Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pavarea Parcului Custozza, ilegală: „Cercetarea arheologică era obligatorie să fie făcută pe întreaga suprafaţă a parcului”

Publicat

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman susţine că a intrat în posesia unor documente care demonstrează că modalitatea în care s-au efectuat lucrările în perimetrul Parcului Custozza, respectiv pavarea cu dale a acestei zone sunt ilegale. Acesta susţine că nu s-a respectat autorizaţia de cercetare arheologică eliberată de Ministerul Culturii şi Cultelor.

Potrivit lui Roman, în autorizaţia respectivă se stipulează clar că „activitatea de cercetare arheologică trebuie făcută pe întreaga suprafaţă a parcului şi nu doar pe o porţiune, după cum invoca directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Matei Drâmbărean, conform OUG 43/2000. Mai mult decât atât, dacă autorizaţia prevedea aceste lucruri atunci, în cel mai bun caz era permisă protejarea acestor artefacte prin acoperirea cu nisip, până la obţinerea finanţării pentru continuarea cercetărilor, dar în nici un caz pavarea acestei zone”.

Florin Roman a asigurat că va solicita Ministerului Culturii şi Comisiei Naţionale de Arheologie stoparea de urgenţă a lucrărilor de pavaj din zona Parcului Custozza, motivând că acestea conduc la „distrugerea cu bună ştiinţă a locuinţei guvernatorului Legiunii a XIII-a Gemina”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cristi

    marți, 25.10.2011 at 05:58

    Locuinta guvernatorului a fost si nu va mai fi pentru ca nu se mai intoarce… Nu vreau si ma gandesc ca si restul albaiulienilor nu mai vreau sa se repete aceasi poveste ca si a portilor cetatii. Eu zic ca e destul ca ati aflat ca e acolo acum faceti un parc frumos peste ea cu o placa care sa zica ca sub aceste pavaje a fost casa lui … ADIO!

  2. maria

    miercuri, 26.10.2011 at 06:51

    In momentul in care vom vrea sa si intretinem aceasta cetate – pentru ca la un moment dat se va pune si aceasta problema- ne vom gandi la cum sa o finantam. Si atunci vom apela la sugestii de „vanzare” a cetatii. O punere in valoare a aceste locuinte ar putea presupune pavarea cu „pavele” transparente si montarea de spoturi luminoase dedesupt. Vad totusi si o parte oarecum pozitiva a acestei actiuni a primariei: pavelele nu sunt amenajari definitive. Bine ca nu betoneaza….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax