Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru echipe din Alba, la startul noii ediții a Ligii 3. Competiția începe în acest weekend

Publicat

După o vară încărcată cu mutări și achiziții, a sosit vremea reluării meciurilor de campionat pentru echipele de Liga 3.

Vineri, 25 august și sâmbătă, 26 august se vor desfășura meciurile din cadrul primei etape de campionat î Seria 9 a Ligii 3, serie din care fac parte și patru formații din județul Alba.

Este vorba despre Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir, care au jucat în play-off-ul ediției trecute de campionat, Universitatea Alba Iulia, care a câștigat play-out-ul și Industria Galda, formație nou-promovată, capioană a Ligii 4 Alba în stagiunea 2022-2023.

În noul sezon, componența Seriei 9 va fi următoarea: Unirea Alba Iulia, Metalurgistul Cugir, Universitatea Alba Iulia, Industria Galda, Unirea Ungheni, Avântul Reghin, ACS Mediaș, ACS Târgu Mureș, Viitorul Cluj și Gloria Bistrița.

Metalurgistul Cugir

Cugirenii debutează în noul sezon pe teren propriu, vineri, în compania celor de la Avântul Reghin, într-o partidă ce va începe de la ora 18.00.

Ulterior, aceștia vor mai întâlni în primele 5 etape: ACS Mediaș (acasă), ACS Târgu Mureș (deplasare), Universitatea Alba Iulia (acasă) și Viitorul Cluj (deplasare).

După ce în sezonul trecut formația condusă de Lucian Itu a încheiat campoinatul pe poziția a 4-a a clasamentului, Metalurgistul Cugir se va lupta din nou pentru a prinde play-off-ul, acolo unde cu siguranță vor pune mari probleme echipelor care vor lupta pentru promovare.

CSM Unirea Alba Iulia

Formația de pe „Cetate” va începe noua stagiune sâmbătă, pe terenul unei nou-promovate. Elevii lui Stelian Gherman se vor deplasa la Mediaș pentru a întâlni formația locală, continuatoarea morală a echipei Gaz Metan Mediaș.

Programul primelor 5 etape o va pune față în față pe unirea cu: ACS Târgu Mureș (acasă), Universittea Alba Iuilia, (deplasare), Viitorul Cluj (acasă), și Gloria Bistrița (deplasare).

Obiectivul echipei pentru noul sezon este atingerea barajului de promovare în Liga 2, target greu de atins odată cu repartizarea în Seria 9 a celor de la Gloria Bistrița, echipă care are ca obiectiv promovarea în eșalonul superior.

La concurența pe care Gloria Bistrița o face Unirii se adaugă și ambițiile celor de la Unirea Ungheni care în sezonul trecut s-au clasat cu o treaptă mai sus decât formația din Alba Iulia, fapt care i-a dus pe aceștia la baraj.

Duel între două conjudețene, în prima etapă

Sâmbătă, cu începere de la ora 18.00, Universitatea Alba Iulia primește vizita celor de la Industria Galda într-un meci care va marca primul „Derby de Alba” al sezonului 2023-2024. Partida se va desfășura la Galtiu, noua casă a Universității Alba Iulia.

Următoarele patru confruntări:

  • Universitatea Alba Iulia:  Unirea Ungheni (deplasare), Unirea Alba Iulia (acasă), Metalurgistul Cugir (deplasare), ACS Mediaș (acasă).
  • Industria Galda: Viitorul Cluj (acasă), Gloria Bistrița (deplasare), Avântul Reghin (deplasare), Unirea Ungheni (acasă).

Obiectivul declarat de oficialii Clubului Sportiv Universitar din Alba iulia este calificarea în play-off-ul competiției, obiectiv firesc având în vedere performanța echipei din stagiunea precedentă.

În ceea ce-i privește pe cei de la Industria Galda, obiectivul numărul unu pentru noul sezon este menținerea în Liga 3, acolo unde abia au promovat după ce s-au impus categoric în barajul cu cei de la Prima Brăduț, campioana județului Covasna.

Tudor Itu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax