Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru ani și șase luni: Pedeapsă dată pentru OMOR, de judecătorii de la Tribunalul Alba

Publicat

Judecătorii de la Tribunalul Alba au decis în primă instanță, pedeapsa pentru o crimă petrecută într-o familie: 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Este vorba despre un omor comis în Alba Iulia, în 29 aprilie 2019, chiar în ziua de Paști. Atunci, în urma unui conflict verbal care a degenerat rapid, un bărbat și-a omorât tatăl în bătaie.

Comparativ, tot pentru o crimă în familie, o femeie din Craciunelu de Jos, care și-a ucis cu o lovitură de cuțit soțul abuziv, a fost condamnată de magistrații Tribunalului Alba la 10 ani de închisoare cu executare.

CITEȘTE ȘI: Femeia din Crăciunelu de Jos care și-a ucis soțul cu o lovitură de cuțit în inimă, condamnată la 10 ani de închisoare

În urmă cu aproape două săptămâni, în data de 9 martie, magistrații Tribunalului Alba, l-au condamnat pe F. Mihai, la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru violența în familie sub forma omorului.

Deoarece a recunoscut fapta și a avut un comportament cooperant pe toată durata cercetării penale, bărbatul a beneficiat de o reducere a pedepsei.

De asemenea, acesta a mai beneficiat și de încă o reducere a pedepsei deoarece a existat o circumstanță atenunantă: a fost provocat.

(…) condamnă pe inculpatul F. Mihai …deţinut în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie (…) scade din durata pedepsei principale aplicate inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive din 29.04.2019 la zi (…), se arată în decizia pe scurt a Tribunalului Alba.

CITEȘTE ȘI: CRIMĂ în ziua de Paște, la Alba Iulia. Bărbat arestat preventiv pentru că și-ar fi ucis tatăl în bătaie

Procurorii de caz au mai menționat pentru Alba24 că bărbatul nu a contestat niciodată măsura arestării preventive.

Ce s-a întâmplat în ziua de Paști din 2019

Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, bărbatul s-a întors din străinătate, cu ocazia sărbătorilor de Paști și a mers la casa părintească. Acolo a vrut să facă un gratar, dar între el și tatăl său a început o discuție în contradictoriu.

În timpul scandalului, tatăl l-ar fi lovit pe fiu cu o farfurie în cap, iar bărbatul a sărit la bătaie cu pumnii și picioarele.

În urma bătăii, tatăl ar fi suferit politraumatisme, sternul i-ar fi fost rupt și ar fi suferit o hemoragie internă, factori care au dus la decesul acestuia.

Din pedeapsa aplicată de 4 ani și 6 luni de închisoare se scade aproape un an, în care bărbatul a stat în arest preventiv.

Decizia nu este definitivă, dar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au făcut apel, iar dosarul se va muta pe rolul instanței superioare, Curtea de Apel Alba Iulia.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax