Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Patru candidați pentru o funcție de ”lux” din Alba, nici un câștigător. Postul de șef al DGASPC rămâne vacant

Publicat

protectia copilului

La sediul din București al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici – ANFP a avut loc un concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere, vacante, de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, o funcție de lux în administrația locală, remunerată cu aproape 14.000 de lei pe lună. Nici unul dintre candidați nu a reușit însă să obțină postul.

Unul dintre concurenți și-a depus dosarul prea târziu, astfel că la concurs au fost admişi trei candidați. Este vorba despre Mihaela Maria Albu, fost prefect de Alba, Valentin Ioan Frăcea, director interimar al instituției și Ana Popescu.

Valentin Frăcea nu s-a prezentat însă, astfel că în concurs au rămas cele două doamne, Mihaela Albu și Ana Popescu.

Nici acestea nu au reușit să obțină cele 70 de puncte necesare pentru a lua postul.

Pentru a participa la concursul pentru acest post, candidatul trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, într-unul dintre următoarele domenii: asistenţă socială sau sociologie, psihologie sau ştiinţe ale educaţiei, drept, ştiinţe administrative, sănătate, economie sau management, finanţe, contabilitate.

Pot participa la concursul organizat pentru ocuparea postului şi absolvenţi cu diplomă de licenţă ai învăţământului universitar de lungă durată în alte domenii decât cele prevăzute mai sus, cu condiţia să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.

De asemenea, vechimea în specialitatea studiilor de specialitate trebuie să fie de minimum 7 ani.

Acesta este unul dintre posturile de lux din administrația publică locală. Salariul brut pentru funcția de director general al instituției este de 13.775 de lei.

Locul de director general al DGASPC Alba a rămas liber după ce fostul șef al instituției, Sorin Chirilă, a fost silit să se pensioneze (avea vârsta necesară) prin votul consilierilor județeni. Instituția are peste 1.000 de angajați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax