Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Patru universități din România, în topul celor mai performante din lume. Vezi pe ce locuri se află

Publicat


ubb Chiar dacă învățământul românesc pare a fi departe de cele mai performante din lume, avem însă și excepții. Patru universități din România au fost incluse într-un top al celor mai bune instituții de învățământ superior din lume din 2017.

În topul celor mai bune universități din lume din 2017 (2017 Best Global Universities), realizat de U.S. News & World Report regăsim Universitatea Babes -Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

În top sunt incluse 1.000 de universități din 65 de țări, iar instituțiile din România nu se regăsesc în prima jumătate.

Prima universitate din țara noastră care apare în top, pe locul 569, este Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, care are un scor general de 48 de puncte din 100. Pe locul al doilea se află Universitatea București, care ocupă poziția 733, cu un scor de 42,9 puncte. Urmează Universitatea Politehnică din București, pe locul 750 în top, cu 42,4 puncte și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, pe locul 996, cu 33,5 puncte.

Cele mai bune universități din lume

Primele cinci locuri din top sunt ocupate de universități americane.

Pe primul loc în topul celor mai bune universități din lume din 2017 se află Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, cu un scor maxim de 100 de puncte. Pe următoarele locuri găsim Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) – locul 2 (97,9 puncte), Universitatea Stanford – locul 3 (92,9 puncte), Universitatea California-Berkeley – locul 4 (92,8 puncte) și California Institute of Technology – locul 5 (89,3 puncte).

La nivel european, cele mai bine clasate instituții de învățământ superior sunt Universitatea Oxford – locul 6 în top (88,1 puncte), Universitatea Cambridge – locul 7 (86,3 puncte) și Imperial College London – locul 19 (82,8 puncte), toate din Marea Britanie.

Țara cu cele mai multe universități în top – 210 la număr – este SUA, urmată de China, cu 87 de universități în top, Marea Britanie, cu 68 de universități și Franța cu 49 de universități.

sursa: usnews.com, wall-street.ro


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul producerii accidentului mortal de la Bucerdea Vinoasă. Un bărbat de 43 de ani și-a pierdut viața

Publicat

Momentul producerii accidentului în urma căruia un bărbat de 43 de ani și-a pierdut viața, la Bucerdea Vinoasă, a fost surprins de o cameră video din apropiere. Se poate observa cum șoferul ar încerca să evite alt autoturism, ce ieșea de pe o stradă secundară. Mașina se izbește puternic de zidul unei case din intersecție, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

40 DECESE din cauza coronavirus în România. Cel mai recent caz: o tânără de 27 de ani

Publicat

Au fost înregistrate 40 de decese din cauza noului coronavirus în România. Cele mai recente cazuri sunt din Suceava și Botoșani, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Deces 39: Bărbat, 71 ani, județul Suceava (contact cu o persoană care a revenit din Austria). În data de 25 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL, coronavirus în România, 29 martie: 308 cazuri noi. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 1.760

Publicat

Numărul total al cazurilor confirmate în România a ajuns la 1.760, potrivit informării transmise de Grupul de Comunicare Strategică, duminică, 29 martie, ora 13.00. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 308 de cazuri noi. Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică: ”De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Incendiu de vegetație la Aiud. Au intervenit pompierii din municipiu

Publicat

Pompierii din Aiud au intervenit, duminică după-amiaza, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars aproximativ 0,5 hectare de teren. Incendiul a fost semnalat pe strada Izvorului, potrivit ISU Alba. foto: ISU Alba

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate