Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru bărbați din Alba, cercetați penal pentru braconaj. Au fost prinși la pescuit pe râul Mureș, în perioada de prohibiție

Publicat

Patru bărbați din comuna Bucerdea Grânoasăcare au pescuit ilegal pe râul Mureș s-au ales cu dosare penale. Au fost depistați de poliţiştii din Teiuș.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie la pescuit, care mai durează până în 7 iunie, inclusiv.

Potrivit IPJ Alba, marți, 26 aprilie, poliţiştii din Teiuș au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și au efectuat un control, pe malul râului Mureș, în zona numită Gura Văii.

Cu ocazia acestui control, au fost depistați patru bărbați, toți din comuna Bucerdea Grânoasă, în timp ce pescuiau, încălcând prevederile legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de aceștia, a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura. Reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 57 din 10 martie 2022, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2022, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax