Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PDL Alba: „Una peste alta, suntem mulțumiți de rezultatele la alegeri. Vom verifica situația de la Alba Iulia”


Publicat

„Rezultatul alegerilor din județ este unul care, una peste alta, ne mulțumește, având în vedere faptul că suntem singurul județ din țară, unde PDL a ieșit învingător”. Aceasta este declarația secretarului general al PDL Alba, Marius Hațegan, care a și coordonat campania electorală la nivelul județului. Democrat-liberalii au câștigat în 46 de localități din județul Alba, însă au pierdut în Alba Iulia și în mai multe orașe. În urma acuzațiilor lansate de șeful PSD Alba, Ioan Dîrzu, cum că procentele uriașe câștigate de PDL în zona Blaj și în câteva localități din Apuseni ar fi fost obținute incorect, Hațegan a ținut să îi transmită acestuia că „ar trebui să îi fie rușine să vorbească despre Blaj și zona Apuseni, pentru că aceștia nu a făcut absolut nimic” pentru acele zone.

„Campania PDL din județul Alba a fost una curată, pozitivă, care s-a bazat muncă, pe discuții cu oamenii, mergând din casă în casă. Ca materiale de campanie am folosit doar afișe, fluturași, scrisori, bannere, fiind o campanie in care ne-am axat pe informarea oamenilor si pe discutii cu acestia, pentru a le afla direct părerile, în comparație cu alți competitori, care, au folosit și alte materiale, cum ar fi: pixuri, brichete, găleți, cizme, mici, bere, etc”, a spus Hațegan.

PDL susține că a obținut cel mai bun rezultat în 46 de localități din Alba, dintre care 6 fără primar PDL.

„Din cele 45 de localități unde avem primari, am câștigat alegerile în 40. Am câștigat de asemena alegerile în 6 localități unde nu avem primar PDL, și anume: Baia de Arieș, Arieșeni, Blandiana, Cricău, Ceru Băcăinți, Poșaga). Iată deci ca și în localități cu primari PSD oamenii s-au saturat de minciuni și au votat pentru singurul partid care a făcut ceva pentru ei – PDL”.

Localtățile cu primar PDL în care alegerile au fost câștigate de PSD sunt Alba Iulia, Șona, Ocna Mureș, Râmeț și Roșia Montană.

„Din discuțiile avute cu oamenii, mulți ne-au zis că regretă că în 2012 s-au lăsat păcăliți de propaganda murdară a PSD care a profitat de criza economică mondială pentru se cățăra în fruntea României. Mulți regretă și că nu au reconfirmat atunci în funcție primari precum Gheorghe Bora – la Baia de Arieș sau Tiberiu Ratiu – la Abrud, pentru ca au putut face comparatie, după doi ani de administrare a localităților lor de către primari PSD”, a declarat Marius Hațegan.

Rezultatele alegerilor din Alba Iulia vor fi analizate în BPJ

Valul național PSD, cele peste 1.700 de voturi de pe listele suplimentare sau alți factori. Acestea ar putea fi, potrivit lui Marius Hațegan, motivele pentru care PDL a pierdut în Alba Iulia. Acesta susține că toate cauzele vor fi analizate în Biroul Permanent Județean al partidului.

„Lui Dîrzu și PSD ar trebui să le fie rușine să vorbească despre Blaj și zona Apuseni”

„Legat de unele afirmații făcute în ultimele zile de liderii PSD, vis a vis de „modelul turismului electoral continuat de PDL care a funcționat în zona de munte, cât și la Blaj”, cred că domnul Dîrzu și PSD ar trebui să le fie rușine să vorbească despre Blaj și zona Apuseni, având în vedere că aceștia nu au făcut nimic, dar absolut nimic pentru aceștia. La Blaj, performanța electorală a organizației PDL, s-a datorat, în special performanței în administrație a primarului Gheorghe Rotar, iar în Apuseni voturile pe care le-a luat PDL s-au datorat tocmai faptului că deputatul Dârzu și PSD, nu au dus la îndeplinire până în acest moment nici una din promisiunile electorale făcute la alegerile din 2012”, a spus Hațegan.

„Minciuni și amenințări în campania PSD”

Secretarul general al PDL, Marius Hațegan, susține că PSD a folosit instituțiile statului, directorii de deconcentrate și logistica pentru campania electorală. Mai mult, acesta spune că, la rândul lor, directorii de deconcentrate și-ar fi amenințat angajații că își pierd locurile de muncă dacă nu votează PSD.

„Campania PSD s-a bazat și de această dată doar pe minciuni și promisiuni electorale. Dar mai mult decât atât, trebuie să vă spun că la aceste alegeri, PSD a folosit (lucru nepermis) instituțiile statului la maxim pentru a-și atinge obiectivul electoral. Toți directorii din deconcentrate numiți de PSD, indiferent că sunt sau nu funcționari publici, au făcut campanie pe față, folosind tot ce înseamnă logistica acestor instituții (mașini, combustibil, telefoane, etc.) Un lucru extrem de grav pe care l-a folosit PSD prin directorii din deconcentrate a fost amenințarea la adresa angajaților („dacă nu votați PSD, rămâneți fără loc de muncă”), a mai declarat Hațegan.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. MLG

  miercuri, 28.05.2014 at 15:03

  „dacă nu votați PSD, rămâneți fără loc de muncă”

  Si PDL-ul si-a ales/pastrat angajatii pe criterii de pregatire profesionala si academica, nu?
  „Ati terminat Academia PDL? Ramaneti!”
  „Aveti diploma de la PDL? Nu, nu ramaneti!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Norvegia recomandă utilizarea cu prudență a vaccinului de la Pfizer- BioNTech pentru o anumită categorie de persoane

Publicat

Norvegia și-a schimbat politica privind utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer și ia în considerare excluderea bolnavilor în fază terminală, în urma rapoartelor privind decesele la pacienții considerați fragili după administrarea serului, a relatat Reuters.

„Autoritățile norvegiene din domeniul sănătății au modificat recomandările în ceea ce privește vaccinarea bolnavilor terminali pe o scală de fragilitate clinică 8 sau mai mare”, arată un comunicat al BioNTech.

După ce 23 de pacienți în vârstă au murit în Norvegia după imunizarea cu vaccinul antiCovid produs de Pfizer-BioNTech, țara a lansat o anchetă detaliată, relatează The Guardian și Business Insider.

Reacțiile adverse la vaccin ar fi putut contribui la moartea unor pacienți mai în vârstă și slăbiți, ia în calcul Agenția Norvegiană a Medicamentului.

Scala de fragilitate clinică este un sistem de clasificare utilizat pe scară largă în îngrijirea persoanelor în vârstă, care definește pacienții în stadiul 8 drept în stadiu terminal și, de obicei, incapabili „să se recupereze chiar și după o boală minoră”, conform Reuters.

Agenția Norvegiană pentru Medicamente a informat că „reacțiile adverse frecvente ar putea fi responsabile pentru o evoluție severă la persoanele în vârstă care sunt fragile”.

Din 14 ianuarie, 23 de rapoarte referitoare la decese suspecte au fost depuse la registrul sanitar norvegian.

„Ar trebui efectuată o evaluare pentru fiecare pacient în parte dacă beneficiile vaccinării depășesc riscurile eventualelor efecte secundare”, a explicat Agenția Norvegiană pentru Medicamente.

În Norvegia, în medie, 400 de persoane mor în fiecare săptămână în case de bătrâni și în instituțiile de îngrijire.

Anunțul autorităților norvegiene vine după ce voci din sănătatea publică din Norvegia și-au exprimat tot mai mult îngrijorarea cu privire la siguranţa vaccinului Pfizer la oamenii în vârstă, cu afecţiuni cronice foarte serioase.

Steinar Madsen, directorul medical al Agenţiei Norvegiene a Medicamentului, pe 15 ianuarie: Nu suntem alarmaţi sau îngrijoraţi, deoarece acestea sunt evenimente foarte rare şi au loc la pacienţii foarte fragili, cu boli foarte grave.

”Nu există o conexiune certă între decese și vaccin”

Agenția a anchetat 13 decese până acum și a concluzionat că reacțiile adverse comune la vaccinurile ARN, precum febra, greața, diareea, ar fi putut contribui la finalurile fatale ale pacienților cu o stare de sănătate precară.

”Există o posibilitate ca aceste reacții comune adverse, care nu sunt periculoase la pacienți mai tineri, mai în formă, să agraveze boli preexistente la bătrâni”, a spus Madsen.

”Nu putem exclude că reacțiile adverse care au loc în primele zile după vaccinare (precum febră și greață) să fi putut contribui la un curs mai grav și un final fatal la pacienți cu boli preexistente”.

Toți cei decedați erau pacienți bătrâni, de peste 80 sau 90 de ani, din aziluri.

Sursa: Libertatea

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată trenul care atinge viteze de 620 de kilometri pe oră. Prototipul Maglev, lansat recent în China

Publicat

China a lansat un prototip al unui tren de mare viteză, ce are capacitatea de a atinge până la 620 de kilometri pe oră. Trenul Maglev a fost testat recent și face parte din planul chinezilor de a asigura transport rapid între marile orașe. 

Trenul funcționează cu energie supraconductoare la temperatură înaltă (HTS), ceea ce îl face să arate ca și cum ar levita de-a lungul căilor ferate magnetizate. În operare, trenul va „levita” la 0,1 cm deasupra șinelor. Prototipul este unul elegant, are 21 de metri lungime și 3 metri lățime și a fost dezvăluit presei din orașul Chengdu, provincia Sichuan, pe 13 ianuarie. Oamenii de știință au construit și 165 de metri de cale ferată pentru a face și o demonstrație publică cu noul prototip, anunță agențiile de presă chineze, citate de CNN.

Chinezii susțin că acest tip de tren ar putea deveni un mijloc de transport mai rapid și decât avionul, inclusiv pe distanțe ce depășesc 1.000 de kilometri. China a investit masiv în transporturi în ultimii ani, îndeosebi în aceste trenuri cu levitație magnetică și a fost prima țară care a avut un tren Maglev pentru uz comercial, Transrapid Shanghai, care atinge 430 de kilometri pe oră.

Profesorul He Chuan, vicepreședinte al Universității Southwest Jiaotong, care a lucrat la prototip, a declarat că trenul ar putea fi „operațional” în decurs de 3 până la 10 ani.

China găzduiește cea mai mare rețea feroviară de mare viteză din lume, care se întinde pe peste 37.000 de kilometri, și cel mai rapid tren care operează comercial, Shanghai Maglev. Primul tren Maglev de mare viteză a început să funcționeze încă din 2003.

China vrea să aducă îmbunătățiri infrastructurii înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, care vor avea loc la Beijing.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sute de artefacte arheologice, monede de tezaur dacic și alte bunuri de patrimoniu național, recuperate de polițiștii din Alba

Publicat

Anul trecut, polițiștii din Alba au reușit să recupereze, în cadrul dosarelor de anchetă, sute de artefacte arheologice, printre care monede romane, dacice și medievale, unele dintre aceste bunuri fiind din categoria Tezaur și Fond.

IPJ Alba a prezentat luni bilanțul activității pe anul 2020. La capitolul Protejarea patrimoniului cultural naţional, în cadrul dosarele proprii, au fost recuperate și indisponibilizate 317 bunuri culturale care aparțin Patrimoniului Cultural Național, marea lor majoritate artefacte arheologice: monede (romane, dacice și medievale) fibule, arme, unelte, podoabe, statuete vase ceramice, tablouri etc. ) Categoria Tezaur și Fond, a transmis Poliția Alba.

Potrivit sursei citate, în urma efectuării de investigații au fost identificată o monedă medievală din aur DUCAT, descoperită de un detectorist. Moneda a fost recuperată și predată Muzeului Unirii din Alba Iulia.

În cadrul acțiunii Pandora V, au fost identificate, pe platformele unor case de licitații, 24 bunuri de provenienţă arheologică (monede, podoabe, obiecte de cult), date în urmărire, solicitate prin C.R.I. pentru indisponibilizare, recuperare/repatriere (Germania, Monaco etc.)

Au fost confiscate două detectoare de metale deținute ilegal.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA țărilor cu risc epidemiologic actualizată de CNSU. Carantina și noi reguli pentru cei care vin în România din 48 de state

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă hotărâre prin care a fost actualizată lista galbenă statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

De asemenea, se instituie excepția de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză.

Vezi și Exod fără precedent din Regatul Unit. Mai rentează să muncești în Marea Britanie? Reguli pentru sezonieri de la 1 ianuarie

Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză.

Hotarare CNSU nr. 4 din 18.01.2021

Și persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 pot ieși din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord li se aplică excepțiile de la măsura carantinei stipulate în Hotărârea numărul 1/2021 și Hotărârea numărul 3/2021, dar și excepția de la carantinare în cazul în care au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.

De asemenea, și pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic, pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică – în program de hemodializă), ș.a.m.d.

Persoanele care vin din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și sunt exceptate de la măsura carantinării, respectiv persoanele vaccinate sau cele care au fost confirmate cu SARS-COV-2 și sunt în perioada cuprinsă între 14 și 90 de zile de la momentul confirmării, nu trebuie să prezinte rezultatul testului COVID-19 la intrarea în România.

Zona Galbenă (carantina la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile) – 48 de state/zone – se aplică din 19 ianuarie, ora 00.00

Anexa Lista State cu risc epidemiologic ridicat 18.01.2021

Stat/Zona/Teritoriu Rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori*

 1. Gibraltar 4345.4
 2. Cehia 1512.8
 3. Andorra 1437.4
 4. Irlanda 1253.7
 5. Slovenia 1171.9
 6. San Marino 1137.8
 7. Marea Britanie 1114.3
 8. Panama 1054.3
 9. Israel 1052.2
 10. Lituania 1004.8
 11. Statele Unite ale Americii 988.3
 12. Muntenegru 922.1
 13. Portugalia 901.3
 14. Cipru 878.3
 15. Suedia 790.1
 16. Monaco 767.7
 17. Slovacia 751.8
 18. Aruba 697.8
 19. Letonia 689.5
 20. Liechtenstein 661.8
 21. Olanda 623.3
 22. Estonia 603.6
 23. Bonaire, Saint Eustatius si Saba 575.9
 24. Elveția 536.6
 25. Danemarca 506.0
 26. Spania 495.1
 27. Puerto Rico 476.6
 28. Serbia 446.2
 29. Georgia 442.1
 30. Malta 426.1
 31. Columbia 389.3
 32. Sint Maarten 382.4
 33. Italia 379.1
 34. Insulele Turks si Caicos 374.5
 35. Africa de Sud 370.5
 36. Croația 367.4
 37. Luxemburg 347.8
 38. Polonia 340.7
 39. Franța 329.2
 40. Germania 324.3
 41. Austria 319.7
 42. Seychelles 319.3
 43. Emiratele Arabe Unite 314.9
 44. Argentina 310.7
 45. Canada 307.8
 46. Palestina 305.5
 47. Brazilia 304.5
 48. Jersey 286.7

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate