Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru din șapte colegii ”închise” de USL: Valul votului politic a inundat ultima plajă portocalie din România

Publicat

Liderii principalelor partide din județul Alba au trecut azi noapte prin clipe de agonie și extaz și invers, după fluctuația rezultatelor care soseau aproape în fiecare minut la sediile de campanie.  

La ora 3 dimineața, situația era destul de clară: rezultate devastatoare pentru ARD în județul Alba, una dintre puținele pete portocalii rămase pe harta țării după alegerile locale. USL și-a adjudecat cu mai mult de 50% majoritatea colegiilor, potrivit rezultatelor parțiale ale numărătorii paralele realizate de principalele partide – PNL, PSD și PDL.

Astfel, Teodor Atanasiu a închis colegiul în care a candidat contra lui Ștefan Bardan (ARD), obținând peste 52 de procente.

De asemenea, ultimele informații care au traversat sediile de campanie, azi noapte, îi dădeau drept siguri câștigători, în colegiile lor, pe Călin Potor (USL) cu peste 50%, după numărarea voturilor de la peste 90% dintre secțiile de votare și Dan Simedru, care a obținut, la rândul său, pe Colegiul Cugir – Zlatna, aproximativ 53% din sufragii. Și pe Colegiul Apuseni- Teiuș, ARD a suferit o înfrângere usturătoare, acolo unde „deputatul lemnelor”, Corneliu Olar nu a reușit să-l învingă pe președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Acesta este cel de-al treilea candidat USL la Camera Deputaților care a obținut, după numărarea a 90% dintre voturi, peste 50% din preferințele moților.  Astfel, lupta a rămas deschisă pe colegiile  Aiud – Ocna Mureș, unde între Radu Coclici ( USL) și Sorin Bumb (ARD) se înregistra azi noapte o diferență destul de mare, respectiv 52% la sub 20%, după centralizarea a doar 24% din secțiile de votare. Bumb a fost devansat chiar și de reprezentantul PP-DD, Cornel Comșa, care, în jurul orei 2,00 era clasat pe locul doi.

Un alt colegiu în care lupta a rămas deschisă este cel în care au candidat Clement Negruț (ARD) și Ovidiu Jidveian (USL). Surse din USL au declarat pentru Alba24 că, după centralizarea a aproximativ 80% dintre secțiile de votare, Jidveian avea în jur de 48%, circa 1800 de voturi în plus (800 pe Blaj și 1.000 pe Sebeș).  Totuși, șansele ca Jiveian să treacă de 50% erau considerate ca fiind minime.

Singurul candidat ARD cu șanse mari să mai prindă un mandat de senator este Alexandru Pereș care, deși nu a reușit să se apropie semnificativ de contracandidatul său Nicolae Dobra (USL), este avantajat de jocul rezultatelor, în condițiile în care Teodor Atanasiu și-a adjudecat celălalt colegiu. Dobra a avut totuși șanse să obțină în final peste 50 % dacă la secțiile rămase care reprezintă 75 % din total, ar fi obținut majoritatea simplă- lucru absolut obligatoriu pentru a obține mandatul de senator. La ora 4,00, șansele lui Nicolae Dobra s-au diminutat, acesta, obținând, după centralizarea rezultatelor din circa 60% de secții de votare 40% iar Alexandru Pereș 32%.

PP-DD a obținut, în Alba, un scor neașteptat de bun, însă partidul nu a reușit să realizeze o numărătoare paralelă a voturilor pe care să o transmită presei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. radudealba

    luni, 10.12.2012 at 11:59

    foarte bine foarte bine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Andrei contra

      luni, 10.12.2012 at 13:48

      Vai de capul Romaniei, Radule! FSN a mai venit odata de hac tarii, in 1990…dar acesta e „boborul” nostru prea iubit. Nu invata nimic…O sa ne ia dracu pe toti datorita amatorismului lui Ponta. Si peste doi ani ne alegem si un presedinte paranoic…Asa ne tebuie!

  2. jojo

    luni, 10.12.2012 at 17:43

    Ai dreptate Andrei, acesta e popor nu bobor cum zici tu si asa se intanpla daca esea ARD la alegeri , cu unul ca MRU, Blaga , Anastase, Udrea si altii saraci si vai de ei, apropo tu stai in tara asta sau esti un calator ???

    • cosmin

      marți, 11.12.2012 at 10:33

      jojo..studiaza un pic verbul a iesi…inainte de a face analiza politica..cu respect

  3. corint

    marți, 11.12.2012 at 08:18

    Andrei contra, tu dupa cine plangi?
    Eu iti spun ca mai bine cu FSN decat cu Mafia din Alba.
    Tu crezi ca oamenii nu au vazut cum numai unele firme au contracte in Alba si ca orisice ar face nu au loc de ei?
    Tu crezi ca numai ei sunt destepti pe pamant, adica cei dupa care plangi probabil aveai iti dadeau o scobitoare.
    Sunt oameni care au vrut sa faca firme in Alba dar nu aveau 10% de dat sefului ALBEI.
    Oameni buni , aveti curajul si spuneti care si cat aveti de incasat , din CETATE, de la antreprenorul general (GROFUL TEMPLIERILOR).

  4. corint

    marți, 11.12.2012 at 08:22

    Nu mai moderati atat ca nu jignim pe nimeni spunem o frantura din realitate.
    Grija ca bani se gata si voi la fel.
    Sunteti o creatie cu scop informativ a PD si stim acest lucru.
    Va urez drum lung.

  5. Vlad Tepes...de TARTARIA

    luni, 17.12.2012 at 18:11

    …ce mizerie,eu am venit din Germania sa votez,dar aceiasi HOTI de peste 20 de ani au iesit….cine e de vina?..CORUPTIA…si lipsa din buzunarul omului,adica BANI…PS. am votat cu PP-DD…..ROMANI TREZITIVA…din somn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax