Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru ani de închisoare pentru un bărbat din comuna Cergău care şi-a înjunghiat fratele cu un briceag şi i-a provocat moartea


Publicat

arestat_catuseUn bărbat din Sibiu care locuia fără forme legale în satul Lupu, comuna Cergău, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte. În februarie 2016, Vasile Isăilă şi-a înjunghiat fratele de mai multe ori, leziunile provocând moartea victimei.

Cei doi fraţi se certaseră, după ce au consumat alcool. În acest conflict, agresorul i-a aplicat câteva lovituri în brațul stâng, fratelui său (55 de ani).

Bărbatul rănit a plecat acasă şi s-a pus în pat. Din cauza rănilor deschise și a scurgerii sângelui, a decedat.

După efectuarea autopsiei, legiștii au constatat că decesul are legătură cu rănile provocate la mână.

Agresorul a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv. În cele din urmă, a fost judecat sub control judiciar.

Citește și Bărbatul din comuna Cergău, care şi-a înjunghiat fratele cu un briceag, ARESTAT preventiv. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

Iniţial, Vasile Isăilă a fost trimis în judecată pentru omor. Instanţa a schimbat apoi încadrarea juridică a faptei, în cea de lovituri cauzatoare de moarte în legătură cu violenţa în familie. Astfel, pedeapsa decisă la Tribunalul Alba a fost de patru ani de închisoare, în condiţiile în care cea minimă pentru această infracţiune ar fi de şase ani, însă se micşorează dacă victima este membru al familiei.

Decizia de la Tribunalul Alba poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Solutia pe scurt de la Tribunalul Alba: “În baza art. 386 Cpp admite cererea formulată de inculpatul Isăilă Vasile, prin apărătorul său şi dispune schimbarea încadrării juridice dată faptei prin actul de sesizare, din infracţiunea prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cp cu aplic. art. 199 Cp în infracţiunea prev. şi ped de art. 195 Cp rap. la art. 199 alin. 1 Cp. În baza art. 195 Cp rap. la art. 199 alin. 1 Cp cu aplic. art. 75 lit. a Cp condamnă pe inculpatul Isăilă Vasile, …, la o pedeapsă de:

– 4 ani închisoare cu aplic. art. 66 lit. a, b Cp şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a,b Cp. În baza art. 72 Cp deduce din durata pedepsei reţinerea din data de 21.02.2016 ora 22:25 până la 22.02.2016 ora 22:24 şi arestarea preventivă din data de 25.02.2016 până la data de 25.03.2016.

În baza art. 399 Cpp menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat, până la soluţionarea definitivă a cauzei.

(…) În baza art. 112 lit. b Cp confiscă de la inculpat un cuţit tip briceag cu plăsele din plastic de culoare portocalie cu maro, dimensiune totală 20 cm, lamă ruptă 3,5 cm şi mânerul de 11 cm, folosit la săvârşirea infracţiunii.

În baza art. 404 alin. 4 lit. f Cpp restituie aparţinătorilor victimei (…) următoarele obiecte: – unghieră, un toc pentru cuţit din piele de culoare maro, cuţit tip briceag de dimensiune de 20 cm din care 9 cm lamă şi 11 cm mânerul din plastic de culoare alb cu inserţii maro, fluier din plastic de culoare verde.

În baza art. 404 alin. 4 lit. f Cpp restituie inculpatului Isăilă Vasile un cuţit cu plăsele din plastic de culoare neagră cu motive florale având dimensiunea totală de 25 cm din care lama din metal 14 cm, respectiv mânerul 11 cm.

În baza art. 5, 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR şi încunoştinţarea inculpatului despre necesitatea prelevării de probe biologice.

În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească în favoarea statului suma de 3380 lei cu titlu cheltuieli judiciare, din care suma de 2180 lei ocazionată în cursul urmăririi penale şi suma de 1200 lei ocazionată în cursul judecăţii. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare . Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20.06.2017”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un bărbat cercetat pentru asasinat în Spania, capturat de polițiști. Dosar la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis propunerea de arestare preventivă pe numele unui bărbat căutat de autoritățile spaniole, ca fiind principalul suspect într-un atac armat, asupra a doi marocani. 

Mai exact, A. Constantin este cercetat de polițiștii din Spania, pentru asasinarea unui marocan, în luna noiembrie 2019, în orașul Marabella. Acesta ar fi împușcat doi marocani, dintre care unul a  decedat, iar altul a fost rănit grav.

Bărbatul este cercetat pentru omor și tentativă de omor. Mandatul european de arestare a fost emis pe 21 mai, iar acesta a fost ridicat de polițiștii de la trupele speciale, dintr-o locuință din localitatea Uricani, județul Hunedoara, în 23 mai.

De asemenea, potrivit reprezentanților Curții de Apel Alba Iulia, magistrații instanței au emis și o arestare la domiciliu, pe numele unui bărbat din Sibiu, A.D.Liviu, care este cercetat de autoritățile spaniole în același dosar.

Următoarea înfățișare în fața magistraților din Alba Iulia, în care se va judeca dacă bărbații vor fi extrdați în Spania pentru cercetări, va avea loc în 2 și respectiv 5 iunie, au precizat reprezentanții instanței superioare, pentru alba24.ro.

Ce s-ar fi întâmplat, potrivit autorităților române

Fapta de omor a fost comisă asupra unui bărbat (cetăţean marocan), prin împuşcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeaşi armă de foc prin împuşcarea unui alt bărbat (tot marocan, căruia i-a fost pusă viaţa în pericol prin leziunile cauzate)”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

„În cuprinsul mandatului european de arestare se arată că acesta a fost emis în baza hotărârii din data de 04.02.2020 a Judecători ei de Instrucţie nr. 1 Marbella în dosarul nr. Anchetă preliminară 2180/2018, anexată la mandatul european de arestare, persoana solicitată fiind urmărită pentru comiterea infracţiuni lor de asasinat şi tentativă de asasinat prev . de art. 139 Codul penal spaniol, pedeapsa maximă prevăzută de legea statului solicitant fiind de 25 ani închisoare.

Din descrierea faptelor rezultă că în după-amiaza zilei de 15 noiembrie 2019 a avut loc în localitatea Marbella asasinatul lui A. El H. el Maya, prin împuşcături cu armă de foc,  precum şi tentativa de asasinat din care au rezultat vătămări corporale grave a le lui M. Essghiyar. Acţiunea a fost planificat ă de către deţinutul J.B. Rojas, coordonată şi stabilită în prealabil, folosind pentru executarea acesteia doi cetăţeni de orgine română identificaţi drept D.L.A şi A. Consatantin”, arată documentele de anchetă, potrivit jurnaliștilor de la adevărul.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

OFICIAL: Calendarul examenelor la BAC 2020. În ce zi se desfășoară fiecare probă și când vor fi afișate rezultatele

Publicat

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a aprobat noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat – 2020.

Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Astfel, potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

3-10 iunie – înscrierea candidaților

11-17 iunie – echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

22 iunie – Limba și literatura română – proba E.a) proba scrisă

23 iunie – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

24 iunie – Proba obligatorie a profilului – proba E. c) – proba scrisă

25 iunie – Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) – proba scrisă

30 iunie – Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00. Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00-20:00

1 iulie – Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00-12:00

1-4 iulie – Rezolvarea contestațiilor

5 iulie – Afișarea rezultatelor

Potrivit Edupedu.ro, condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele:

  • Organizarea sălilor de examen  să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați  la o distanță  de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;
  • Sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;
  • Sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat/a municipiului București, comisiile de bacalaureat din centrele de  examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primarul Dorin Nistor: Am cerut ca persoanele testate pozitiv cu COVID-19 asimptomatice din municipiu să fie internate la Sebeș

Publicat

Având în vedere că în ultimele ore, pe raza municipiului Sebeș, au fost înregistrate mai multe cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19, primarul localității, Dorin Nistor, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Alba și Ministerului Sănătății sprijinul în vederea avizării secției de Psihiatrie, situată la periferia localității aparținătoare Petrești, ca unitate de internare și îngrijire a acestora. Secția are în structură 35 de paturi și 9 saloane.

„Nu cred că trebuie să stăm pasivi și să privim cum oamenii care muncesc în companiile din Sebeș sunt duși la Aiud sau Abrud.

Citește și FOCAR de coronavirus la o fabrică de înghețată din Sebeș. 27 de angajați confirmați cu COVID-19. Măsurile luate de DSP

Bolnavii simptomatici vor fi internați la Blaj, spitalul suport pentru cazurile de Covid-19. Am discutat mult cu DSP Alba și ne organizăm. În această dimineață, am primit sprijinul primului ministru, Ludovic Orban, pentru urgentarea procedurii de avizare. Facem asta pentru oamenii noștri, trebuie să fim alături de cei declarați pozitivi.

Aștept ca toate cadrele medicale din Sebeș să fie foarte implicate și atente. Acum e momentul să demonstrăm, mai mult ca oricând, că angajații spitalului sunt pregătiți să îi ajute. Vom căuta soluții de sprijin în continuare și vom aloca resurse pentru a depăși acest moment”, a scris Dorin Nistor, pe rețeaua de socializare Facebook.

Citește și Precizări de la Spitalul Sebeș, unde sunt cadre medicale infectate cu COVID: ”A fost o relaxare prematură a personalului”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Informare meteorologică: Furtuni, vijelii, descărcări electrice și grindină, până miercuri seara

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meterorologică de furtuni, vijelii și manifestări de instabilitate atmosferică valabilă de luni, 25 mai, ora 12:00 până miercuri, 27 mai, la ora 23:00. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 30 – 40 l/mp.

Potrivit ANM, vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor din țară.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate