Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru universități din România, în topul celor mai performante din lume. Vezi pe ce locuri se află

Publicat

ubb Chiar dacă învățământul românesc pare a fi departe de cele mai performante din lume, avem însă și excepții. Patru universități din România au fost incluse într-un top al celor mai bune instituții de învățământ superior din lume din 2017.

În topul celor mai bune universități din lume din 2017 (2017 Best Global Universities), realizat de U.S. News & World Report regăsim Universitatea Babes -Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

În top sunt incluse 1.000 de universități din 65 de țări, iar instituțiile din România nu se regăsesc în prima jumătate.

Prima universitate din țara noastră care apare în top, pe locul 569, este Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, care are un scor general de 48 de puncte din 100. Pe locul al doilea se află Universitatea București, care ocupă poziția 733, cu un scor de 42,9 puncte. Urmează Universitatea Politehnică din București, pe locul 750 în top, cu 42,4 puncte și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, pe locul 996, cu 33,5 puncte.

Cele mai bune universități din lume

Primele cinci locuri din top sunt ocupate de universități americane.

Pe primul loc în topul celor mai bune universități din lume din 2017 se află Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, cu un scor maxim de 100 de puncte. Pe următoarele locuri găsim Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) – locul 2 (97,9 puncte), Universitatea Stanford – locul 3 (92,9 puncte), Universitatea California-Berkeley – locul 4 (92,8 puncte) și California Institute of Technology – locul 5 (89,3 puncte).

La nivel european, cele mai bine clasate instituții de învățământ superior sunt Universitatea Oxford – locul 6 în top (88,1 puncte), Universitatea Cambridge – locul 7 (86,3 puncte) și Imperial College London – locul 19 (82,8 puncte), toate din Marea Britanie.

Țara cu cele mai multe universități în top – 210 la număr – este SUA, urmată de China, cu 87 de universități în top, Marea Britanie, cu 68 de universități și Franța cu 49 de universități.

sursa: usnews.com, wall-street.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax