Connect with us
Publicitate

BLAJ

Patru localnici din Valea Lungă, prinși în timp ce aruncau deșeuri în pârâul din spatele gospodăriei. Ce măsuri a luat Poliția

Publicat

Patru persoane din comuna Valea Lungă, care au poluat pârâul din spatele gospodăriei lor, cu deșeuri menajere, s-au ales cu dosare penale. Polițiștii au descoperit infracțiunea în cadrul unei acțiuni organizate în localitate.

Potrivit IPJ Alba, marți, 14 martie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au organizat o acțiune, pe raza comei Valea Lungă, care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind apele.

În cadrul acțiunii au fost depistate 4 persoane, din comuna Valea Lungă, în timp ce aruncau saci cu deșeuri menajere (peturi din plastic, deșeuri textile etc) în pârăul care curge prin spatele locuinței lor.

În toate cele 4 situații, au fost întocmite dosare penale în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”evacuare, aruncare sau injectarea în apele de suprafață și subterane, în apele maritime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deșeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conțin substanțe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentrație care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a persoanelor, viața animalelor, mediul, producția agricolă ori industrială sau fondul piscicol, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92, alin 1 din Legea apelor nr. 107/1996 .

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax