Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO|PDL: Primăria Baia de Arieş a cheltuit cu Ziua Oraşului jumătate din suma propusă pentru investiţiile pe un an în localitate

Publicat

YouTube video

În acest an, Ziua Oraşului de la Baia de Arieş şi investiţiile din localitate au fost la diferenţă o de 4.000 de lei, din punct de vedere al bugetului alocat. Fostul primar, în prezent consilier local PDL, al oraşului Baia de Arieş, Gheorghe Bora a declarat că pentru manifestările dedicate zilei oraşului, administraţia locală a cheltuit 56.000 de lei. Potrivit consilierului, 36.000 de lei au fost daţi din „buzunarele” primăriei şi 20.000 de lei au reprezentat sponsorizări. Acesta a mai precizat că bugetul alocat pe un an investiţiilor din oraş este de 60.000 de lei.

La cea de-a V-a ediţie a Zilei Oraşului, administraţia locală a acordat 100 de lei/familie cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, totalul ridicând-se la 2.000 de lei pentru 15 familii, focurile de artificii au costat 2.500 de lei, costurile de logistică (scenă, lumini, sonorizare spectacol, iluminat artificial şi videoproiecţie) au fost de 5.000 de lei.

Cei care au lipsit cu desăvârşire la Ziua Oraşului Baia de Arieş au fost artiştii, singurul care s-a făcut remarcat a fost instrumentistul de muzică populară, Florin Ionaş alături de formaţia sa. Astfel că cetăţenii s-au delectat cu un spectacol oferit de elevii Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieş, de cel al formaţiei artistice „Cântul Sălciuan” din comuna Sălciua. Pentru onorariile artiştilor administraţia locală a plătit 26.500 de lei.

Administraţia locală a  încasat bani de la comercianţii, care au participat la Ziua Oraşului, astfel: pentru un un cort al distribuitorilor de bere, cu suprafeţe între 10-50 mp, tariful a fost de 300 de lei, pentru corturile care au comercializat legume-fructe şi băuturi, produse alimentative, cu suprafeţe între 1-10 mp, a fost 100 de lei, pentru fiecare utilaj folosit în activităţile de agrement copii, 50 de lei, iar acelaşi preţ l-au plătit şi comercianţii care au avut corturi cu produse industriale şi artizanale, cu suprafaţa de până la 10 mp. Comercianţii de baloane, vată zahăr, plăcinte, pop-corn şi alte produse tariful a fost de 100 de lei.

Fostul primar al oraşului Baia de Arieş a menţionat că în perioada mandataului său, acest eveniment era organizat cu un buget de 15.000 de lei, „eu făceam trei ediţii ale zilei oraşului, din banii alocaţi pentru manifestare, în acest an”.

Gheorghe Bora aa precizat că mai are şi alte plângeri la adresa administraţiei locale, cum ar fi că în oraş se efectuează „lucrări fără acordul Consiliului local”. Exemplul dat de fostul primar a fost un spaţiu construit ilegal în centrul oraşului, care susţine el că este „fără certificat de urbanism, autorizaţie de construcţie” şi care a dus şi la distrugerea spaţiului verde. Consilierul local a spus că astfel „actualul primar s-a ales cu un spaţiu în mijlocul oraşului”.

Pe lângă investiţia ilegală în  mijlocul oraşului, bugetul mare alocat Zilei Oraşului Baia de Arieş, consilierul local susţine că administraţia locală a făcut şi abuz în serviciu pentru că „ne-am trezit că ne-a dispărut echipa de fotbal, o decizie unilaterală, consiliul local nu a ştiut nimic”. Consideră abuz şi totodată de bun augur, securizarea localităţii: „n-am ştiut nimic, ne-am trezit că se montează camere de luat vederi în toată localitatea. Consider că este un lucru bun la urma urmei, dar trebuia să fim întrebaţi şi noi ”.

Toate aceste „excese de plată de care dau dovadă” actualul primar, Traian Pandor şi viceprimar, Silviu Mârzan din Baia de Arieş le-au dat curaj lui Gheorghe Bora, şi altor patru consilieri, Emil Goia, Nicolae Pandor, Traian Culda şi Gheorghe Boghean să iniţieze „un proiect de hotărâre privind organizarea unei comisii de analiză şi verificare pe perioada mandatelor încredinţate, având ca obiectiv transparentizarea, verificarea şi întocmirea de rapoarte şi luarea măsurilor de respectare a legii, prin respectarea statului de consilier local, prin punerea la dispoziţie imediată de către personalul primăriei a tuturor datelor solicitate în scris sau verbal de către această comisie”.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ........

    vineri, 02.08.2013 at 17:09

    cata rautate domnule pe slavul de bora, pai tu crezi k pt zilele orasului se cheltuiesc bani ca si pt onomastica lui mata???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax