Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru români din 10 s-ar întoarce în țarǎ pentru un salariu mai mare. Ce sume trimit aceștia acasă

Publicat

aeroport 40 la sută dintre români care lucrează în străinătate s-ar întoarce definitiv în țară pentru un salariu mai mare în timp ce 12 la sută ar reveni dacă ar avea un loc de muncă sigur. De asemenea, pentru alţi 12 la sută ar conta deţinerea unei locuinţe, în timp ce 21 la sută nu s-ar întoarce în nicio condiţie, precizează Angliamea.ro.

Pentru foarte mulţi români plecaţi la muncă în străinătate, „acasă” înseamnă încă Romȃnia, fiind dispuși să sacrifice condiţiile de viaţă mai bune, dacă li s-ar oferi salarii decente. Aceasta se aplica atât în cazul profesiilor de înaltă calificare cât și în cazul celor necalificaţi, informeză site-ul online Angliamea.ro.

Legat de sumele pe care romȃnii din Marea Britanie le trimit anual rudelor din ţară, se pare că aproximativ 60 la sută trimit sub 1.000 de lire, în timp ce 16 la sută trimit între 1.000 și 3.000 de lire, 10 la sută trimit între 3.000 și 5.000 de lire, iar aproximativ 14 la sută trimit peste 5.000 de lire anual.

Cel puţin în Marea Britanie, salariile sunt mari însă cheltuielile sunt pe măsura. Chiriile și transportul sunt deosebit de costisitoare, făcând pentru mulţi imposibilă economisirea unor sume de bani. Românii de aici sunt de acord cu faptul că în UK au un standard de viață mai ridicat însă foarte mulți nu reușesc să facă economii consistente pentru familia din țară.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax