Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patrule de poliţie vor asigura siguranţa elevilor din Alba, în noul an şcolar. Recomandări pentru evitarea accidentelor rutiere în care pot fi implicaţi copii

politie

Publicat

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba precizează că, având în vedere începerea anului şcolar la 16 septembrie, au luat măsuri pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în incinta şi în apropierea unităţilor de învăţământ, dar şi pentru reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere.

În perioada 9-13 septembrie, poliţiştii rutieri, în cooperare cu ISCTR au verificat toate cele 85 de autovehiculele din judeţul Alba, destinate transportului de elevi. Au controlat dacă au inspecţie tehnică şi asigurare de răspundere civilă auto obligatorie.

De asemenea, s-a verificat dacă conducătorii acestor autovehicule deţin certificat de competenţă profesională, categoria corespunzătoare a permisului de conducere şi valabilitatea acestuia. Aceştia a fost instruiţi cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice. Cu ocazia acestei acţiuni, nu au fost constatate deficienţe majore.

Începând cu data de 16 septembrie, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, atât pentru fluidizarea traficului rutier cât şi pentru  creşterea siguranţei elevilor.

Pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate iar în scopul prevenirii infracțiunilor comise de elevi, a victimizării acestora precum şi pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere, vor fi organizate întâlniri ale poliţiştilor din structurile de prevenire şi proximitate cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia le recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

– să circule numai pe trotuare;

– să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;

– să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor, numai după ce s-au asigurat temeinic;

– să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax