Un șofer de 50 de ani, băut la volan, a pierdut controlul mașinii

Publicat

masina politie

La data de 20 octombrie 2019, în jurul orei 00,05, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DJ 762, pe raza localității Mihoiești, a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale, a anunțat IPJ Alba. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Glumă proastă pe drumul dintre Alba Iulia și Ampoița. Patru tineri întind „capcane” șoferilor

Publicat

Patru tineri care „întindeau” un „fir capcană” pentru a speria șoferii aflați în trafic au fost filmați în weekend, cu o cameră de bord, pe DN 74, între Șard și Ampoița. Gluma proastă a tinerilor se putea termina tragic, susține conducătorul auto care a surprins incidentul. „(…) Niște c*****i pe drumul acela drept spre Ampoița […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Minoră rănită într-un accident rutier, produs de un tânăr din Ighiu care s-a urcat la volan beat și fără permis

Publicat

pol

O minoră de 15 ani a fost rănită ușor în urma unui accident rutier produs duminică seară, 20 octombrie, pe DN 67 C, în afara localității Căpâlna. Potrivit IPJ Alba, tânăra se afla într-o mașină condusă de un tânăr de 25 de ani din Ighiu, care s-a urcat beat la volan și fără a avea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Patru răniți într-un accident produs la Lunca Târnavei. Printre aceștia, o fetiță de 2 ani și 4 luni și un băiat de 12 ani

Publicat

Doi tineri de 20 și respectiv 19 ani, dar și doi copii de 12 ani și respectiv doi ani și patru luni, au fost răniți într-un accident produs duminică seară, la Lunca Târnavei. La volan se afla un șofer neexperimentat, care nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a lovit o mașină care […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate