Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru profesori şi o educatoare au obţinut note mai mari după contestaţiile la Definitivat în Alba

Publicat

După afişarea rezultatelor finale la examenul de Definitivat, respectiv recorectarea lucrărilor în urma depunerii de contestaţii, patru profesori şi o educatoare din Alba au reuşit să obţină minim nota 7 pentru a promova. Celelalte 12 cadre didactice au dreptul să participe la încă două sesiuni de examen, într-o perioadă maximă de 5 ani, având drept de predare în continuare.

Dintre cei 111 candidaţi care s-au prezentat la examenul de definitivat, anul acesta, în judeţul Alba, 36 de profesori nu au reuşit să obţină nota de trecere, adică minim 7. Au depus contestaţii 17 cadre didactice, doar 5 reuşind, după recorectarea lucrărilor, să promoveze examenul. Este vorba de o educatoare şi patru profesori de biologie, turism şi servicii, engleză şi germană. Restul de 12 candidaţi mai au dreptul să se înscrie la maxim 2 sesiuni de examen, în următorii 5 ani. Până atunci, rămân în sistemul de învăţământ.

Dacă trec de acest examen, profesorii intră în treapta superioară de salarizare. Obţinerea definitivatului este obligatorie în 7 ani de la începerea activităţii de predare, în caz contrar se pierde titulatura.

Foto: arhivă (Colegiul HCC Alba Iulia, centru de examinare definitivat)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dany

    vineri, 27.07.2012 at 12:41

    si rata de promovabilitate a profesorilor e scazuta la examenul de definitivat, atunci de ce sa ne mai miram cand elevii pe care ii invata nu isi iau BAC-ul!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax