Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru licee din Aiud, recompensate cu echipamente sportive în cadrul campaniei de informare „Sortează şi asortează”

Publicat

Primăria Aiud a sprijinit desfăşurarea campaniei de informare „Sortează şi asortează”, demarată de Grupul „Greendays”, Sucursala Aiud, care asigură serviciile de salubritate ale oraşului. Luni, s-au acordat premii în urma concursului la care au participat patru instituţii de învăţământ.

Timp de o lună, cât a durat concursul dintre unităţile de învăţământ, liceenii din Aiud au colectat selectiv aproape 4 tone de deşeuri. Pe primul loc s-a situat Colegiul Naţional „Bethlen Gábor” cu 2,159 tone, urmat de către Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, ai cărui elevi au colectat selectiv 0,882 tone de deşeuri. Colegiul Tehnic a ocupat locul al treilea, cu 0,678 tone, pe al patrulea loc situându-se Grupul Şcolar Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud, care a colectat 0,215 tone.

În urma discuţiilor cu reprezentanţii liceelor, s-a constatat că acestea duc lipsă de echipament sportiv, astfel că premiile pentru fiecare şcoală în parte au răspuns practic acestor nevoi. Grupul Şcolar Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud a primit 2 mingi de fotbal şi 2 de baschet, Colegiul Tehnic a fost premiat cu 3 mingi de fotbal şi 3 de handbal, iar Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” a primit 4 mingi de baschet şi 4 de handbal. Câştigătorul concursului, Colegiul Naţional „Bethlen Gábor”, a fost premiat cu 3 mingi de fotbal, 3 de baschet şi 3 de volei, dar şi cu 10 echipamente pentru echipa de baschet a şcolii.

Tot luni, elevii care au participat la monitorizarea punctelor de colectare selectivă din Aiud şi-au predat articolele scrise în urma analizei efectuate în teren. Materialele elevilor vor fi publicate în primul număr al revistei companiei de salubritate, ce va apărea în cursul lunii martie şi pe care operatorul intenţionează să o publice de 2 ori pe an, pentru informarea cetăţenilor care beneficiază de serviciile sale.

Premierea s-a încheiat cu lansarea ultimei etape a campaniei „Sortează şi asortează”: concursul individual pentru cele 6 burse, în valoare de 600 lei fiecare. Liceenii care vor dori să câştige o bursă vor trebui să conceapă un proiect de promovare a colectării selective în rândul elevilor din clasele V-VIII din municipiul Aiud, cu menţiunea că, prin participarea la acest concurs, îşi exprimă şi acordul de a se implica în campania finală de informare cu privire la colectarea selectivă, care se va adresa şcolilor generale.

Prezent la premiere, primarul Mihai Horaţiu Josan a precizat că prin felul în care lumea înţelege salubritatea, comunitatea îşi dă examenul de maturitate şi civilizaţie: „Autoritatea locală monitorizează atent activitatea operatorului de salubritate, astfel încât serviciile de care beneficiază aiudenii să fie corespunzătoare exigenţelor care au stat la baza concesionării şi a acestui serviciu. Pe de altă parte, cred că cetăţenii ştiu foarte bine că, fără participarea lor, niciodată nu va fi perfect curat. De la încheierea contractelor de salubritate cu operatorul, până la felul cum se depozitează deşeurile la locul lor şi nu la întâmplare, fiecare cetăţean participă la curăţenia Aiudului. De aceea, liceenii şi cadrele didactice care îi coordonează merită toate felicitările şi mulţumirile mele pentru spiritul civic de care dau dovadă. Profit de prilej să îi felicit public, pe toţi aiudenii care au răspuns rugăminţii mele de zilele trecute şi au ieşit din case pentru a curăţa spaţiile din faţa blocurilor, a caselor sau a spaţiilor comerciale, ajutând astfel operatorul şi autorităţile să intervină mai eficient pentru ca zăpada să nu creeze probleme de trafic. Cu astfel de tineri, cu astfel de oameni, nu pot să fiu decât mândru”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate