Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru funcționari ai Primăriei Șibot, acuzați de abuz în serviciu și delapidare. Viceprimarul, vizat de anchetă

Publicat

UPDATE: Printre cei vizați de anchetă se află și viceprimarul localității, Dacian Herlea, au declarat surse din cadrul IPJ Alba, pentru Alba24.ro.

Polițiștii din Alba cercetează patru funcționari din cadrul Primăriei Șibot, care ar fi cauzat bugetului acesteia un prejudiciu de peste 230.000 de lei. Polițiștii au făcut percheziții la domiciliile funcționarilor și la sediul instituției de unde au ridicat documente contabile și medii de stocare, iar cele patru persoane vizate de anchetă au fost audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba. 

Citește și PERCHEZIȚII la Primăria Șibot. Polițiștii au descins în biroul primarului și la un serviciu al instituției

Potrivit IPJ Alba, la data de 24 iunie 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 5 percheziții, din care una la sediul unei instituții publice din județul Alba și 4 la domiciliile unor angajați ai acesteia, pentru obținerea de probe în vederea documentării activității infracționale a celor 4 funcționari care sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, fals intelectual, uz de fals și fals informatic.

Se pare că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, doi dintre angajații instituției ar fi declarat starea de insolvabilitate a unui număr de 19 persoane fizice, care datorau acesteia suma totală de 226.160 lei, fără a respecta dispozițiile legale și procedurile aplicabile în domeniu și ar fi efectuat modificări și ștergeri de date informatice privind situația fiscală a acestor persoane.

Totodată, unul dintre funcționari ar fi emis un certificat fiscal, pentru o persoană juridică, care atestă date nereale, iar ceilalți trei ar fi eliberat, pentru mai mulți contribuabili, certificate fiscale care atestau o situație nereală, fără datorii, ca urmare a emiterii și înregistrării unor chitanțe care ulterior erau anulate.

Tot din cercetări a rezultat și faptul că 3 dintre persoanele vizate de anchetă și-ar fi însușit, din casieria instituției, suma de 13.756 lei.

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente de evidență contabilă și medii de stocare.

h

Cele 4 persoane vizate, printre care și viceprimarul Dacian Herlea, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba unde au fost audiate și puse sub acuzare.

Cercetările sunt continuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității economico – financiare, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor 4 funcționari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 25.06.2019 at 19:10

    Cand il vezi pe godacul asta si mai are si sigla ALDE in spate iti dai seama ce material uman au taricenii.
    Ce fac Lazar trece cu organizatia la Ponta ? Parca asa se aude.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax