Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru tineri din Ighiu, REȚINUȚI de polițiști după ce s-au luat la bătaie în zona parcului din comună și au distrus o mașină


Publicat

Patru tineri din comuna Ighiu au fost reținuți de polițiști. Sunt cercetați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire și distrugere, după ce, pe fondul consumului de alcool, au provocat un scandal, s-au agresat reciproc și au distrus un autoturism.

Potrivit IPJ Alba, la data de 18 august 2021, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 4 tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 27 de ani, toți din comuna Ighiu, care sunt cercetați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire. Doi dintre aceștia sunt cercetați și pentru distrugere.

Se pare că, în seara zilei de 17 august, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice într-un local public din comună, între cei patru ar fi avut loc discuții contradictorii, iar în timp ce erau în zona parcului din comuna Ighiu, s-ar fi agresat reciproc.

Ulterior, cei patru s-ar fi deplasat în cartierul în care locuiesc, unde ar fi continuat scandalul, iar doi dintre ei ar fi lovit, cu o țeavă metalică, un autoturism.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest incident.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Alba Iulia City Race 2021. Aproape 500 de alergători la startul competiției, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

A V-a ediție a competiției Alba Iulia City Race are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Alba Iulia. Aproape 500 de concurenți s-au înscris la cele cinci curse propuse de organizatori. 

Din inima localității pornesc cele cinci trasee, Semimaratonul Star Transmission, Crosul Star Assmbley, Cursa Populară, Family Run și Kids Race, parcurgerea lor introducând alergătorii într-un cadru impresionant, plin de istorie, pe sub porțile mărețe și prin șanțurile delimitate de zidurile masive ale cetății.

Cursele mai lungi ies în natură și ajung și pe impunătoarea colină ce străjuiește valea Mureșului, traversează una dintre cele mai frumoase piste de biciclete din România, semimaratonul ajungând chiar și pe Vârful Mamut.

5 trasee de alergare, unul pentru copii

Ediția din acest an a Alba Iulia City Race propune 5 trasee de alergare, din care unul este destinat exclusiv copiilor, toate cu startul din superba cetate Alba Carolina.

Semimaratonul Star Transmission are o lungime de 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel, fiind singura cursă care ajunge până pe Vârful Mamut.

Crosul Star Assembly are 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel, primii 5 kilometri și revenirea spre centrul urbei, cu trecerea prin Poarta a III-a a Cetății, fiind comune cu cele de la semimaraton.

Cursa Populară are doar 2.7 kilometri și adună aproape 45 de metri diferență pozitivă de nivel, traseul unic și spectaculos desfășurându-se în totalitate în limitele Cetății Alba Carolina.

Tot aici se desfășoară și Family Run, de 2,7 km, și Kids Race, pe categorii de vârstă: sub 8 ani, 8-12 ani și 13-16 ani.

Aproape 500 de participanți înscriși

Cursa cu cei mai mulți participanți înscriși este Kids Race (177 de concurenți), urmată de Crosul Star Assembly 10 km (115 de concurenți), Semimaratonul Star Transmission 21 km (101 de concurenți), Family Run 2,7 km (58 de concurenți) și Cursa Populară 5 km (40 de concurenți).

Program Alba Iulia City Race 2021

  • ora 10:00 – startul competitiei, comun pentru Semimaraton Star Transmission si Cros Star Assembly
  • ora 10:15 – startul Cursei Populare si Familiy Run
  • ora 14:00 – startul la Kids Race, cursa copiilor
  • în jurul orei 15.15 va avea loc festivitatea de premiere
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Trei cutremure de intensități mici s-au produs în România în doar 12 ore, în două zone seismice diferite

Publicat

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 a avut loc sâmbătă dimineața în județul Argeș și alte două s-au produs în Vrancea. 

Toate trei, în doar 12 ore.

Cutremurul a avut loc la ora 8.48 în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, în județul Argeș, a informat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Acesta a avut magnitudinea 3,1 și a avut loc la adâncimea de 5 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Sibiu (53 km), Pitești (68 km), Brașov (82 km), Ploiești (124 km), Craiova (139 km), București (163 km).

Acesta este al treilea cutremur cu magnitudine de peste 3 produs în ultimele 12 ore.

Alte două cutremure, în Vrancea

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un alt cutremur a avut loc sâmbătă dimineața la ora 5.53 și a avut magnitudinea de 3,2.

Seismul s-a produs în județul Vrancea la adâncimea de 87 de kilometri și a avut loc în apropierea orașelor Brașov (76 km), Ploiești (93 km), Bacău (100 km), Galați (117 km), Brăila (119 km), București (145 km).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,5, a avut loc în Vrancea vineri seara, la o adâncime de aproximativ 140 de kilometri.

Orașele în care s-a simţit au fost Braşov, Bacău, Ploieşti, Galaţi, Brăila şi Bucureşti.

De la începutul lunii, în România, s-au produs nu mai puțin de 21 de seisme. Cel mai puternic din acest an, însă, a fost în luna mai – magnitudinea a fost 4,7.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Congresul PNL, moment tensionat pentru liberali. Lupta dintre Cîțu și Orban a scindat filalele județene. Situația la Alba

Publicat

Congresul PNL de alegeri are loc sâmbătă, la București, într-un context intern foarte tensionat, generat de cele câteva luni de campanie internă marcată de scandalui între cei doi candidați la funcția de președinte: Ludovic Orban și Florin Cîțu. 

Nu a fost doar o simplă campanie internă.

Lupta dintre cei doi s-a dus public, la televiziuni, nu doar în interiorul formațiunii.

Atacurile dintre cele două tabere au determinat deschiderea unor conflicte mocnite la nivel local.

Candidaturile celor doi au împărțit partidul, iar lupta deschisă dintre ei a fost dublată și la nivelul organizațiilor județene.

A fost și cazul organizației din Alba, una dintre cele mai puternice din țară.

Lupta dintre cele două tabere, Orban și Cîțu, a generat și o reglare a conturilor între Ion Dumitrel și Mircea Hava.

La conferința județeană a PNL Alba, Dumitrel l-a învins pe Hava și a devenit noul președinte al filialei.

Momentul a fost presărat cu atacuri directe și chiar ”momente artistice” și a arătat că problemele dintre cele două tabere erau destul de mari.

Acum, Dumitrel îl susține pe Cîțu, ceea ce înseamnă că majoritatea delegaților din județ vor vota pentru acesta.

Delegații din județ au plecat spre București, încă de ieri, majoritatea grupați în mașinile personale.

Ce s-a întâmplat la Alba, s-a întâmplat aproape peste tot în țară.

Orban și Cîțu au încercat să își impună oamenii la nivel local, pentru a controla voturile delegaților din țară, la congres.

Practic, delegații au fost aleși în așa fel încât voturile să meargă controlat spre liderul susținut.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, despre care s-a speculat în presă că s-a implicat profund în alegeri, pentru a-l propulsa pe Florin Cîțu la cârma partidului, şi-a anunţat şi el prezenţa la congres, care începe la ora 11.

Congres cu 5.000 de oameni, în plină pandemie

Congresul are loc într-un context epidemiologic complicat în capitală, din cauza numărului mare de cazuri de COVID.

ORganizatorii au anunțat că pentru accesul participanţilor la lucrări au fost impuse o serie de măsuri.

Intrarea în sala reuniunii se face numai pe baza adeverinţei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boală.

De asemenea, preşedinţii filialelor PNL au fost obligaţi, la rândul lor, să verifice dacă delegaţii au toate documentele necesare şi nici o organizaţie nu va avea invitaţi.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Povestea uitată a jandarmului din Alba care a murit ars de viu, lovit de un cocktail molotov, la Mineriada din septembrie 1991

Publicat

În urmă cu exact 30 de ani, pe 25 septembrie 1991, un tânăr jandarm din județul Alba a protejat cu prețul vieții sediul Guvernului.

Era în toi a patra mineriadă, iar minerii conduși de Miron Cozma erau la București și cereau demisia lui Petre Roman. 

Nimeni nu a fost tras la răspundere, nu a fost deschis niciun dosar penal și nimeni niciodată nu a anchetat moartea jandarmului, care a ars de viu pe holurile Guvernului. 

Pe 25 septembrie, hoardele de mineri atacau clădirea Guvernului.

Printre forțele de ordine detașate să oprească atacul minerilor era și Nicolae Lazăr, un tânăr de doar 21 de ani din comuna Horea.

Nicoale era încorporat la Unitatea Militară de Jandarmi din Fălticeni, pentru efectuarea stagiului militar obligatoriu.

Tânărului scutier i s-a dat misiunea de a păzi, alături de alți colegi, principalele intrări în clădirea Guvernului.

Afară, colegii săi au creat un cordon pentru a respinge minerii care atacau clădirea.

Lovit de un ”cocktail Molotov”

La un moment dat minerii au început să arunce cu sticle incendiare prin geamurile deschise ale clădirii.

Unul din ”cocktail-urile Molotov” care zburau în jur, l-a lovit în plin pe tânărul jandarm din Alba.

Într-o secundă, uniforma i-a fost cuprinsă de flăcări și acesta s-a prăbușit la podea. Masca de cauciuc i s-a topit pe față, iar el a căzut ars de viu.

Jandarm rănit în timpul mineriadei

În busculada creată, jandarmul a fost transportat de urgență la spital. După patru zile, a murit la Spitalul Titan.

Mărturiile teribile ale tânărului jandarm

Există chiar și o declarație dată de mama tânărului jandarm pentru ziarul Adevărul.

„Copilul meu a făcut parte din trupele de jandarmi Bucureşti-Băneasa. A fost chemat să apere Guvernul.

Un miner a aruncat cu o sticlă incendiară şi Culae a luat foc. I s-a topit masca de cauciuc pe faţă.

Mi-au povestit colegii lui. Obrajii, buzişoarele, ochişorii, toate au ars.

A murit după patru zile, în chinuri cumplite, la Spitalul Titan.

Ce simte o mamă când îşi trimite fiul la oaste să-i apere apere ţara cu onor, iar ţara îl azvârle înapoi mort şi fără faţă?”, declara, în urmă cu ani mulţi de zile, mama lui Nicolae Lazăr, pentru Adevărul.

Însă, Nicolae Lazăr nu a fost unica victimă a acelui 25 septembrie de foc. Au mai pierit atunci studentul Andrei Frumuşanu şi Aurica Crăiniceanu, o tânără femeie de 27 de ani, mamă a doi copii.

Spre deosebire de soldatul Lazăr, cei doi nu au fost ucişi de mineri, ci de proiectile trase dinspre clădirea Guvernului, însă şi ei au trecut prin suferinţe atroce.

Niciun dosar penal

Niciodată nu a fost deschis vreun dosar penal pentru moartea jandarmului din Alba.

Anchetatorii n-au găsit probe şi nici vreun posibil vinovat din mulţimea de mii de oameni care se afla în Piaţa Victoriei în septembrie 91.

”A fost cel mai mic, mezinul familiei. Nu pot să spun multe, nu mă lasă lacrimile. Am vorbit cu autorităţile, mi-a spus că se vor rezolva.

Nu s-a rezolvat nimic. Noi, ca să mergem să deschidem proces, posibilităţi nu am avut şi nici nu avem. Dumnezeu cu mila!”, a spus Gheorghe, unul dintre fraţii lui Nicolae Lazăr, citat de adevărul.ro.

Mai mult de atât, după ce mama jandarmului a făcut o sesizare la Asociația Victimelor Mineriadelor, asociația a făcut o plângere la parchet, dar la fel fără nici un rezultat.

„Noi am făcut sesizare către Parchetul Militar şi direct la Surdescu (unul din procurorii responsabili de dosarele mineriadelor – n.r.) să se ocupe şi de cazul acestui decedat care era în timpul serviciului şi NI-MIC. Am tot făcut reveniri fără răspunsuri…

Au trecut 25 de ani, am discutat şi cu procurorul general Augustin Lazăr şi a zis că o să se informeze, dar nimeni nu mai ştie nimic de dosarul ăsta”, declara în 2016, pentru Epoch Times România, Viorel Ene președintele AVMR.

Cine era Nicolae Lazăr

”Eroul, sublocotenent (p.m.) Nicolae I. Lazăr, s-a născut în comuna Horea, județul Alba, într-o familie numeroasă de oameni simpli, dar cu dragoste de țară. Acesta a fost încorporat la Centrul de Instrucție Jandarmi Fălticeni, la terminarea căruia a fost repartizat la Comandamentul Național al Jandarmeriei din București.

Aici a fost cunoscut de comandanții săi ca fiind un militar foarte bine pregătit profesional, sincer, corect, cinstit și pe care te puteai baza în orice situație.

Proba demnității și curajului său a fost pusă la grea încercare la 25 septembrie 1991, când numeroși cetățeni nemulțumiți de măsurile de austeritate adoptate de puterea de atunci au început să manifesteze violent în Piața Victoriei.

În fața asaltului acestora s-a aflat și ostașul jandarm Nicolae I. Lazăr, care, fără a ezita, și-a dat viața pentru a apăra Guvernul României”, precizează Jandarmeria României într-o postare pe Facebook, cu ocazia comemorării acestuia.

În urmă cu câteva zile, joi, 16 septembrie a fost organizat un ceremonial la monumentul sublocotenentului post mortem Nicolae Lazăr, în cadrul căruia jandarmii din Alba s-au rugat pentru sufletul colegului lor.

sursă: adevărul.ro, epochtimes-romania.ro, rfiromania.

sursă foto: Capturi ecran YouTube

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate