Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru HOŢI din locuinţe din judeţele Alba şi Cluj, prinşi de poliţişti. Se prezentau drept angajaţi la compania de gaz

Publicat

arestat_catusePatru bărbaţi din judeţele Alba şi Cluj au fost reţinuţi de poliţiştii clujeni, trei dintre ei fiind şi arestaţi preventiv, iar pentru altul fiind dispusă măsura arestului la domiciliu. Aceştia fac parte dintr-un grup infracţional specializat în comiterea de furturi din locuinţe şi care „operau” în Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu. Intrau în locuinţe sub pretextul verificării instalaţiei de gaz şi furau bunuri. Prejudiciul a fost estimat la 150.000 de lei.

Poliţiştii clujeni au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, patru bărbaţi din judeţele Cluj şi Alba, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi pătruns, sub pretextul verificării instalaţiei de gaz, în locuinţele a opt persoane din Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu, de unde ar fi sustras bani şi bunuri.

La data de 16 octombrie, doi dintre cei implicaţi au fost depistaţi pe raza municipiului Cluj-Napoca şi reţinuţi pentru 24 de ore. Autovehiculul cu care se deplasau aceştia a fost oprit în trafic de către poliţişti, iar, în urma controlului efectuat, au fost găsite bijuterii din aur care ar fi fost sustrase, în aceeaşi zi, dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Oradea.

În continuarea cercetărilor, la data de 2 noiembrie, poliţiştii au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, alţi doi bărbaţi cu care ar fi acţionat cei depistaţi anterior.

În sarcina celor patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani, au fost reţinute 8 furturi din locuinţe comise pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu total de circa 150.000 de lei.

În urma prezentării celor patru în faţa magistraţilor, pentru trei dintre aceştia a fost dispusă măsura arestării preventive, iar faţă de unul s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Poliţia recomandă cetăţenilor sa fie vigilenţi şi să nu primească în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce au verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu.

Totodată, în astfel de cazuri, cetăţenii sunt rugaţi să nu înmâneze bani sau alte obiecte de valoare unor persoane în privinţa cărora au suspiciuni în ceea ce priveşte identitatea şi calitatea acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax