Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PDL Alba, despre protestele cetăţenilor: „E timpul să reparăm un rău început demult. Hoţia nu se prescrie”

Publicat

În timp ce sute de cetăţeni din Alba cer în stradă demisia preşedintelui Traian Băsescu, nemulţumiţi de măsurile de austeritate şi de sărăcia adusă de actuala guvernare, conducerea PDL Alba tranşează problema protestelor doar în spatele uşilor închise. Prezenţi în conferinţă de presă, reprezentanţii locali ai partidului aflat la putere au comentat manifestaţiile din ultimele zile, recunoscând faptul că populaţia a ajuns la saturaţie în ceea ce priveşte întreg sistemul politic şi ceea ce se întâmplă acum nu este decât un recul al celor trei ani de grea guvernare.

„Este nevoie de schimbare”, aceasta este concluzia reprezentanţilor PDL Alba, care au observat de la distanţă protestele ce au loc în ţară. Chiar şi aşa, democrat-liberalii cred încă în faptul că această schimbare poate fi adusă şi de actuala guvernare şi că Opoziţia nu a prezentat până în acest moment nici o alternativă fericită la suferinţele oamenilor.

Deputatul Clement Negruţ: „Scânteia a pornit de la Băsescu, care a greşit când a intrat în conflict deschis cu Arafat”

Clement Negruţ este de părere că revolta oamenilor nu este altceva decât o reacţie aşteptată, cauzată de proasta relaţie şi comunicare pe care guvernarea a avut-o cu cetăţenii, în toţi aceşti ani. Acesta a vorbit şi despre necesitatea unei remanieri care ar trebui să vizeze nu atât persoanele, cât atitudinea acestora vizavi de societatea civilă. Negruţ a oferit ca exemplu de posibilă remaniere, atitudinea ministrului Elena Udrea.

„Nu trebuie să se lase impresia că nu se întâmplă nimic şi nici să rămânem indiferenţi la aceste proteste. Este un recul al populaţiei la cei trei ani grei de guvernare pe fondul crizei şi nu numai. Responsabilă de această situaţie este slaba relaţie pe care am avut-o cu cetăţenii, nu trebuie să culpabilizăm Opoziţia pentru ce se întâmplă, ci trebuie să dăm dovadă de maturitate. Scânteia a pornit de la Băsescu, care a greşit când a intrat în conflict direct cu Arafat. Eu, personal îl cunosc şi nu cred că acest om poate fi acuzat de altceva decât de profesionalism desăvârşit şi bune intenţii. E foarte bine că Arafat s-a întors, dar plecarea acestuia, coroborată proiectul Legii Sănătăţii au generat nemulţumirile cetăţenilor. Cred totuşi că încercarea USL de a specula pe aceste nemulţumiri este de cea mai joasă speţă. Cum poţi să spui <Jos!>, dacă nu ştii pe cine vrei să pui <Sus>. Întreaga clasă politică e în aceeaşi oală. Oamenii s-au săturat şi vor altceva, iar Opoziţia nu oferă nimic concret”.

„Mă gândesc serios dacă mai candidez ca parlamentar”

Deputatul de Alba a declarat şi faptul că se gândeşte foarte serios dacă va mai candida în Parlament. „În ceea ce priveşte PDL, am discutat, luni, în grupul parlamentar şi sper să ajungem la un comun acord, pentru a nu mai accepta politica uşilor înschise. Cetăţenii trebuie să ştie exact ce se întâmplă, să ştie direcţia în care se îndreaptă Guvernul. Mă gândesc serios dacă voi mai candida. Nu poţi să ceri votul oamenilor, dacă te rupi de ei. Aceasta a fost greşeala noastră. Politicienii trebuie să înţeleagă că sunt puşi acolo pentru că noi, cei din partid am adunat voturi”. Clement Negruţ vrea totuşi să îşi revină până la alegeri şi să recâştige electoratul.

Nicolae Dobra:”Populaţia s-a revoltat pentru că vrea un trai mai bun. Suportăm consecinţele anului 1990, când s-a furat cât s-a putut. Hoţia nu se prescrie”

Prezent în conferinţa de presă a PDL Alba, senatorul Nicolae Dobra şi-a exprimat şi el părerea vizavi de protestele din ultimele zile: „Unii oameni ies în stradă din motive personale, pentru că sunt nemulţumiţi de tăierile salariale, de pensii, de măsurile de austeritate. Opoziţia a profitat însă de acest moment. Chiar dacă poulaţia s-a revoltat pentru că vor un trai mai bun, am văzut în mijlocul protestatarilor şi reprezentanţi ai USL, care au scandat <Jos Guvernul! Alegeri anticipate.!> A venit iarna, au crescut utilităţile, iar Opoziţia a prins momentul. Este momentul ca în România să se repare un rău început de foarte mult timp, iar, dacă PDL va înţelege acest lucru, va câştiga alegerile. Suportăm consecinţele anului 1990, când s-a furat cât s-a putut. S-a creat un sistem pe care foarte greu îl mai putem schimba acum, iar PDL trebuie să înţeleagă asta şi mă refer aici la verificarea averilor. Hoţia nu se prescrie. Tot ce s-a vândut în România s-a vândut pe nimic şi s-a cumpărat la suprapreţ”.

Nicolae Dobra a dat şi un exemplu de ministru care ar trebui remaniat. Acesta este de părere că Traian Igaş nu a gestionat cum trebuie situaţia de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. „Ministerul de Interne nu a acţionat foarte rău în perioada asta a protestelor. Jandarmii nu mai acţionează acum la ordinul cuiva, ci după proceduri foarte precise. Nemulţumirea mea este mai veche. Ministrul Traian Igaş nu a ştiut să stea de vorbă cu cei afectaţi de restructurarea din minister“.

Mihai Babiţchi: „Este o revoltă împotriva politicului în general, nu doar a PDL”

În opinia purtătorului de cuvânt al PDL Alba, Mihai Babiţchi, ce se întâmplă în ţară acum sunt rezultatele unui rău început de foarte mult timp şi reprezintă o revoltă împotriva politicului, nu doar a PDL. „Mă bucur să văd că societatea civilă are încă o voce şi aplaud aceste proteste. PSD nu va confisca însă aceste manifestaţii de stradă. Poporul respinge în totalitate sistemul politic”.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comentarii

 1. el conquistador

  vineri, 20.01.2012 at 14:24

  parca s-a mai indulcit limbajul…..acum citeva zile Dumitrel spunea ca protestatarii or sa o ia bot ca in 2009 cind au mai vruit sa scape de Basescu.
  Ei bine, d-le Dumitrel, nu NOI vom fi cei care o vom lua in boc….pardon..bot 🙂
  Este cazul ca pedelichelele profitoare si lipitorile de partid sa ajunga acolo unde le este locul. La puscarie si la groapa de gunoi a istoriei

 2. mocanu

  vineri, 20.01.2012 at 20:46

  arafat e asemenea cainelui care linge mana care-l bate!…mare hotie ,sa beneficiezi de pensie (fara sa cotizezi), cu bonus ,si apoi sa mai lucrezi si la stat!..asa sunt astia mici ,ambitiosi si fara moralitate,totul pt front ,totul pt ciolan cu nesimtire!

 3. necajit

  sâmbătă, 21.01.2012 at 16:37

  RUSINE LA TOATE ******* DIN PDL!!!!!!!
  INTRO ZI TOT SCAPAM DE VOI SI DUPA AIA SA VEDETI!!!!!!!

 4. gigi

  duminică, 22.01.2012 at 07:33

  la Babinschi locul era in mijlocul revolutionarilor,nu purtator de cuvant a celor ce nu au cuvant!!!!!!RUSINE!!!!!!!!!!!!!RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!pentru un autentic revolutionar ce nu poate fii contestat!!!!inca o data rusine!!!!!!

 5. cipikao

  duminică, 22.01.2012 at 14:52

  e bine ca se da iar vina pe greaua mostenire din 1990 dar uita Dumitrel sa ne spuna cum se fura acum de PDL la fel ca atunci.Exemplu e clar si nu e numai unul,si anume aurul de la Rosia Montana de unde avem doar 3% din multele tone de aur cate ar fi acolo,plus alte metale.Nu mai spunem de cianura care o vom inhala.In rest vorbe dulci pentru a pacali lumea foloseste Dumitrel,aceiasi tactica de a lui Basescu.

 6. V for Vendeta

  duminică, 22.01.2012 at 19:32

  Stimabililor, domni, doamne si d-soare (mai nou si mai vechi) care va sa zica va ocupati de culturalizarea maselor din judet prin organizarea evenimentelor elitiste pentru voi si protipendada voastra. Azi va invitam sa luati parte la Festivalul tuturor romanilor – Vocea romaniei! Daca aveti o ‘dilema’ privind costurile va anuntam ca am pus pensie de la pensie, ajutor de somaj si salarii taiate iar pentru promovare am pregatit pancarte si va lasam sa va alegeti fiecare sloganurile care credeti ca vi se potrivesc. Multumim ca ne-ati culturalizat, datorita acestui fapt ne-am trezit la realitate!!!

  Sint vechi, domnule!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ECONOMIE

OFICIAL: Angajatorii care vor da 200 lei în plus la salariul minim brut nu vor plăti taxe pentru această sumă. Cine va beneficia

Publicat

Angajatorii care vor da 200 de lei în plus lunar, voluntar, celor care sunt plătiți cu salariul minim brut pe țară nu vor datora, în perioada iunie – decembrie 2022, taxe salariale pentru această majorare.

Măsura este prinsă într-un proiect de Ordonanță de Urgență adoptat miercuri de Guvern, iar facilitatea fiscală îi va acoperi inclusiv pe cei nou-angajați, în aceeași perioadă, cu un salariu brut de 2.750 de lei.

Ordonanța prevede că angajatorii vor putea să dea celor plătiți cu minimul pe economie 200 de lei în plus, pe lună, fără ca această majorare să ducă la plăți în plus pentru impozit pe venit și contribuții sociale.

Angajații în această situație vor avea o majorare lunară cu 200 de lei a salariului net, adică toată suma va ajunge efectiv în buzunarele lor.

Vezi Ordonanța de Urgență AICI:

Facilitatea fiscală se va aplica numai angajatorilor care cresc voluntar salariul de la 2.550 de lei la 2.750 de lei (fără a lua în calcul sporurile și alte adaosuri).

Măsura se va aplica numai pentru veniturile din salarii din perioada iunie – decembrie 2022 și numai pentru cei încadrați cu normă întreagă.

Măsura a fost inițiată de Ministerul de Finanțe.

Conform inițiatorilor proiectului, această facilitate fiscală va fi introdusă pentru a ajuta salariații plătiți cu salariul minim pe economie (2.550 de lei în 2022) să facă față mai ușor creșterilor de prețuri la energie electrică, gaze naturale, carburanți și alimente.

”Reglementarea regimului fiscal derogatoriu are ca scop combaterea consecinţelor sociale negative cauzate de creșterea prețurilor” au precizat reprezentanții Ministerului de Finanțe.

Facilitatea fiscală se va aplica numai dacă angajatorii majorează voluntar, cu 200 de lei, salariile brute ale celor care acum au 2.550 de lei.

„Începând cu data de 1 iunie 2022, prin derogare (…), în cazul salariaților care desfășoară activitate în baza contractului individual de muncă, încadrați cu normă întreagă, la locul unde se află funcția de bază, nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii pentru o sumă de 200 lei reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor (…)”, se arată în proiectul de ordonanță de urgență.

Scutirea de taxe salariale pentru suma lunară de 200 de lei se va aplica și în cazul celor nou-angajați în perioada iunie – decembrie 2022.

De această măsură vor beneficia exclusiv salariații din domeniul privat, nu și bugetarii.

Proiectul de OUG se va aplica după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

sursa: avocatnet.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții în Alba și Vâlcea la persoane care postau anunțuri false cu vânzări de utilaje. Prejudiciu de 750.000 lei

Publicat

Polițiștii au derulat miercuri percheziții în Alba și Vâlcea la persoane bănuite de înșelăciune și spălare a banilor. Ar fi oferit la vânzare utilaje, pe site-uri de anunțuri și, după ce primeau banii, nu mai puteau fi contactate.

Potrivit IPJ Prahova, miercuri, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul Investigații Criminale au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, în județele Vâlcea și Alba, la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune și spălare a banilor.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada august 2020 – martie 2021, persoanele bănuite ar fi oferit utilaje, spre vânzare, prin intermediul unor site-uri de anunțuri.

Ulterior primirii sumelor de bani solicitate prin transfer bancar, acestea nu mai puteau fi contactate de către cumpărători.

Prejudiciul cauzat este de peste 750.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, telefoane mobile, 26.000 de euro și 81.200 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vâlcea și Alba.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

VINERI: Bursa locurilor de muncă la Alba Iulia. Peste 250 de posturi oferite de angajatori

Publicat

locuri munca

Vineri, la Alba Iulia, se desfășoară bursa generală a locurilor de muncă. Angajatorii oferă peste 250 de posturi pentru șomeri sau persoane interesate de schimbarea locului de muncă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba anunță că persoanele care se angajează pot beneficia de prime de angajare, iar angajatorii – de subvenții.

Bursa locurilor de muncă începe vineri, 20 mai, de la ora 9.30, la Alba Iulia, în sala de conferințe PAEM aflată pe strada Bucovina, nr. 6, în zona Piața Centru.

Obiectivele acestei inițiative sunt de a realiza un contact cu un număr cât mai mare de angajatori, de a întreține un dialog între Serviciile Publice de Ocupare și de a crește gradul de conștientizare a problemelor legate de ocuparea forței de muncă. De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant.

La acest eveniment sunt invitate să participe toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau cele care doresc să se orienteze/reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen lung şi mediu.

Facilități pentru angajatori și persoanele înregistrate pentru locuri de muncă

Potrivit AJOFM Alba, persoanele care se angajează cu normă întreagă, în perioada în care sunt înregistrate la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, pot beneficia de prime de încadrare.

De asemenea, angajatorii care deţin locuri de muncă disponibile se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba deoarece, potrivit prevederilor Legii 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare beneficiază de subvenţii la încadrarea în muncă pe durată nedeterminată a acestor persoane.

Până în prezent au confirmat participarea la bursă 26 agenţi economici. Aceştia oferă peste 250 locuri de muncă.

foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Teiuș, reținut pentru furt. Ce a sustras dintr-o gospodărie din Râmeț

Publicat

Un tânăr din Teiuș a fost reținut, fiind cercetat pentru furt. Ar furat materiale feroase dintr-o curte la Râmeț și le-a transportat cu o autoutilitară.

Potrivit IPJ Alba, marți, 17 mai, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud și cei din Teiuș au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr, de 22 de ani din Teiuș, care este bănuit de furt.

În 10 mai, s-ar fi deplasat cu o autoutilitară pe raza comunei Râmeț, ar fi pătruns în curtea unui imobil și ar fi sustras materiale feroase.

Prejudiciul a fost recuperat.

Tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax