Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Patru HOŢI din locuinţe din judeţele Alba şi Cluj, prinşi de poliţişti. Se prezentau drept angajaţi la compania de gaz

Publicat


arestat_catusePatru bărbaţi din judeţele Alba şi Cluj au fost reţinuţi de poliţiştii clujeni, trei dintre ei fiind şi arestaţi preventiv, iar pentru altul fiind dispusă măsura arestului la domiciliu. Aceştia fac parte dintr-un grup infracţional specializat în comiterea de furturi din locuinţe şi care „operau” în Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu. Intrau în locuinţe sub pretextul verificării instalaţiei de gaz şi furau bunuri. Prejudiciul a fost estimat la 150.000 de lei.

Poliţiştii clujeni au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, patru bărbaţi din judeţele Cluj şi Alba, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi pătruns, sub pretextul verificării instalaţiei de gaz, în locuinţele a opt persoane din Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu, de unde ar fi sustras bani şi bunuri.

La data de 16 octombrie, doi dintre cei implicaţi au fost depistaţi pe raza municipiului Cluj-Napoca şi reţinuţi pentru 24 de ore. Autovehiculul cu care se deplasau aceştia a fost oprit în trafic de către poliţişti, iar, în urma controlului efectuat, au fost găsite bijuterii din aur care ar fi fost sustrase, în aceeaşi zi, dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Oradea.

În continuarea cercetărilor, la data de 2 noiembrie, poliţiştii au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, alţi doi bărbaţi cu care ar fi acţionat cei depistaţi anterior.

În sarcina celor patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani, au fost reţinute 8 furturi din locuinţe comise pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu total de circa 150.000 de lei.

În urma prezentării celor patru în faţa magistraţilor, pentru trei dintre aceştia a fost dispusă măsura arestării preventive, iar faţă de unul s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Poliţia recomandă cetăţenilor sa fie vigilenţi şi să nu primească în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce au verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu.

Totodată, în astfel de cazuri, cetăţenii sunt rugaţi să nu înmâneze bani sau alte obiecte de valoare unor persoane în privinţa cărora au suspiciuni în ceea ce priveşte identitatea şi calitatea acestora.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: Racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena, adusă la Alba Iulia, cu prilejul sărbătorii Sfinților Mărturisitori Ardeleni

Publicat

moaste, catedrala pelerini

În data de 21 octombrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea de peste an a Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și a Sfântului Mucenic Oprea, a Sfinților Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel, cunoscuți ca Sfinții Mărturisitori Ardeleni. Cu acest prilej, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei va fi îmbrăcată în haină de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ANUNȚ: Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud angajează îngrijitor curățenie. Condiții de participare

Publicat

locuri de munca 1

Grădinița cu Program Prelungit nr.2 Aiud organizează concurs în baza HG 286/2011 și HG 1027/2014, la sediul Grădiniței cu Program Prelungit nr.2 din str. Unirii, nr.10, Jud. Alba în data de 07.11.2019, ora 13,00 proba practică și în data de 12.11.2019 ora 13, interviul, pentru ocuparea postului contractual vacant de îngrijitor curățenie, în cadrul Grădiniței […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Florin Roman, deputat PNL de Alba: Parlamentul a adoptat o lege pentru extinderea cimitirului din Alba Iulia

Publicat

Florin Roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a transmis că Parlamentul a adoptat marți un proiect de lege pentru modificarea legii privind cimitirele, crematoriile și serviciile funerare, care scoate practic extinderea cimitirelor existente din circuitul anevoios al autorizării. „La solicitarea viceprimarului cu atribuții de primar, Paul Voicu, în calitate de deputat PNL, am inițiat un proiect […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 33.000 de doze de vaccin antigripal, în acest sezon, pentru județul Alba. Când ajung primele doze la medicii de familie

Publicat

vaccin gripa

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba primește, de la Ministerul Sănătății, în acest sezon, în patru tranșe, 33.030 de doze de vaccin împotriva gripei, care vor ajunge, în mare parte, la medicii de familie pentru imunizarea populației, dar și în spitale pentru personalul medical.  La mijlocul lunii septembrie în județul Alba a ajuns prima tranșă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate