Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru firme din judeţul Alba vor primi peste 4,4 milioane de euro pentru proiecte de investiţii mari. Se află pe lista de rezervă pentru sprijin financiar POS CCE

fonduri europene

Publicat

Patru firme din judeţul Alba primesc bani din fonduri europene pentru proiecte aflate pe lista de rezervă pentru sprijin financiar POS CCE. Este vorba despre investiţii mari pentru IMM-uri, pentru care Ministerul Fondurilor Europene anunţă “undă verde” la finanţare.

Ministerul Fondurilor Europene, coordonatorul activităţii Autorităţii de Management POS CCE, anunţă că se va suplimenta bugetul apelului pentru proiectele de investiţii mari pentru IMM-uri. Până la sfârşitul lunii iunie vor fi semnate toate contractele de finanţare pentru proiectele care au obţinut minimum 60 puncte, conform prevederilor Ghidului solicitantului, şi se află pe lista de rezervă aferentă operaţiunii “Sprijin financiar cu o valoare cuprinsă între 1.065.001 lei şi 6.375.000 lei acordat pentru investiţii pentru IMM”.

“Până la sfârşitul acestei luni vor fi semnate cele 93 de proiecte de investiţii mari pentru IMM-uri, aflate pe lista de rezervă, proiecte cu o valoare totală nerambursabilă de peste 80 milioane de euro. Aceste proiecte sunt dintre cele depuse în luna august 2011, care au stat neevaluate până în vara anului 2013, când Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziţia Autorităţii de Management POS CCE experţi din mediul privat. Procesul de evaluare a fost finalizat în luna decembrie 2013, iar contractarea a început în acest an. Până în prezent, în cadrul acestei operaţiuni au fost semnate deja 190 de contracte de finanţare cu o valoare totală nerambursabilă de aproximativ 190 milioane de euro. Suma suplimentară de 80 milioane de euro este destinată IMM-urilor deoarece reprezintă un sector important în economia noastră şi dorim să îmbunătătim situaţia macroeconomică a ţării noastre. Fac un apel către toate IMM-urile care se regăsesc pe Iista publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene să depună toate documentele necesare pentru a semna contractele până la sfârşitul acestei luni, dată după care expiră schema de ajutor de stat”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Firmele din judeţul Alba aflate pe listă sunt:

Elis Agregate SRL – proiectul “Îmbunătăţirea performanţelor Economice ale societăţii prin achiziţie staţie aggregate”: 6.375.000 lei (aproximativ 1.450.000 euro)

Europexpres SRL – proiectul “Diversificarea activităţii prin înfiinţare statie de asfalt şi achiziţionare utilaje specifice”: 6.375.000 lei (aproximativ 1.450.000 euro)

Aloref SRL – proiectul “Diversificarea activităţ prin dezvoltarea sectorului de demolare a construcţiilor”: 4.652.900 lei (aproximativ 1.058.000 euro)

Nova Grup SRL – proiectul “Modernizarea şi creşterea capacităţii de producţie”: 2.172.550,22 lei (aproximativ 494.000 euro)

Vezi integral Lista de rezerva cu IMM investitii mari_apel3

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax