Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PDL Alba, după Congresul Naţional: Democrat-liberalii privesc cu optimism spre strălucirea de altădată a partidului


Publicat

La puţin timp de la alegerile pentru conducerea Partidului Democrat Liberal, ce au avut loc la Bucureşti, în cadrul Congresului Naţional, democrat-liberalii din Alba îşi exprimă speranţele referitoare la strategiile pe care actualul partid aflat la conducere ar trebui să le aplice pentru a-şi recăpăta strălucirea de altădată. Dacă o parte dintre politicienii locali se încumetă să privească cu optimism spre viitor, există totuşi multe voci care susţin că la aceste alegeri „nu a pierdut un candidat, ci a pierdut partidul”.

Mihai Baco: „Singurul care va avea de suferit este partidul”

Unul dintre cei care se arată nemulţumit de modul în care s-au desfăşurat alegerile pentru noul preşedinte al partidului este vicepreşedintele PDL Alba, Mihai Baco. Acesta a explicat, pentru Alba24, că are o părere foarte proastă ” şi că singurul care va avea de suferit este partidul: „Am asistat la o manipulare ieftină şi pot să spun că nu a pierdut un om, ci a pierdut partidul. Din păcate, asta au înţeles unii că trebuie să facă, să îi supravegheze pe cei care votează. Parcă eram la competiţie cu Opoziţia, iar scaunele din faţă erau ocupate de tabăra adversă. Ceea ce vreau să spun e că, atunci când sunt aduşi toţi şefii de deconcentrate, normal că nu vor vota decât pentru cei care le dau plicul”.

Clement Negruţ: „A murit regele, trăiască regele!”

Mai moderat în afirmaţii decât colegul său de partid, vicepreşedintele PDL Alba, Clement Negruţ consideră că alegerile s-au desfăşurat în mod corect. Acesta şi-a rezumat părerile referitoare la Congresul de la Bucureşti într-o singură şi memorabilă afirmaţie: „A murit regele, trăiască regele!”. În opinia lui Clement Negruţ, partidul are de acum o nouă conducere sub acelaşi preşedinte, iar principalele strategii care trebuie urmate vizează recâştigarea încrederii cetăţenilor şi trasarea paşilor şi a principiilor după care se va ghida partidul. Deputatul de Alba şi-a arătat totuşi regretul faţă de pierderea suferită de Vasile Blaga. „Ar fi fost liderul care putea da o altă direcţie şi valoare partidului. Ca un lider autentic, acesta nu şi-a mai depus candidatura pentru alte funcţii. Partidul Democrat Liberal şi-a pierdut din strălucire, iar principalele greşeli care au fost făcute în decursul timpului au fost prin atitudine şi lipsă de comunicare cu cei din exterior. Ceea ce este foarte important este să aibă loc discuţii între cele două grupuri parlamentare”, a conchis Clement Negruţ.

Cei doi vicepreşedinţi PDL Alba, Mihai Baco şi Clement Negruţ au fost doi dintre susţinătorii declaraţi ai fostului secretarul general la nivel naţional, Vasile Blaga. În urmă cu aproape o lună, Mihai Baco a anunţat că nu va mai candida, în 2012, pentru un nou mandat de consilier local şi a lăsat de înţeles că va renunţa definitiv şi la politică, dacă frâiele partidului nu vor fi preluate de Vasile Blaga. În cursul săptămânii trecute, acesta şi-a confirmat poziţia, afirmând: „Eu sunt un om de cuvânt şi dacă spun un lucru aşa fac”.

La rândul său, deputatul Clement Negruţ, proaspăt reîntors în PDL a afirmat recent că este convins că numai Blaga poate readuce partidul pe un trend ascendent.

Ion Dumitrel: „Moţiunea câştigătoare va fi pusă în practică de PDL Alba”

Prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel, a declarat că îşi doreşte ca Partidul Democrat Liberal să crească în continuare în sondaje pe baza rezultatelor muncii. Conform politicianului, moţiunea câştigătoare va fi pusă în practică de PDL Alba.

Totodată, Ion Dumitrel consideră că Mircea Hava a fost reales pentru un nou mandat de vicepreşedinte PDL pentru calităţile sale ca om politic şi ca primar. „Fapul că a fost reales dovedeşte că este apreciat la nivel naţional pentru calităţile sale ca om politic, dar şi ca primar, ţinând cont şi de faptul că nu a câştigat moţiunea susţinută de el”, a precizat Ion Dumitrel.

Flavia Nicolae
Gina StanciuȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Rafila: ”În maximum 10 zile ajungem ca în Lombardia, la aproximativ 7.000 de cazuri pe zi”. Ce recomandă reprezentantul OMS

Publicat

rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mmondială a Sănătății a declarat joi seara că România ar putea ajunge în cel mult zece zile la un scenariu de 7.000 de cazuri pe zi, de infectare cu noul coronavirus.

„În maximum 10 zile ajungem ca în Lombardia, de aproximativ de 7.000 de cazuri zilnic. Dar nu putem să știm exact câte persoane se îmbolnăvesc și ajung la ATI”, a spus Rafila la B1TV.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.902 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 și 98 de decese, cel mai negru bilanț zilnic raportat în lunile care s-au scurs de la debutul pandemiei, iar specialiștii nu pot să nu se gândească la ce este mai rău.

”Sigur, nu poți spune cu exactitate dintr-un număr total de cazuri câte persoane vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Există și această piramidă a vârstelor, în sensul că dacă majoritatea celor care se îmbolnăvesc sunt tineri, nu au complicații, nu au nevoie de ATI. Deci depinde foarte mult de cine se îmbolnăvește. Dar eu nu mă uit doar la ce se întâmplă în România, ci și la ce se întâmplă în Europa. Creșterea și în Europa e foarte rapidă”, a explicat Rafila

În aceste condiții, le recomandă autorităților să ia foarte serios în calcul stoparea tuturor activităților pentru 14 zile. „Este o măsură care are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară”, subliniază reprezentantul OMS în România.

Potrivit acestuia, dacă numărul de infectări cu coronavirus va continua să crească în ritmul actual, sistemul sanitar și mai ales zona de Terapie Intensivă vor intra în colaps în maxim zece zile. „Evident că o creștere cu 40% a numărului de cazuri înregistrate în momentul de față e foarte posibil.”

Specialistul a atras atenția asupra modului defectuos în care comunică autoritățile „Dacă oamenilor li s-ar explica într-un mod uniform… Nu dă încredere dacă mesajul nu e comun. Cred că aceasta e secretul: să fim sinceri și deschiși. Asta lipsește și cred că cetățenii își dau seama”, a mai spus Rafila.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE ȘOFERI: Cod Galben de ceață în județul Alba. Viziblitate redusă local sub 200 m și izolat sub 50 m. LOCALITĂȚI vizate

Publicat

Meteorologii au emis atenționări Cod Galben de ceață valabile pentru județul Alba și alte județe din țară, vineri dimineața.

În județul Alba, până la ora 10.00, sunt vizate localitățile: Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Șpring, Sântimbru, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Rădești, Cut.

Potrivit ANM, se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Atenționări similare sunt valabile și în localități din județele Cluj, Sălaj și Harghita.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ANRE: Racordarea la electricitate a firmelor care sunt la mai puțin de 2,5 km de rețea este gratuită

Publicat

Racordarea clienților non-casnici care se află la mai puțin de 2.500 de metri de rețeaua electrică este gratuită. Potrivit ANRE, costul este suportat de firma de distribuție și va fi trecut în factura tuturor clienților, iar noul loc de consum trebuie menținut cel puțin cinci ani.

Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat în data de 21 octombrie Ordinul nr. 183/2020 pentru aprobarea Procedurii privind racordarea la reţelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând utilizatorilor de tip clienţi finali noncasnici prin instalaţii de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri.

Potrivit unui comunicat al ANRE, actul normativ transpune prevederile art. 51 alin. 3^2-3^4 din Legea 123/2012 cu modificările și completările ulterioare și creează cadrul de reglementare pentru racordarea la rețelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând utilizatorilor de tip clienți finali noncasnici prin instalații de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri.

Costurile cu proiectarea și execuția instalației de racordare a locurilor de consum deținute de aceștia, cu lungime de până la 2.500 metri, sunt suportate de către operatorii de distribuție concesionari.

Termenul de finalizare al activităților de racordare a locurilor de consum respective impus de Lege este de 90 de zile de la data obținerii acordului/autorizației pentru realizarea instalației de racordare, inclusiv recepția și punerea în funcțiune a acesteia.

Utilizatorii au obligația ca, până la data încheierii de către operatorul de distribuție concesionar a contractului de execuţie a instalaţiei de racordare, să realizeze instalația de utilizare (obiectivul de la locul de consum) și să depună dosarul instalației de utilizare întocmit de executantul acesteia.

Costurile operatorilor de distribuție concesionari cu realizarea instalațiilor de racordare la rețelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând clienților finali noncasnici, având lungimi de până la 2.500 metri, vor fi recunoscute în tarifele de distribuție.

Utilizatorul noncasnic încheie cu operatorul de distribuție un contract de racordare prin care se obligă să utilizeze locul de consum și să păstreze destinația acestuia pe o perioadă de 5 ani de la punerea în funcțiune a instalației de racordare.

În cazul în care clientul noncasnic nu respectă prevederile asumate prin contract, acesta este obligat să restituie operatorului de distribuție contravaloarea lucrărilor de proiectare și execuție a instalației de racordare, proporțional cu perioada rămasă neutilizată.

În sensul celor de mai sus, ANRE a prevăzut stabilirea unei garanții financiare în cazul racordării unui loc de consum cu putere instalată mai mare de 1 MW/aprobării unui spor de putere pentru consum care conduce la o putere aprobată mai mare de 1 MW, depusă de solicitant în favoarea operatorului de distribuție care va executa garanția în caz de nerespectare a obligațiilor asumate de către clientul final noncasnic.

sursa: anre.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba Iulia, validat în funcția de prefect al Capitalei. De două zile este funcționar public

Publicat

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia și consilier al ministrului Marcel Vela, a fost validat în funcția de prefect al Capitalei. 

Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit, cu caracter temporar, a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial nr.977.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București, iar unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

Pentru a putea fi numit prefect, Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, devenind astfel, formal, funcţionar public. Prin acest artificiu a fost rezolvată problema faptului că acesta nu făcea parte din corpul funcţionarilor publici, lucru care era necesar pentru a putea fi numit în poziţia de prefect al Capitalei.

Întrebat dacă este corectă numirea, Berbeceanu fiind funcționar public de doar două zile, Orban a spus că atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile legale nu sunt probleme, mai ales că activitatea fostului șef al BCCO Alba este cunoscută.

Orban a explicat de ce nu l-a demis imediat pe Cojanu.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

sursa: digi24.ro, spotmedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate