Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru dealeri care vindeau droguri minorilor din Ocna Mureș, trimiși în judecată de DIICOT Alba Iulia. Cum au fost prinși

Publicat

Patru dealeri care vindeau droguri minorilor din Ocna Mureș au trimiși în judecată de DIICOT Alba Iulia. Este vorba despre un dosar care a trecut recent de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Magistrații Tribunalului Alba au dat undă verde în dosar, în data de 18 iunie 2024.

Cei patru s-au aflat sub supravegherea anchetatorilor de la DIICOT Alba Iulia pentru o bună bucată de timp. Cei patru dealeri puneau la vânzare unul dintre cele nocive droguri de pe piață, 3-CMC, (cristal).

3 CMC este un drog de sinteză, foarte nociv pentru organism și care dezvoltă foarte rapid o stare de dependență pentru consumator.

Printre clienții celor patru se aflau și mulți minori din Ocna Mureș.

Primele tranzacții menționate de anchetatori se regăsesc la jumătatea anului 2022.

Atunci, în perioada august 2022-februarie 2024 unul dintre dealieri: ”a vândut lui (…) substanțe psihoactive (cristal) de cel puțin 80 de ori, cantități cuprinse între 0,5 și 1 gram cu prețul de 100 lei gramul, și a oferit cu titlu gratuit lui (…) de cel puțin 40 de ori o cantitate pentru consum (câte o linie sau două)”, se arată în motivarea instanței.

DIICOT Alba Iulia a intrat pe fir

La scurt timp după ce anchetatorii au aflat de tranzacțiile celor patru au început monitorizarea și interceptarea lor.

Mare parte dintre consumatori erau minori. Spre exemplu unul dintre clienții lor, un tânăr de 17 ani a primit cristal de cel puțin 200 de ori.

”- în perioada ianuarie 2023-decembrie 2023 a oferit cu titlu gratuit lui, minor (17 ani), de cel puțin 200 de ori cantități cuprinse între 5 – 7 grame de substanțe psihoactive (cristal),

– în perioada aprilie 2023-februarie 2024 a vândut lui (…), minor (17 ani), o dată pe săptămână cantități cuprinse între 3-4 grame de substanțe psihoactive (cristal) cu prețul de 100 de lei gramul”, se arată în documentul citat.

La un moment dat un investigator sub acoperire a fost introdus în cercul lor de clienți. Acesta a efectuat tranzacții cu cei patru inculpați. De asemenea, telefoanele suspecților erau monitorizate, iar discuțiile interceptate.

Mai mult de atât, după ce dosarul a fost complet anchetatorii au efecutat percheziții domiciliare la mai multe locații din Ocna Mureș.

După, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe cei patru. Momentan dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, însă nu a primit un prim termen de judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax