Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru decese din cauza gripei, la începutul lunii februarie. Situaţia cazurilor de îmbolnăviri la nivel naţional şi în judeţul Alba

Publicat

gripaÎn perioada 6-12 februarie, au fost înregistrate patru noi decese din cauza gripei, potrivit celor mai recente date ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT). La nivel naţional, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii este de peste 86.000, în scădere faţă de perioada anterioară.

Potrivit CNSCBT, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă. Însă au fost înregistrate patru decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care 2 cu tipul A, subtip H3 şi 2 cu virus gripal tip A, nesubtipat. Din cele două cazuri de AH3, unul a fost înregistrat la sfârşitul lunii ianuarie.

Numărul total de decese cu virus gripal este 24, din care 20 cu tipul A, subtip H3, unul cu A(H1)pdm09 şi două cu tipul A, nesubtipat. Unul dintre cazurile de deces a fost la grupa de vârstă 0-1 an, două la 15-49 ani, două la 50-64 ani şi 19 la grupa de vârstă peste 65 ani.

Decesele au fost înregistrate în Bucureşti (7), Cluj (5), câte trei Olt şi Iaşi şi câte unul în Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Mureş, Prahova şi Suceava.

22 dintre persoanele decedate (92%) au avut condiţii medicale pre-existente, iar niciuna nu fusese vaccinată.

Din datele CNSCBT, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu răspândire locală (Olt, Bucureşti) şi cazuri sporadice în unele judeţe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 86.669, cu 1,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (91.244) şi cu 7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară (96.424).

În săptămâna 6-12 februarie, la nivel naţional s-au înregistrat 142 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 319 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2016.

De asemenea, au fost 20 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 23 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi cu 5 mai multe faţă de săptămâna precedentă.

De la începutul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, a gripei si a SARI au fost confirmate cu laboratorul 513 cazuri de gripă, 14 dintre ele în judeţul Alba (de tipul A subtip H3).

Până la data de 12 februarie, au fost vaccinate antigripal 496.004 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax