Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei români au murit într-un accident de autocar, în Bulgaria. În autovehiculul înmatriculat în România se aflau 25 de pasageri

Publicat

Patru persoane între care trei români şi-au pierdut viaţa vineri noaptea într-un accident în care a fost implicat un autocar românesc lângă Veliko Tîrnovo, în Bulgaria. La bordul autocarului se aflau 25 de pasageri, dintre care șapte cetățeni turci, iar restul români. 

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe informează că trei dintre cele patru persoane decedate în accident sunt români.

Potrivit DSU, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

Cum s-ar fi produs accidentul

Potrivit presei bulgare, tragedia a avut loc în jurul orei 1:30, pe drumul Ruse-Veliko Târnovo. Autobuzul românesc cu 24 de pasageri și doi șoferi se deplasa de la Istanbul la București.

Dintr-o dată, autovehiculul a virat brusc la dreapta, a părăsit carosabilul și a lovit o mașină parcată, fiind aruncată la 30-40 de metri de locul impactului. Autobuzul a lovit un copac de pe marginea drumului, apoi a „zburat” încă 250 de metri până s-a oprit.

Trei pasageri au murit pe loc urma impactului teribil, iar unul dintre ei a murit la spital.

Tragedia s-ar fi produs din cauza vitezei excesive, iar șoferul autobuzului ar fi adormit la volan.

Cinci pacienți români răniți în accidentul din Bulgaria vor fi aduși în țară cu elicoptere SMURD

Cinci pacienți români, răniți în accidentul din Bulgaria, vor fi aduși în țară cu elicoptere SMURD, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Potrivit DSU, în urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria s-a decis transferul a cinci pacienți români la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca.

La spitalul din București se vor continua îngrijirile medicale ale acestor pacienți.

Transferul pacienților români se va realiza cu elicoptere SMURD aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviație.

Un elicopter s-a deplasat în Bulgaria cu echipa medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca iar alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, pentru preluarea pacienților români.

Un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, dintre care șapte cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat sâmbătă dimineața intr-un accident rutier în Bulgaria. Patru români au murit.

Premierul Ciucă, după accidentul din Bulgaria: Sunt alături de familiile îndoliate

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj după accidentul în care patru români au murit în Bulgaria, spunând că este alături de familiile îndoliate, dar și alături de răniții care vor fi preluați și aduși acasă, pentru îngrijiri medicale.

„M-a întristat profund vestea că mai mulți cetățeni români și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune”, a transmis, sâmbătă, premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă a spus s-a intervenit de urgență, la nivelul Guvernului, pentru a-i ajuta pe românii răniți și pentru a le asigura cea mai bună îngrijire medicală.

Un elicopter SMURD și o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca se afla în Bulgaria și evaluează permanent și planifică preluarea în România a celor răniți.

„Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noștri. Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla, și să le asigure o cât mai bună îngrijire. Le doresc sănătate multă românilor răniți în tragicul accident si să se recupereze cât mai rapid!”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, dintre care șapte cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat sâmbătă dimineața intr-un accident rutier în Bulgaria. Patru români au murit. Cinci pacienți români, răniți în accidentul din Bulgaria, vor fi aduși în țară cu elicoptere SMURD, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

UPDATE MAE: 10 pasageri ai autocarului implicat în accidentul din Bulgaria, au intrat în România

În seara zilei de 6 august, 10 cetățeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Tarnovo, nevătămați, au intrat pe teritoriul României fiind transportați cu un alt autocar al aceleași firme de transport, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Al doilea șofer al autocarului, cetățean român, a fost audiat și el în calitate de martor și va reveni în România, fie în această noapte fie în cursul zilei de mâine.

MAE precizează că, încă de la producerea accidentului, Ambasada României la Sofia a întreprins o serie de demersuri de asistență și protecția consulară specifice în astfel de situații, respectiv contactul cu autoritățile bulgare, deplasarea unei echipe consulare mobile la locul producerii accidentului, la unitatea medicală unde au fost internate persoanele rănite și la sediul organelor de poliție și procuratură care instrumentează cazul.

De asemenea, personalul consular a facilitat contactele și operațiunile de preluare a pacienților cetățeni români de către echipele medicale ale DSU/SMURD pentru a fi transportați în România pentru îngrijiri medicale.

Nu în ultimul rând, reprezentanții misiunii diplomatice a României la Sofia au menținut contactul permanent cu responsabili medicali din România și membrii de familie ai cetățenilor români implicați în accident.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax