Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru tineri din Alba Iulia şi Sebeş, cercetaţi sub control judiciar pentru trafic de droguri. Au fost reţinuţi de DIICOT, dar instanţa i-a eliberat

Publicat

mascatProcurorii DIICOT îi cercetează pe patru tineri din Alba Iulia şi Sebeş Aceştia au fost reţinuţi, sâmbătă, au fost prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă, însă magistraţii de la Tribunalul Alba au dispus continuarea anchetei sub control judiciar.

Cei patru sunt Mihai Alexandru Mârza şi Matei Coman din Alba Iulia, respectiv Marin Boar şi Silviu Pleşa din Sebeş. Au fost reţinuţi sâmbătă dimineaţa pentru 24 de ore, însă în aceeaşi zi instanţa a decis să respingă propunerea procurorilor DIICOT şi a dispus cercetarea celor patru sub control judiciar. Tinerii reţinuţi au fost eliberaţi duminică dimineaţă, 4 octombrie, la expirarea ordonanţei de reţinere. Parchetul a formulat recurs, care se va judeca săptămâna viitoare la Curtea de Apel Alba Iulia.

UPDATE: Obiectul dosarului de urmărire penală este trafic de droguri.

Minuta de la Tribunalul Alba:

“În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală respinge propunerea Ministerului Public- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT– Serviciul Teritorial Alba Iulia faţă de inculpaţii Mârza Mihai Alexandru, Boar Marin, Coman Matei, Pleşa Silviu şi în consecinţă: În baza art. 227 alin. 2 raportat la art. 211, art. 215, 2151 C. proc. pen., ia faţă de inculpaţii: 1. Mârza Mihai Alexandru 2. Boar Marin 3. Coman Matei 4. Pleşa Silviu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 4.10.2015.

În baza art. 215 alin. 1 C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii:

– să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

– să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

– să se prezinte la Poliţia municipiului Alba Iulia – inculpaţii Mârza Mihai Alexandru şi Coman Matei, respectiv Poliţia municipiului Sebeş – inculpaţii Boar Marin şi Pleşa Silviu, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

În baza art. 215 alin. 2 C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii:

– să nu depăşească limita teritorială a judeţului Alba, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

– să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii ori cu membrii familiilor acestora direct sau indirect, pe nicio cale.

În temeiul art. 215 alin. 4 Cpp, desemnează Poliţia Municipiului Alba Iulia cu privire la inculpaţii Mârza Mihai Alexandru şi Coman Matei, respectiv Poliţia municipiului Sebeş cu privire la inculpaţii Boar Marin şi Pleşa Silviu, să supravegheze respectarea obligaţiilor impuse pe durata controlului judiciar.

În baza art. 215 alin. 3 C. proc. pen., atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală dispune punerea în libertate a inculpaţilor Mârza Mihai Alexandru, Boar Marin, Coman Matei, Pleşa Silviu la expirarea duratei reţinerii dipuse prin ordonanţele emise la data de 03.10.2015 în dosarul de urmărire penală nr. 20D/P/2015, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în alte cauze.

În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, iar onorariul avocaţilor din oficiu Tomuleţiu Bogdan pentru inculpatul Boar Marin şi Comeagă Teodora pentru inculpatul Coman Matei, în sumă de câte 260 lei fiecare, va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului de Avocaţi Alba. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi comunicare cu procurorul. Pronunţată în camera de consiliu, azi 03.10.2015, ora 12:40.”

sursa:

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax