Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru femei din judeţul Cluj, amendate de jandarmi la Alba Iulia, pentru cerşetorie. Provin dintr-o comunitate care locuieşte temporar pe malul râului Ampoi

Publicat

masini jandarmi Trei femei care cerşeau din poartă în poartă în  Alba Iulia au fost amendate de jandarmi. Acestea erau însoţite de o minoră, iar mama acesteia s-a ales şi ea cu o amendă. Cerşetoarele provin dintr-o comunitate care staţionează temporar pe malul râului Ampoi, la intrarea în Alba Iulia dinspre Drâmbar.

Începând cu ora 9.00, au început să bată la uşile locuinţelor de pe strada Petre Ispirescu din municipiul reşedinţă de judeţ, cerând mâncare, haine şi bani. Deoarece erau extrem de insistente, mai mulţi cetăţeni au solicitat intervenţia forţelor de ordine astfel încât în scurt timp acestea au fost interpelate de un echipaj de jandarmerie. Niciuna nu părea a se afla în imposibilitatea de a desfăşura o activitate lucrativă legală, prin urmare li s-a adus la cunoştinţă că vor fi sancţionate pentru practicarea cerşetoriei. Identificate ca fiind Marinela C. (28 de ani), Argentina C. (38 de ani) şi Ancuţa L. (26 de ani), toate domiciliate pe raza comunei Panticeu, judeţul Cluj, au fost sancţionate cu câte o amendă în valoare de 100 de lei. Erau însoţite de o minoră de 13 ani, iar mama acesteia, Angela C. (48 de ani), a fost la rândul ei sancţionată contravenţional tot cu o amendă în valoare de 100 lei pentru că nu şi-a supravegheat fiica.

Jandarmii reamintesc cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria, să-i semnaleze prompt la 112 pe cei care o practică şi atrag atenţia că, potrivit normelor legale, apelarea la mila publicului de către o persoană aptă de muncă precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei.

De asemenea, majorul care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax